Ο Παναθηναϊκός άργησε να ξυπνήσει και η Μακάμπι το αξιοποίησε αυτό, κάνοντας το 2-1 με 85-83. Ο Λορέντζο Μπράουν με δύο βολές στο τέλος έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με τον σπουδαίο Κέντρικ Ναν να έχει με την εκπνοή την ευκαιρία να κάνει την ανατροπή. Το τρίποντό του, όμως, δεν βρήκε τον στόχο με τους Ισραηλινούς να κρατάνε τη νίκη, παρότι έπαιζαν χωρίς τον Ουέιντ Μπόλντγουϊν.

Ο Παναθηναϊκός είχε σε κακή μέρα τον Κώστα Σλούκα, που έμεινε άποντος, ήταν σπουδαίος ο Παπαπέτρου, ακόμη πιο σπουδαίος στο τέλος ο Ναν, αλλά δεν έφταναν. Ετσι την Μεγάλη Πέμπτη θα πέσουν κορμιά, η Μακάμπι ψάχνοντας το 3-1, ο Παναθηναϊκός την ισοφάριση.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ της «Χάλα Πιονίρ» χωρίς να έχει την διάθεση να παίξει άμυνα. Με αποτέλεσμα ο Εργκίν Αταμάν να κάνει πολύ γρήγορα τις πρώτες του αλλαγές, αφού δεν ήταν ικανοποιημένος από αυτό, που έβλεπε. Η Μακάμπι παρουσίασε το πρόσωπο, που παρουσίασε και στα δύο πρώτα ματς: μία ομάδα, δηλαδή, με κατεύθυνση στο παιχνίδι της. Και πήρε σε αυτό το πρώτο μέρος βοήθειες στην επίθεση από πολλούς παίκτες της με τον Λορέντζο Μπράουν βέβαια να παίζει και για τον απόντα Ουέιντ Μπόλντγουϊν.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 23-11 με το παιχνίδι να συνεχίζεται στο ίδιο μήκος κύματος και στην δεύτερη περίοδο. Και όχι μόνο αυτό. Μετά από ένα σημείο η Μακάμπι πάτησε το γκάζι και πήγε την διαφορά στους 15 πόντους και στο 46-31. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, μπόρεσε και μάζεψε την κατάσταση, μειώνοντας στο τέλος του ημιχρόνου στο 46-37.

Η Μακάμπι με το ξεκίνημα της επανάληψης συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και μάλιστα πήγε και πάλι την διαφορά σε μεγάλα επίπεδα. Και πιο συγκεκριμένα στο 64-47. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, όμως, είχε διαφορετική άποψη. Εδωσε λύσεις και μαζί με τον Ναν βοήθησαν πολύ, ώστε η ομάδα τους να μειώσει την διαφορά. Και να την πάει στο 64-56, αξιοποιώντας και το ότι η Μακάμπι είχε παρκάρει για λίγο τους βασικούς. Ο Λορέντζο Μπράουν, όμως, μπήκε για την τελευταία φάση και έκανε το 67-56 με το τέλος του δεκαλέπτου.

Στην τελική ευθεία του παιχνιδιού οι Ισραηλινοί συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και στο 36’ ήταν μπροστά με 81-70. Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν εντυπωσιακός στο τέλος. Και κυρίως ο Κέντρικ Ναν. Πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έφερε την ομάδα του στην ισοπαλία. Στο 83-83. Σε εκείνο το σημείο έγινε φάουλ στον Μπράουν, που έβαλε τις δύο βολές και έκανε το 85-83. Αυτό δεν άλλαξε καθώς το υπό καλές προϋποθέσεις τρίποντο του Ναν δεν βρήκε τον στόχο με αποτέλεσμα η Μακάμπι να κάνει το 2-1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΠΑΟ καταθέτει ένσταση με απόφαση Αταμάν - Δείτε την επίμαχη φάση! (Vid)