Ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν εκείνη, που επικράτησε στη παράταση με 82-80. Με τον Τζαμπάρι Πάρκερ να σφραγίζει τη νίκη της ομάδας του με βολές στην εκπνοή σχεδόν του έξτρα πενταλέπτου. Οι Πειραιώτες πήραν πολλά πράγματα από τους ψηλούς τους, αλλά στις λεπτομέρειες τόσο στη κανονική περίοδο του ματς, όσο και στη παράταση δεν είχαν το κάτι παραπάνω.

Πολύ ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα να εναλάσσονται σε μικρά προβαδίσματα. Οι Πειραιώτες σε αυτό το εικοσάλεπτο δεν πήρε πολλά πράγματα από την περιφέρειά του, τουλάχιστον στο εκτελεστικό κομμάτι. Είχε και κακό τρίποντο, από την στιγμή, που είχε 2/10. Πήρε, όμως, πόντους από τους ψηλούς του και πιο συγκεκριμένα από τον Πετρούσεφ και τον Ράιτ. Αμφότεροι έδωσαν 23 πόντους και βοήθησαν τον Ολυμπιακό να πάει στα αποδυτήρια, προηγούμενος με 37-32.

Στην Μπαρτσελόνα αντιθέτως μοιράστηκε το σκοράρισμα με τον Γιαν Βέσελι να είναι ο πρώτος σκόρερ σε αυτό το πρώτο μέρος με 6 πόντους. Οι Καταλανοί μπόρεσαν να πάνε στα αποδυτήρια με 5 πόντους πίσω, καθώς στην προτελευταία φάση ο Κάλινιτς ευστόχησε σε τρίποντο.

Η σκυλομαχία συνεχίστηκε στην τρίτη περίοδο. Κορμιά έπεφταν και στις δύο πλευρές του γηπέδου με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να πάρει διαφορά ασφαλείας. Το προβάδισμα πάλι άλλαζε χέρια με τον Βέσελι και τον Λαπροβίτολα να είναι οι μπροστάρηδες για την Μπάρτσα. Από την άλλη ο Ολυμπιακός ήταν μέσα στο παιχνίδι με τους παίκτες του, όμως, να είναι πολύ άστοχοι από την γραμμή του τριπόντου. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 57-51 υπέρ των Καταλανών.

Το ξύλο συνέχισε να πέφτει ανελέητα από τις δύο πλευρές και η αγωνία για το νικητή κορυφωνόταν όσο πέρναγε η ώρα. Με το σκορ στο 64-63 υπέρ του Ολυμπιακού και με τον χρόνο της επίθεσης να λήγει ο Πετρούσεφ έβαλε ένα μυθικό τρίποντο. Κάνοντας το 67-63.

Ο Ουόκαπ έβαλε κι αυτός το χέρι του, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν έλεγε να τα παρατήσει. Και είχε απάντηση με δύο τρίποντα του Αμπρίνες, μειώνοντας στο 71-69. Ο Ουόκαπ αστόχησε σε τρίποντο, ο Σατοράνσκι ομοίως και τελικώς ο Λαπροβίτολα ισοφάρισε σε 71-71. Νικητής δεν βγήκε στο σαραντάλεπτο καθώς ο Ουίλιαμς-Γκος αστόχησε στο τελευταίο σουτ.

Στη παράταση ο Μουσταφά Φαλ ήταν κομβικός με δύο καλάθια, αλλά ο Σατοράνσκι ισοφάρισε σε 80-80 με τρίποντο. Ο Ουίλιαμς-Γκος αστόχησε, ο Πάρκερ με την εκπνοή κέρδισε φάουλ στο τρίποντο από τον Πετρούσεφ και με δύο βολές έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το φάουλ σε νεκρό χρόνο που έκρινε τα πάντα - Γελούσε ο Μπαρτζώκας! (Vid)