Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι σε πολύ δύσκολη θέση μετά τις χθεσινές τους ήττες καθώς Μπαρτσελόνα και Μακάμπι είναι στο 2-1. Και θέλουν μία ακόμη νίκη για να πάρουν το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ του Βερολίνου.

Οι «αιώνιοι» έχουν παράπονα από την διαιτησία και δικαιολογημένα καθώς αδικήθηκαν σε κομβικά σημεία. Ο Ολυμπιακός με τη παράβαση των 5 δευτερολέπτων του Σατοράνσκι (Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του θέματος), που δεν υποδείχθηκε με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στη παράταση. Και ο Παναθηναϊκός με το καθαρό πάτημα της γραμμής από τον Νίμπο με το σκορ να είναι στο 83-82 υπέρ της Μακάμπι.

Πρέπει, όμως, να έχουν οι δύο ελληνικές ομάδες παράπονα και από τους εαυτούς τους, καθώς η απόδοσή τους στα τρίτα παιχνίδια δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

Ο Ολυμπιακός πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα από την Μπαρτσελόνα. Το νόμισμα, με το οποίο την πλήρωσε στο πρώτο ματς, όταν και την κέρδισε στην Βαρκελώνη. Στο δεύτερο και στο τρίτο παιχνίδι η ισπανική ομάδα έγινε πιο σκληρή και τα κατάφερε.

Από τον Ολυμπιακό έλειψε το εύκολο καλάθι. Ελειψε ο άνθρωπος, που θα της δώσει προβάδισμα ασφαλείας. Και κυρίως έλειψε ο γκαρντ, που θα κάνει αυτή την δουλειά. Διόλου τυχαίο είναι ότι πρώτοι του σκόρερ ήταν οι ψηλοί, ο Πετρούσεφ και ο Ράιτ.

Από τους περιφερειακούς δεν τράβηξε κανείς ιδιαίτερα και ο Κάνααν ήταν εκείνος, που υστέρησε πιο πολύ καθώς δεν σημείωσε πόντο. Γενικώς οι «ερυθρόλευκοι» τα έσπασαν από το τρίποντο, καθώς είχαν σχεδόν 27% από την σχετική γραμμή.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν έπαιξε δευτερόλεπτο, αλλά αυτό δεν προξένησε καμία απορία. Και αυτό γιατί ο Πετρούσεφ με τον Ράιτ, όπως αναφέραμε, ήταν σπέσιαλ, ενώ ο Φαλ δεν μετακινείται από την ομάδα και γενικά από την βασική πεντάδα. Ο Φαλ δεν ήταν ιδιαίτερα καλός αλλά στη παράταση λίγο έλειψε να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη για περίπου 30 λεπτά δεν έπαιξε μπάσκετ. Ηταν απόντας από την Χάλα Πιονίρ. Για αυτό άλλωστε και έχανε και με 17 πόντους από μία Μακάμπι, στην οποία δεν έπαιζε ο Μπόλντγουϊν. Στο τέλος, όμως, δεν ήθελε και πολύ να πάρει το παιχνίδι. Ξύπνησε ο Ναν, ξύπνησε ο Λεσόρ, παρέμενε σπουδαίος ο Παπαπέτρου και κάπως έτσι οι «πράσινοι» ισοφάρισαν. Η παράβαση, όμως, με τον Νίμπο δεν του επέτρεψε κάτι περισσότερο, αν και πάλι θα μπορούσε να είχε κερδίσει, αν ο Ναν έβαζε το τελευταίο σουτ.

Ο Σλούκας μετά την μεγαλειώδη του εμφάνιση στο δεύτερο ματς χθες έμεινε άποντος, ενώ για μία ακόμη φορά υστέρησε ο Γκριγκόνις.

Ο Παναθηναϊκός έχει φέτος 4 ήττες και 1 νίκες στα παιχνίδια με την Μακάμπι, αλλά έχει τον τρόπο για να φέρει τούμπα τα πράγματα. Την Μεγάλη Πέμπτη θα τα παίξει όλα για όλα αν και ο συντελεστής δυσκολίας θα ανέβει μιας και αναμένεται να παίξει έστω και λίγο ο Μπόλντγουϊν.

Εκεί, λοιπόν, που περιμέναμε να έχουμε και τις δύο ελληνικές ομάδες στο φάιναλ-φορ, κινδυνεύουμε να μην έχουμε καμία. Και σίγουρα η διαιτησία δεν θα είναι ο βασικός λόγος για αυτό το πράγμα.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στη φυσούνα του ΣΕΦ με Μπαρτζώκα και Σάδα - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ!