Στην κορυφή της βαθμολογίας, με πρωταθληματική νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης με ανατροπή, διατηρήθηκε η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε 2-1 του Άρη σε ένα παιχνίδι, στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Μορόν, ο Σιντιμπέ ισοφάρισε σε 1-1 και ο Άμραμπατ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Όλος ο Άρης στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League ήταν ο τερματοφύλακάς του, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, ο οποίος έκανε φοβερές επεμβάσεις. Ο Μαροκινός παίκτης της ΑΕΚ όμως που ήταν ο καλύτερος παίκτης κατάφερε να γυρίσει το ματς και να δώσει μεγάλο τρίποντο στην αθηναϊκή ομάδα.

Η ΑΕΚ είναι πρώτη με 72 βαθμούς, ενώ ο Άρης παρέμεινε πέμπτος με 48.

Προβλήματα για Μάντζιο-Αλμέιδα

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε για τον Άρη! Νοκ άουτ από το ματς με την ΑΕΚ τέθηκε ο Χουλιάν Κουέστα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας ταλαιπωρείται από ίωση και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή. Τη θέση του Κουέστα στην αποστολή πήρε ο νεαρός Κώστας Κυριαζής. Κατά τα άλλα επέστρεψε ο Φαμπιάνο μετά από τραυματισμό, ενώ για πρώτη φορά ο Κάρλσον μπήκε μέσα στο 2024 σε αποστολή. Εκτός με ίωση ήταν ο Σουλεϊμάνοφ, όπως επίσης είναι νοκ άουτ λόγω τραυματισμών οι Φεράρι και Βέλεθ. Για λόγους τακτική δεν συμπεριλήφθηκαν Ντουκουρέ και Πάρντο.

Τη θέση του Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Χουτεσιώτης, o οποίος έχει αγωνιστεί φέτος σε 7 παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) και η τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 30 Ιανουαρίου 2024, στο 2-2 με τη Νίκη Βόλου για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Φατόρε αγωνίστηκε αντί του Οντουμπάζιο στα δεξιά, με τον Μοντόγια στα αριστερά και τους Ρόουζ-Μπράμπες στα στόπερ. Ο Μάντζιος εφήρμοσε ολικό “λίφτνγκ” στο κέντρο με τους Βερστράτε, Νταρίντα και Γκαρθία. Στα εξτρέμ επέστρεψε ο Σαμόρα και πλαισίωσε τον Παναγίδη. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μορόν αντί του Ανσαριφάρντ.

Τους τραυματίες Γκαρσία, Στάνκοβιτς και Μουκουντί δεν υπολόγιζε ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος είχε στη διάθεσή του τον Άμραμπατ που επέστρεψε από μικροτραυματισμό και τον Σιμάνσκι που εξέτισε τιμωρία λόγω καρτών. Εκτός όμως έμειναν και οι Γκατσίνοβιτς-Πιζάρο λόγω ενοχλήσεων και ο Μάνταλος εξαιτίας ενός χτυπήματος.

O Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία, με τον Σιντιμπέ στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Βίντα-Κάλενς στα στόπερ και τον Χατζισαφί αριστερό μπακ. Στη μεσαία γραμμή επέστρεψε ο Σιμάνσκι, με τον Ελίασον στα αριστερά του, τον Άμραμπατ στα δεξιά και τον Γιόνσον στην κορυφή του ρόμβου με τους Πόνσε-Τσούμπερ στην επίθεση.

Άρης: Χουτεσιώτης, Φατόρε, Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια, Βερστράτε, Νταρίντα (77’ Ζουλ), Μανού Γκαρθία (64’ Φετφατζίδης), Σαμόρα, Παναγίδης, Μορόν (77’ Ανσαριφάρντ)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (83’ Φερνάντες), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71’ Αραούχο), Γιόνσον, Ελίασον (71’ Πινέδα), Άμραμπατ (87’ Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (Λιούμπισιτς), Πόνσε.

Μίλησαν οι τερματοφύλακες

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε μία ελαφρά υπεροχή, καθώς είχε περισσότερη κατοχή και της μπάλας και πίεσε ψηλά στην περιοχή του Άρη, κυρίως από δεξιά που επιτίθεντο ο Άμραμπατ που είχε πολύ δυναμική παρουσία, πρωταγωνιστές όμως αναδείχτηκαν οι δύο τερματοφύλακες. Χουτεσιώτης και Αθανασιάδης πραγματοποίησαν καθοριστικές επεμβάσεις και κράτησαν τις ομάδες τους.

Στο 2’ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε κοντινό πλασέ του Ελίασον, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο αντίπαλος συνάδελφός «απάνησε» εξουδετερώνοντας σουτ του Ζαμόρα. Στο 22’ ο Αθανασιάδης απέκρουσε σουτ του Μορόν και στη συνέχεια ο Γκαρθία αστόχησε, ενώ στο 28’ ο Χουτεσιώτης χρειάστηκε να κάνει διπλή προσπάθεια για να καθαρίσει την προσπάθεια του Τσούμπερ.

Γκολ Μορόν με VAR

Όπως καταλαβαίνετε, οι δύο πορτιέρο είχαν κατεβάσει ρολά, είχαν πάρει ψυχολογία και η μοναδική περίπτωση να νικηθούν θα ήταν από καθαρά θέμα τύχης. Τελικά αυτή ευνόησε τον Άρη. Στο 36’ ο Μορόν σούταρε, η μπάλα κόντραρε δύο φορές (σε Βίντα-Σιμάνσκι) και πήρε πορεία προς τα δίχτυα, ο Αθανασιάδης με εκτίναξη την έβγαλε, αλλά είχε περάσει ήδη τη γραμμή και με τη βοήθεια του VAR έγινε το 1-0.

Η ΑΕΚ βρήκε γρήγορη αντίδραση στο δεύτερο μέρος! Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν και στο 49’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν, ότι ο Χατζισαφί πέρασε τον Πόνσε που σούταρε μέσα στην περιοχή, η μπάλα ακούμπησε στον Χουτεσιώτη και από κοντά ο Σιντιμπέ έκανε το 1-1, πλασάροντας σε κενή εστία.

Μόνο ο Άμραμπατ μπορούσε να νικήσει τον Χουτεσιώτη

Η Ένωση στη συνέχεια έχασε σωρεία ευκαιριών, οι οποίες τις περισσότερες φορές εξουδετερώθηκαν από επεμβάσεις του Χουτεσιώτη. Στο 54’ ο Πόνσε πλάσαρε άουτ, ενώ στο 56’ σε κεφαλιά του Σιμάνσκι, στο 61’ σε βολίδα του Άμραμπατ, στο 63’ σε τετ α τετ με τον Τσούμπερ και στο 65’ σε τεράστια προσπάθεια του Ελίασον ο τερματοφύλακας του Άρη αναδείχτηκε νικητής. Το ίδιο έκανε και απέναντι στον Αραούχο στο 79’.

Στο 84’ όμως μέτρησε η ψυχή του καλύτερου παίκτη της ΑΕΚ! Ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη, ο Ρόουζ δεν απομάκρυνε σωστά, ο Άμραμπατ έπιασε σουτάρα με το αριστερό και νίκησε τον Χουτεσιώτη, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ με 1-2 και στη συνέχεια ζήτησε και έγινε αλλαγή.

Έτσι η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα σφυρίγματα

Στην αναμέτρηση διαιτητής ορίστηκε ο Βεργέτης με βοηθούς τους Πετρόπουλο-Κούλα και τέταρτο τον Τσετσίλα. Ο  Γερμανός Πάτρικ Φραντς Νανσλμπάουερ τοποθετήθηκε στο VAR.

Στο 36’ ο Αθανασιάδης απέκρουσε το σουτ του Μορόν, το VAR όμως έκρινε ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή, κάτι που δεν φάνηκε καθαρά από το τηλεοπτικό πλάνο. Εδώ αποδεικνύεται ξεκάθαρα πόσο λείπει το goal line technology από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο 65’ ο Άμραμπατ σκόραρε, αλλά ο Βεργέτης θεώρησε, ότι προηγουμένως υπάρχει φάουλ του Πόνσε στον Χουτεσιώτη, αλλά και οφσάιντ.

Στο 88’ ο Ροζ πήγε με τις τάπες πάνω στον αστράγαλο του Αραούχο και ο Βεργέτης έδειξε πέναλτι. Στη συνέχεια όμως τσέκαρε το VAR και πήρε πίσω την απόφαση, καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Αργεντινού στον Τζούρασεκ.