Εξαιρετική σεζόν διανύει με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Νίκλας Ελίασον, το λαχείο που κλήρωσε στην Ένωση από τη Γαλλία το καλοκαίρι τού 2022: Η τότε ομάδα του, η Νιμ, μόλις είχε υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος, και οι Κιτρινόμαυροι με ένα ποσό μόλις 2 εκατ. ευρώ τον είχαν φέρει στην Ελλάδα.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, ο Σουηδός εξτρέμ είχε κάποιους τραυματισμούς κ.λπ., αλλά φέτος δίχως άλλο είναι η χρονιά του: Έχει 8 γκολ και 12 ασίστ σε 44 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αυξήθηκε το market value που έχει στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο από τα 2,5 εκατ. ευρώ στα 3 - Και αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο!

Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, υπήρξαν φήμες περί ενδιαφέρον της Ναντ και της Νόργουιτς για να τον αποκτήσουν (έχει παίξει και στην Αγγλία παλιότερα, με αποτέλεσμα το όνομά του να υπάρχει σε μπλοκάκια ομάδων και μάνατζερ), αν και δεν προκύπτει από πουθενά ότι η ΑΕΚ θέλει να τον παραχωρήσει.

Το πολυ 5 εκατ. ευρώ πουλάει η ΑΕΚ - Ομάδα-έκπληξη για να τον αποκτήσει - "Δεν είχε λεφτά να κρατήσει τον Λουίς Σουάρες"

Με ποιο ποσό θα το έκανε αν τον παραχωρούσε; Με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη πώληση που έχει κάνει η ΠΑΕ, μέχρι στιγμής, είναι εκείνη του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ με 5 εκατ. ευρώ, δεν γίνεται να απομακρυνθεί περισσότερο από αυτό το ποσό - Πολύ περισσότερο για έναν παίκτη που είναι διεθνής μόνο με τα μικρά κλιμάκια της εθνικής Σουηδίας (όχι με την ανδρική ομάδα), και που είναι ήδη 28 ετών και δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για εκ νέου παραχώρησή του.

Μάλιστα, κερασάκι σε όλα αυτά είναι το ρεπορτάζ από τη Βραζιλία που θέλει και την Γκρέμιο να ενδιαφέρεται για τον παίκτη, καθως έτσι κι αλλιώς ο αριστεροπόδαρος άσος έχει ρίζες από τη χώρα του καφέ.

Για τη Γαλλία (που έχει παίξει με τη Ναντ) και την Αγγλία (που έχει παίξει με τη Μπρίστολ Σίτι), προφανώς δεν έχει νοημα να ασχοληθούμε εκτεταμένα: Οι ομάδες σε αυτα τα δύο πρωταθλήματα αφενός μπορούν να καλύψουν το ποσό που θα ζητήσει η ΑΕΚ, αν και εφόσον, αλλά και να δώσουν αγωνιστικό και οικονομικό κίνητρο στον ίδιον τον παίκτη. Τι ισχύει, όμως, με την Γκρέμιο που ξεφύτρωσε από το πουθενά;

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική, προκειμένου να ψάξουμε αν όντως υπάρχει κίνδυνος και από τη χώρα του καφέ για τον Ελιασον.

"Η αλήθεια είναι ότι φέτος κάνει την καλύτερη σεζόν ο Ελίασον με την ΑΕΚ, είναι δύσκολο να φύγει για να πάει στη Γκρέμιο. Δεν είναι κάποια πλούσια ομάδα και δεν έχει αγωνιστικό κίνητρο για να του δώσει, δεν διεκδικεί πρωτάθλημα καθώς στοχεύει αποκλειστικά στο Λιμπερταδόρες", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο καλός συνάδελφος.

Η ΑΕΚ, λογικά, θα ζητήσει ένα ποσό κοντά στα 4-5 εκατ. ευρώ για τη παραχώρησή του - Μπορεί να δώσει τέτοιο ποσό η Γκρέμιο;

"Δε νομίζω ότι μπορεί να δώσει τα χρήματα που θα ζητούσε η ΑΕΚ. Η Γκρέμιο δεν έχει χρήματα για να κρατήσει Λουίς Σουάρες, με δανεικούς και από τις ακαδημίες τη βγάζει. Δεν νομίζω ότι στέκει ως ρεπορτάζ. Ειδικά φέτος που είναι η καλύτερη σεζόν του. Αν φύγει από την ΑΕΚ θα είναι για να πάει σε υψηλότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης".