Facebook Pixel Sportdog.gr | Σημαντική νίκη για το Marc Marquez στο στεγνό Phillip Island
Life
| 2017-10-23 10:06:00

Σημαντική νίκη για το Marc Marquez στο στεγνό Phillip Island

Sportdog Team
Σημαντική νίκη για το Marc Marquez στο στεγνό Phillip Island

O εκπληκτικός Marc Marquez κατέκτησε μία κρίσιμη νίκη στο Grand Prix Αυστραλίας. Ήταν η 61η νίκη της καριέρας του, η 35η στην κατηγορία MotoGP και η έκτη φέτος για τον Ισπανό αναβάτη της Repsol Honda. 

Χάρη στη νίκη του αυτή ο Marc προηγείται στην κατάταξη του Πρωταθλήματος με 269 βαθμούς, 33 βαθμούς μπροστά από τον Andrea Dovizioso, ο οποίος παραμένει πλέον ο μοναδικός διεκδικητής του τίτλου.

Ο Marc γνώριζε καλά, ότι στον αγώνα αυτό είχε μία ευκαιρία που δεν έπρεπε να χάσει σε μία πίστα που λατρεύει. Ωστόσο, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει δύσκολους αντιπάλους σαν μέλος μιας ομάδας κορυφαίων αναβατών, την οποία απάρτιζαν οι Marquez, Rossi, Viñales, Zarco, Iannone, Miller, Crutchlow και Rins. Από την εκκίνηση μέχρι τα δύο τρία του αγώνα οι αναβάτες έδωσαν σκληρές μάχες με αλλεπάλληλα προσπεράσματα μεταξύ τους.

Ο Marc περίμενε να έρθει η δική του στιγμή και στον 21ο γύρο πέρασε μπροστά. Από εκείνο το σημείο πίεσε πολύ για να δημιουργήσει διαφορά και τελικά κατάφερε να περάσει τη γραμμή του τερματισμού 1.799” μπροστά από το Rossi και 1.826” από το Viñales που τερμάτισε στην 3η θέση.

Παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματά του με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας του, ο Dani Pedrosa έδωσε μάχη με τον Dovizioso και κατάφερε αποφασιστικά να περάσει τον Ιταλό στον τελευταίο γύρο για να τερματίσει στη 12η θέση.

Marc Marquez

«Ήταν ένας εκπληκτικός αγώνας και νομίζω ότι προσφέραμε μοναδικό θέαμα στους θεατές. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί γνώριζα ότι ο σημερινός αγώνας ήταν σημαντικός. Ο Dovi αντιμετώπισε δυσκολίες όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ εγώ αισθανόμουν πολύ καλά στη μοτοσυκλέτα και έπρεπε να το εκμεταλλευτώ. Όταν ξεκίνησε ο αγώνας, σκεφτόμουν ότι έπρεπε να παραμείνω ήρεμος και να διαχειριστώ τα ελαστικά, όμως όταν ο Zarco με χτύπησε, τότε κατάλαβα ότι θα είχαμε μάχη. Βρισκόμουν σε μία ομάδα από μαχητές. Ήξερα ότι έπρεπε να πιέζω για να υπερασπιστώ τη θέση μου αλλά και να περνάω στην επίθεση. Απλά, προσπάθησα να ελέγξω την κατάσταση και οκτώ γύρους πριν το τέλος τα έδωσα όλα. Πίεσα πραγματικά σκληρά για τρεις – τέσσερις γύρους και αυτό ήταν. Είμαι χαρούμενος φυσικά με τη νίκη αλλά ακόμη περισσότερο για το ότι πηγαίνω στη Μαλαισία με πλεονέκτημα 33 βαθμών”.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags