Facebook Pixel Sportdog.gr | Το TRIMORE SwimRun ανοίγει τα φτερά του στην Υδρα!
Life
| 2018-04-26 16:18:00

Το TRIMORE SwimRun ανοίγει τα φτερά του στην Υδρα!

Sportdog Team
Το TRIMORE SwimRun ανοίγει τα φτερά του στην Υδρα!

Το καλοκαίρι πλησιάζει, αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο προβληματισμού για τους Υδραίους. Τουναντίον. 

Εκείνο που απασχολεί περισσότερο τους κατοίκους τους όμορφου και ιστορικού νησιού του Αργοσαρωνικού είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου κατά το μέγιστο δυνατό. 

Προς την επίλυση του ζητήματος αυτού φιλοδοξεί να συνδράμει το TRIMORE SwimRun Hydra, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί το διάστημα 16-18 Νοεμβρίου, φιλοδοξώντας να αυξήσει τις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις στο νησί και να προσελκύσει ξένους αθλητές και επισκέπτες προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή προβολή του τόπου διεξαγωγής.
 
Το SwimRun είναι ένα πρωτότυπο Premium Multisport Event, με δράσεις τόσο για παιδιά (αγώνες πόλο στο λιμάνι, ποδηλατική βραδυπορία σε δύο διαδρόμους στην προβλήτα, σκάκι) όσο και για μεγάλους (βραδινός περίπατος σε μονοπάτια του νησιού). Αλλα κυρίως αφορά σκληραγωγημένους αθλητές, που θα διαγωνιστούν σε ζευγάρια (δύο άνδρες μαζί, δύο γυναίκες ή ανάμεικτα σε οποιαδήποτε ηλικία) και οι οποίοι θα είναι δεμένοι με σχοινί 10 μέτρων μεταξύ τους για μια απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων! 

Τα ζευγάρια πρόκειται να κολυμπήσουν συνολικά περίπου 3,5 χιλιόμετρα και να τρέξουν 13 χιλιόμετρα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για να καταφέρουν να τερματίσουν (πρέπει να τον κουβαλούν μαζί τους σε όλη τη διάρκεια του SwimRun), όπως paddles (χεράκια), pull boy (βαρελάκι) και παπούτσια. Δεν επιτρέπεται βοήθεια από εξωαγωνιστικούς παράγοντες και το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να τρέξει όλο τον αγώνα και να τερματίσει μαζί! 

«Είναι ένα δύσκολο και σκληρό σπορ, που ξεκίνησε από τις σκανδιναβικές χώρες και θα γίνει για πρώτη φορά σε χώρα της Μεσογείου. Φέτος επιλέξαμε να κάνουμε τον αγώνα σε ήπια σχετικά διαδρομή με την συμμετοχή 50 ζευγαριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι πρώτοι νικητές αναμένεται να τερματίσουν μετά από δύο ώρες, αλλά στον πρώτο αυτό αγώνα δεν θα βάλουμε χρονικό περιορισμό ολοκλήρωσης του αγώνα. Στόχος είναι να αγαπήσει το άθλημα πρώτα απ' όλους ο κόσμος. Θέλουμε όλοι να ζήσουν ξεχωριστές εμπειρίες και να συμμετέχουν και κάτοικοι της Ύδρας», τόνισε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της TRIMORE, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, ενώ ο δήμαρχος Ύδρας. Δρ. Γιώργος Κουκουδάκης, σημείωσε από τη μεριά του:
«Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε αγώνες με χαρακτηριστικό την πρωτοτυπία. Η Ύδρα συνεχίζει μια παράδοση στη διοργάνωση τρεξίματος και κολύμβησης. Μεγάλος στόχος μας, βέβαια, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε έναν τομέα, όπου απασχολείται η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού στο νησί. Πρέπει να δουλέψουμε σωστά για να βγούμε κερδισμένοι». 

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να αναζητήσει κάποιος στους εξής συνδέσμους: 
www.swimrunhydra.gr
www.facebook.com/swimrunhydra/

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags