Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Marc Marquez κυριαρχεί στη Μαλαισία και χαρίζει στη Honda τον τίτλο κατασκευαστών του MotoGP 2018 με την 70ή νίκη της καριέρας του
Life
| 2018-11-05 11:18:00

Ο Marc Marquez κυριαρχεί στη Μαλαισία και χαρίζει στη Honda τον τίτλο κατασκευαστών του MotoGP 2018 με την 70ή νίκη της καριέρας του

Ο Marc Marquez κυριαρχεί στη Μαλαισία και χαρίζει στη Honda τον τίτλο κατασκευαστών του MotoGP 2018 με την 70ή νίκη της καριέρας του

Ξεκινώντας από την 7η θέση της γραμμής εκκίνησης στον 18ο γύρο του MotoGP στη Μαλαισία ο Marc Marquez κατέκτησε την 70ή νίκη της καριέρας του, την ένατη φετινή του νίκη και την 44η στην κορυφαία κατηγορία MotoGP, χαρίζοντας στη Honda τον 24ο τίτλο Κατασκευαστών. 

Επιπλέον, με τη χθεσινή του νίκη στη Μαλαισία ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 Jorge Martin χάρισε στη Honda το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και στη μικρή κατηγορία. Σε όλες τις κατηγορίες, η Honda μετρά πλέον 69 Παγκόσμιους Τίτλους, αριθμό – ρεκόρ στην ιστορία του Πρωταθλήματος.   

Πέρα από τα στατιστικά, ο χθεσινός αγώνας ήταν ακόμη μία επίδειξη κορυφαίας κλάσης από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2018, ο οποίος από την τρίτη σειρά στην εκκίνηση ανέβηκε στη δεύτερη θέση μετά από πέντε μόνο γύρους και στη συνέχεια εξαπέλυσε μία μακρά επίθεση στο Valentino Rossi που προηγείτο. Ενώ ο Marc προετοιμαζόταν για μία ακόμη μάχη για τη νίκη, ο Ιταλός έπεσε μόλις τέσσερις γύρους πριν το τέλος.

Από την πλευρά του ο Dani Pedrosa έφερε ένα από τα καλύτερα αποτελέσματά του φέτος τερματίζοντας στην 5η θέση διατηρώντας δυνατό ρυθμό καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

1ος Marc Marquez: “Ήταν ένας σκληρός αγώνας, πρώτον γιατί ξεκίνησα από την έβδομη θέση. Δεν έκανα τέλεια εκκίνηση και ο πρώτος μου γύρος, αν και ήταν καλός, δεν ήταν από τους καλύτερους της καριέρας μου. Βήμα-βήμα, πέρασα κάποιους αναβάτες και ανέβηκα στη δεύτερη θέση. Είδα ότι ο Valentino πίεζε και ξεκίνησα να τον κυνηγώ, γυρνώντας σε ρυθμούς κατατακτήριων! Όμως στο μεταξύ υπερθέρμανα το πίσω ελαστικό, ενώ και το μπροστινό είχε υπερθερμανθεί οπότε η αίσθηση στη μοτοσυκλέτα δεν ήταν καλή. Έτσι για μερικούς γύρους προσπάθησα απλά να ηρεμήσω και με αυτόν τον τρόπο άρχισα να αισθάνομαι όλο και καλύτερα. Είδα ότι πλησίαζα το Valentino και αυτό μου χάρισε ειλικρινά επιπλέον κίνητρο. Εκείνη τη στιγμή ήταν μόνο θέμα ενστίκτου να πιέζω, κάτι που δικαιούσαι να κάνεις όταν έχεις ήδη κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Δυστυχώς, έκανε ένα μικρό λάθος εκείνος στην πρώτη στροφή και είναι κρίμα μια και θα ήταν ωραίο να βλέπαμε πώς θα κατέληγε η μεταξύ μας μάχη. Τέλος πάντων, όταν τον είδα να πέφτει, ηρέμησα και συγκεντρώθηκα στο να τερματίσω. Νικήσαμε και αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσουμε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ το Jorge Martin και τον “Pecco” Bagnaia για την κατάκτηση των Πρωταθλημάτων. Θα τα γιορτάσουμε παρέα στη Valencia”.

5ος Dani Pedrosa: “Σήμερα επικεντρώθηκα ιδιαίτερα στην εκκίνηση επειδή ξεκινούσα πολύ πίσω. Η ίδια η εκκίνηση δεν ήταν τέλεια, όμως κατάφερα να κερδίσω μερικές θέσεις στην πρώτη στροφή. Δυστυχώς έχασα έδαφος με τον Dovi και το Marc δύο στροφές αργότερα. Τέλος πάντων, η αίσθηση στους πρώτους γύρους ήταν αρκετά καλή και μπορούσα να μείνω κοντά στην κορυφή. Από την άλλη, προς το τέλος άρχισα να έχω και πάλι προβλήματα πρόσφυσης κι έτσι με πέρασαν ο Rins και ο Viñales. Συνολικά ήταν κάπως καλύτερος ο αγώνας απ' ό,τι συνήθως. Θα ήθελα να συγχαρώ το Martin για τον τίτλο του. Κατάφερε να ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες φέτος, έναν τραυματισμό και άλλα θέματα, και έκανε ένα    δυνατό αγώνα σήμερα. Του αξίζει στο έπακρο το αποτέλεσμα”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags