Facebook Pixel "Eσβησε τον Χολέμπας από τα μπλοκ των μάνατζερ!"
| 2012-12-10 18:38:00

"Eσβησε τον Χολέμπας από τα μπλοκ των μάνατζερ!"

"Eσβησε τον Χολέμπας από τα μπλοκ των μάνατζερ!"

Για την ανακάλυψή του, τον Μαυρία, μίλησε στον sportdog ο Τότης Φυλακούρης, αλλά δεν ξέχασε και τον Φετφατζίδη που ξεχνάει συστηματικά ο Ζαρντίμ: "Ξέρει όση μπάλα ξέρουν όλοι μαζί στον Ολυμπιακό".

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στον σκύλο για το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, για το πώς έφερε στο "τριφύλλι" τον Μαυρία, για τον Ζαραδούκα που "είναι καλύτερος του Χολέμπας", για τον Φετφατζίδη που "ξέρει όση μπάλα ξέρουν όλοι μαζί στου Ρέντη", για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αλλά για τον... "τελειωμένο" Ζεσουάλδο Φερέιρα. 

Διαβάστε τη συνέντευξή του στον sportdog για το "καλύτερο ντέρμπι των δέκα τελευταίων ετών", όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πώς είδατε το ντέρμπι;
"Ήταν το καλύτερο παιχνίδι των τελευταίων δέκα ετών. Υπήρχε πάθος, ήθος στον αγωνιστικό χώρο από τους ποδοσφαιριστές, αγωνιστικότητα και σεβασμός. Έπαιξαν για τις φανέλες τους, απέδειξαν πως είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν το είχε κάνει μέχρι τώρα. Ήταν περισσότερο επιθετικογενής, με καλύτερη ψυχολογία και καλή επικοινωνία των παικτών του. Ο κόσμος βρίσκεται κοντά στην ομάδα, και στο φινάλε είδαμε και έναν διαιτητή που έκανε την καλύτερη διαιτησία".

"Ακόμα τον ψάχνει ο Χολέμπας"

Ο Μαυρίας, τον οποίο εσείς φέρατε στον Παναθηναϊκό, ήταν εξαιρετικός...
"Ο μικρός ήταν αποκάλυψη χθες. Δεν κρύβω πως νιώθω και εγώ δικαιωμένος. Τον είχα δει σε ένα τουρνουά στο Λουτράκι, όταν ήταν 12-13 ετών. Πήρα τον Λιβαθηνό που ήταν τότε στον Παναθηναϊκό και πήγαμε να τον δούμε. Εμείς τον φέραμε στην Παιανία. Αυτό το παιδί έδειξε από την αρχή πως ζητούσε κάτι, μία διάκριση, από 12-13 ετών. Έτυχε να βρεθούμε πολλές φορές από τότε, τα είπαμε και αποδεικνύεται πως έχει μέλλον στο ποδόσφαιρο. Έχει πειθαρχία, αγωνιστικότητα και μία σωστή οικογένεια πίσω του να τον στηρίζει. Ο Χολέμπας ακόμα ψάχνει να τον βρει! Αν ήρθαν στο ΟΑΚΑ χθες σκάουτερ για τον Χολέμπας, πιστεύω πως έσβησαν το όνομά του από τα μπλοκάκια τους και έβαλαν στη θέση τον όνομα του Χάρη".

"Ο Φέτφα όση μπάλα ξέρουν όλοι μαζί"

Για την εικόνα του Ολυμπιακού ποιο είναι το σχόλιό σας;
"Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι γεμάτο από πολύ καλούς παίκτες, δεν ξέρω γιατί έχει αυτή την εικόνα. Είναι θέμα προπονητή; Είναι θέμα διοίκησης; Δεν ξέρω. Αλλά να αφήνει ο προπονητής ηθελημένα ποδοσφαιριστές έξω... Ο Ζαραδούκας ίσως είναι καλύτερος από τον Χολέμπας. Όταν τραυματίστηκε ο Χολέβας, όμως, έβαλε τον Τοροσίδη αριστερά. Τώρα τον έβαλε μετά από τραυματισμό και την έπαθε από τον Μαυρία. Ή ο Φετφατζίδης, που μένει εκτός. Αυτός ξέρει όση μπάλα ξέρουν όλοι μαζί στον Ολυμπιακό και τον αφήνει έξω! Και στον Παναθηναϊκό όταν τον πήγαμε, βέβαια, λέγανε πως ήταν κοντός και τον άφησαν να φύγει. Μα κι ο Δομάζος κοντός ήταν, κι ο Μέσι και ο Μαραντόνα. Αλλά εδώ φαίνεται πως κοιτάμε τον σωματότυπο και όχι πόση μπάλα ξέρει ένας παίκτης". 

Κερδίζει συνεχώς έδαφος η άποψη πως αν ο Ρότσα είχε αναλάβει νωρίτερα, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Συμφωνείτε;
"Βέβαια! Η ψυχολογία και η επικοινωνία είναι πολύ καλύτερη τώρα. Ξέρει την ομάδα πολύ καλά. Ήξερε τις αδυναμίες, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να τύχει τώρα στον Παναθηναϊκό. Γιατί είχε τελειώσει ο Φερέιρα. Δεν ήταν πετυχημένος όπως μας λέγανε οι εφημερίδες, άλλωστε. Τον είχαν διώξει από Ισπανία, από την τελευταία του ομάδα. Και έκανε πολλά λάθη. Ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο αγωνιστικό τμήμα κι αυτό ήταν λάθος. Πρέπει να μιλάει με τους παίκτες, να τους ανεβάζει. Εδώ ξέραμε την 11άδα και τις τρεις αλλαγές, ακόμα και πότε θα τις κάνει, πριν ξεκινήσει το ματς. Ο Χουάν δεν χρειαζόταν δασκάλους, ήξερε τι να κάνει. Άλλαξε την ψυχολογία και βελτίωσε την επικοινωνία μεταξύ των παικτών". 

"Με ψυχή στα αποδυτήρια, αλλιώς σπίτι σου"

Η ψυχολογία είχε αλλάξει και με τον Φυλακούρη στον πάγκο, όταν είχε βγει το σύνθημα "Κάνε την ομάδα πάλι πρώτη, γεια σου Τότη", έτσι δεν είναι;
"Κοιτάξτε, δεν υπάρχουν συστήματα και τακτικές στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να ξέρεις να καθοδηγήσεις τους παίκτες, να τους εμφυσήσεις το πάθος. Να μπεις με ψυχή και καρδιά στα αποδυτήρια, διαφορετικά κάτσε στο σπίτι σου. Τι να μου πει τώρα κάποιος για τον Μέσι; Αυτός ο παίκτης είναι παντού μέσα στο γήπεδο. Αυτό που πρέπει να του πεις πριν αρχίσει ένα παιχνίδι, είναι "Μπες μέσα, αγόρι μου και παίξε την μπάλα σου". Αυτή είναι τακτική. Να μπούνε και να δείξουν τι αξίζουν οι παίκτες, να τους κεντρίσει τον εγωισμό. Ο Δομάζος, αν χάναμε 2-0 στο ημίχρονο, έμπαινε στα αποδυτήρια και έλεγε θα φύγουμε ματωμένοι από το γήπεδο".

Σε ποιες θέσεις πιστεύετε πως χρειάζεται ενίσχυση ο Παναθηναϊκός;
Παναθηναϊκός χρειάζεται αυτή τη στιγμή τρεις παίκτες. Έναν στόπερ, έναν κεντρικό χαφ και έναν σέντερ φορ που να μπορεί να βάζει την μπάλα στα δίχτυα. Όλες οι ομάδες σκοράρουν, μόνο ο Παναθηναϊκός παιδεύεται. Αλλά θα πρέπει να αλλάξει η κατάσταση στο οικονομικό. Να βάλουν οι μεγαλομέτοχοι λεφτά, γιατί είναι κρίμα εναντίον των ομάδων που βλέπουμε φέτος, να μην μπορεί να αντεπεξέλθει ο Παναθηναϊκός...".

Συντάκτης: Γιώργος Κτενάς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags