-->
25/12/12 - 13:00

"Οι ξυπόλητοι βγήκαν με πολυκατοικίες"!

Ο παλιός πρόεδρος της ΑΕΚ, Στράτος Γιδόπουλος, μιλάει στον sportdog και ρίχνει βέλη προς όλες τις διοικήσεις της Ένωσης "μετά τον Μπάρλο", για την τωρινή κατάντια της ομάδας.

"Οι ξυπόλητοι βγήκαν με πολυκατοικίες"!
31.929views 0shares

Ερωτήματα που δημιουργούν προβληματισμό θέτει μέσω του σκύλου ο Στράτος Γιδόπουλος, για την κατάσταση στην ΑΕΚ και τον Δημήτρη Βιντιάδη που ενδιαφέρεται να επενδύσει.

Μιλάει για το αγωνιστικό τμήμα, τις δυσκολίες για να μείνει στη Σούπερ Λίγκα η Ένωση και υπενθυμίζει την παλιά του θέση να γίνει έλεγχος σε όλες τις διοικήσεις της ΠΑΕ, από την δική του εποχή και μετά.

Ακόμα, σχολιάζει πως ο Παππάς με τον Νοτιά πιάστηκαν κορόιδα από κάποιους, αλλά και πως κάποιοι μπήκαν με ένα ζευγάρι παπούτσια στην ομάδα και έφυγαν με πολυκατοικίες.

 

Το φετινό αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ, περιλαμβάνει πολλά νέα παιδιά. Πώς βλέπετε την ομάδα;

Δυστυχώς αντί να βοηθάνε τα νέα παιδιά στην ΑΕΚ, τα καταστρέφουν. Ορισμένοι από αυτούς που παίζουν είναι ταλέντα και θα μπορούσαν να είχαν εξέλιξη. Αλλά χρειάζεται κορμός με 8-9 έμπειρους παίκτες και να μπαίνουν και 2-3 νεαροί κάθε φορά στην 11άδα. Όταν αναθέτεις τη σωτηρία μίας ομάδας σε 17-18 νέα παιδιά, πολύ περισσότερο όταν αυτή είναι η ΑΕΚ, δεν υπάρχει προοπτική. Από το Κ17 και το Κ20, να παίζουν εναντίον του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού;.

 

Είστε αισιόδοξος πως μπορεί να υπάρξει σωτηρία;

Πιστεύω πως είναι δύσκολο όπως είναι τα παιχνίδια στη συνέχεια. Ευκολότερο πρόγραμμα είχαμε στον πρώτο γύρο και δυσκολότερο στον δεύτερο. Θυμίζω πως σε ανύποπτο χρόνο είχα δηλώσει πως το 65% σε μία ομάδα είναι ψυχολογία και το 35% όλα τα υπόλοιπα. Στην ΑΕΚ όμως δεν υπάρχει κανείς να φτιάξει την ψυχολογία στους παίκτες.

 

Στα διοικητικά, εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται το όνομα του Βιντιάδη στο ρεπορτάζ της ομάδας. Τι άποψη έχετε;

Δεν τον ξέρω, ούτε τον έχω δει ποτέ μου. Σέβομαι όμως κάθε προσπάθεια κάποιου να βάλει τα λεφτά του και να εμπλακεί στο ποδόσφαιρο. Αλλά μου προξενούν εντύπωση κάποια σημεία και θέλω να τα τονίσω. Αρχικά ο Βιντιάδης έλεγε πως σε 45 μέρες θα είχε δοθεί λύση. Πέρασαν πολλές περισσότερες, και λύση δεν υπάρχει. Μετά, είναι δυνατόν ένας επενδυτής που λέει πως θα βάλει λεφτά, να βλέπει πως είναι σε τροχιά πτώσης η ΑΕΚ και να μην παρεμβαίνει; Τι περιμένει, να πέσει κατηγορία;

 

Προφανώς, έχετε κάτι στο μυαλό σας, κάτι που έπρεπε να έχει κάνει...

Η ΑΕΚ πήγε μέσα στη Βέροια και έβαλε 4 γκολ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε για παράδειγμα. Δεν θα ήταν λογικό να δώσει ένα πριμ 10 χιλ. στους παίκτες ο Βιντιάδης, για να τους φτιάξει την ψυχολογία και να τους δώσει και λύση σε προβλήματα βιοπορισμού που έχουν ορισμένοι; Έρχεται το ματς με τα Γιάννενα και η ΑΕΚ κερδίζει μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Και πάλι δεν εμφανίζεται ο επενδυτής να δώσει ένα πριμ. Είναι λογικό; Αν ήταν ένας επενδυτής που έλεγε πως θα βάλει 100 χιλ. απλώς για να βοηθήσω, θα το καταλάβαινα. Αλλά θέλει να βάλει 10 και 15 εκ. ευρώ και δεν δίνει ένα μικρό πριμ, για να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας; Μήπως είναι κάτι άλλο; Γιατί με βάση και τα τελευταία γεγονότα, πιστεύω πως κάποιοι από εκείνους που είναι στην ΑΕΚ, κοροϊδεύουν τον κόσμο. Εμφανίζονται να μιλήσουν με την Ορίτζιναλ ο Κιντής, ο Αδαμίδης... Ποιοι; Αυτοί που έφεραν την ομάδα σε αυτό το σημείο. Τι θα πούνε στους οπαδούς; Πιστεύω πως οι απλοί φίλαθλοι της ΑΕΚ πρέπει να προβληματιστούν.

 

Πιστεύετε πώς το κάνουν;

Εγώ βλέπω να βρίζουν τον Παππά και τον Νοτιά, που έχουν βάλει του κόσμου τα εκατομμύρια στην ΑΕΚ. Και οι άλλοι που κονόμαγαν από αυτά τα λεφτά, των Παππά και Νοτιά, βγαίνουν και μιλάνε από πάνω. Κορόιδα τους πιάσανε αυτούς τους δύο και τώρα τους βρίζουν κι από πάνω. Με συνθήματα του στιλ μέτοχοι α-μέτοχοι κ.λπ. Αλλά όταν βάζανε τα ωραία τους τα λεφτά και έκαναν άλλους μάγκες, ήταν καλά; Άγαλμα έξω από τα Σπάτα έπρεπε να τους στήσουν.

 

Υπάρχει στο ρεπορτάζ και η πιθανότητα ενεργοποίησης του Νικολαΐδη. Θεωρείτε πως μπορεί να είναι βιώσιμο τέτοιο σενάριο;

Αν ο Ντέμης είχε λύση, θα την είχε παρουσιάσει. Προς τιμήν του δηλώνει πως δεν έχει λύση, απλώς προσπαθεί να βοηθήσει. Αλλά αυτό το παιχνιδάκι που παίζουν στην ΑΕΚ με προβληματίζει και κάποια στιγμή πρέπει σε τόσες συγκεντρώσεις που κάνουν, μία για το Θεμέλιο, την άλλη για το Ξε-Θεμέλιο, την τρίτη για την Πολυκατοικία, να καλέσουν κι εμένα να πω την άποψή μου. Εμένα γιατί δεν με κάλεσαν, τι τους προβληματίζει; Μήπως επειδή έχω δηλώσει πολλές φορές να αφήσουν ήσυχο τον Μπάρλο και από τη δική μου διοίκηση και μετά να αρχίσει έλεγχος; Να δούμε επιτέλους ποιοι μπήκαν με λεφτά και έφυγαν άφραγκοι από την ΑΕΚ και ποιοι μπήκαν με δύο παπούτσια και έφυγαν με πολυκατοικίες και εκατομμύρια. Ποιοι είναι αυτοί χρέωσαν την ομάδα;.

 

Είστε αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας;

Αν μπει σφουγγάρι και σβήσει όλους όσους ασχολήθηκαν μέχρι σήμερα με την ΑΕΚ, ναι είμαι. Εύχομαι να έρθει σήμερα το απόγευμα ο Βιντιάδης και να δηλώσει πως ο Γιδόπουλος δεν ξέρει τι του γίνεται και να βάλει τα λεφτά που λέει. Εγώ απλώς να μεταφέρω πως είμαι δέκτης πληροφοριών, ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Η ΑΕΚ βρίσκεται στο χειρότερο κομμάτι της ιστορίας της, χειρότερο ακόμα από όταν την ανέλαβα εγώ...

Συντάκτης: Γιώργος Κτενάς