Facebook Pixel "Πρώτα Αλβανός, αλλά είμαι και Έλληνας"!
| 2013-01-15 19:38:00

"Πρώτα Αλβανός, αλλά είμαι και Έλληνας"!

"Πρώτα Αλβανός, αλλά είμαι και Έλληνας"!

Ο Έργκους Κάτσε κλήθηκε στην Εθνική Αλβανίας, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα αποδεχτεί την πρόσκληση ή αν θα περιμένει την Εθνική Ελλάδας. Τι λέει ο ίδιος ο χαφ του ΠΑΟΚ στον sportdog;

Ο μέσος του «Δικεφάλου» μιλώντας στον sportdog τόνισε πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει, ωστόσο παραδέχθηκε πως αισθάνεται πρώτα Αλβανός και μετά Έλληνας.

Διαβάστε τι λέει στον σκύλο για την απόφασή του, αλλά και για τα αγωνιστικά θέματα του ΠΑΟΚ. Μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό; Ποιο ήταν το σύστημα του Ατρόμητου και πώς αισθάνεται που βρίσκεται δίπλα σε Κατσουράνη και Πάμπλο Γκαρσία;

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον sportdog:


Σήμερα ήρθε η κλήση από την Εθνική Ανδρών Αλβανίας. Έχεις αποφασίσει αν θα πας;

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, θέλω λίγες ημέρες να το σκεφτώ.

Πριν από λίγο καιρό όμως, είχε δηλώσει και ο Φερνάντο Σάντος ότι σκέφτεται να σε καλέσει στην Εθνική Ελλάδας

Τιμή μου είναι αν με θέλουν και στην Ελλάδα. Αλλά πρέπει να αποφασίσω τώρα και είναι δύσκολη απόφαση. Θέλω ακόμα να σκεφτώ κάποια πράγματα και να δω αν θα πάω στην Αλβανία ή στην Ελλάδα. Σύντομα όμως θα αποφασίσω.

Ποια θα είναι τα κριτήρια για την απόφασή σου;

Θα πρέπει να το συζητήσω και με την οικογένειά μου και να το σκεφτώ καλύτερα. Να δω τι θέλει και η καρδιά μου, να το δω πιο μέσα, πιο βαθιά το θέμα. Είναι δύσκολη απόφαση.

Εσύ ζεις στην Ελλάδα από μικρό παιδί, μεγάλωσες εδώ, κάνεις καριέρα εδώ. Τελικά τι αισθάνεσαι; Έλληνας ή Αλβανός;

Αισθάνομαι Αλβανός, αλλά σε αυτή την επιλογή δεν παίζει ρόλο μόνο το τι αισθάνεσαι. Παίζουν και άλλα πράγματα, όπως το μέλλον. Αισθάνομαι Αλβανός, αλλά έχω μεγαλώσει εδώ, οπότε είμαι και από τα δύο. Αλλά πρώτα Αλβανός.

Ας αφήσουμε το θέμα της κλήσης σου όμως και ας μιλήσουμε για τα αγωνιστικά. Για... πού το πάει φέτος ο ΠΑΟΚ;

Μέχρι τώρα πάμε πολύ καλά, ωστόσο πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, να πάρουμε περισσότερα παιχνίδια και μέχρι το τέλος να μαζέψουμε όσους πιο πολλούς βαθμούς γίνεται.

Στοχεύετε στη δ
εύτερη θέση ή πιστεύεις πώς μπορείτε να χτυπήσετε τον Ολυμπιακό;

Αυτό θα δείξει. Δεν ξέρω αν μπορούμε να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό, αυτό θα φανεί στην πράξη. Πρέπει να το δείξουμε αν μπορούμε και όχι στα λόγια. Θα δούμε τι πορεία μπορούμε να κάνουμε...

Τι έφταιξε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο;

Με τον Ατρόμητο δεν μπήκαμε και εμείς πολύ δυνατά, ωστόσο ήταν και δύσκολο να σπάσουμε την άμυνα αυτή. Όταν μία ομάδα παίζει με τους έντεκα πίσω από το κέντρο, λογικό είναι να εξελιχθεί έτσι το ματς.

Τι λες γ
ια την «σφαλιάρα» στο Κύπελλο από την Καλλιθέα; Βλέπεις ανατροπή στη ρεβάνς;

Με την Καλλιθέα ήμασταν άτυχοι. Παίξαμε πολύ καλά, αν και το γήπεδο ήταν χάλια. Η ομάδα απέδωσε εξαιρετικά, είχε ευκαιρίες, αλλά μέσα σε δέκα λεπτά από δύο φάσεις χάσαμε. Όσο για τη ρεβάνς, δεν είναι εύκολο. Αλλά αν είμαστε σοβαροί και παίξουμε καλά, πιστεύω πως μπορούμε.

Πώς σου φαίνεται που ξαφνικά φέτος, όχι μόνο παίζεις βασικός στον ΠΑΟΚ, αλλά συναγωνίζεσαι για την θέση σου παίκτες όπως ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Κώστας Κατσουράνης;

Φέτος είναι όνειρο για μένα αυτό που ζω. Δεν το περίμενα να παίξω τόσο γρήγορα βασικός. Όσο για τους δύο παίκτες που ανέφερες, είναι τιμή για εμένα να είμαι στην ίδια ομάδα με αυτούς. Και κάνει μάλιστα και πολύ καλό σε μένα, γιατί και οι δύο έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες και θα με βοηθήσουν πολύ με την εμπειρία που έχουν.

Τον Κατσουράνη πώς τον βλέπεις; Μπήκε γρήγορα στο κλίμα του ΠΑΟΚ;

Πιστεύω πως έχει μπει. Δεν θα του ήταν και δύσκολο, γιατί υπάρχουν παιδιά από την Εθνική που τα ξέρει χρόνια. Δεν τους βλέπει πρώτη φορά τους περισσότερους.

Συντάκτης: Βαγγέλης Καράμαλης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags