Facebook Pixel "Θα πετύχει ο Λύμπε στον Παναθηναϊκό"!
| 2013-04-05 14:00:00

"Θα πετύχει ο Λύμπε στον Παναθηναϊκό"!

"Θα πετύχει ο Λύμπε στον Παναθηναϊκό"!

Ο Γιάννης Γκούμας δηλώνει στον sportdog ότι ο Νίκος Λυμπερόπουλος μπορεί να πετύχει στον ΠΑΟ ως τεχνικός διευθυντής. Τι λέει για Αναστασίου; Θα γύριζε ο ίδιος στην ομάδα;

Διαβάστε τη συνέντευξη στο sportdog:

Το όνομα του Αναστασίου βρίσκεται στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Τον ζήσατε την εποχή του Τεν Κάτε, τι πιστεύετε για μία τέτοια επιλογή;

"Είμαι υπέρ του Έλληνα προπονητή. Πιστεύω πως πρέπει ο επόμενος τεχνικός του Παναθηναϊκού να είναι Έλληνας, εφόσον έχει αποφασίσει να μειώσει το μπάτζετ η διοίκηση, όπως διαβάζουμε. Κάποιον, δηλαδή, που να ξέρει και το ελληνικό πρωτάθλημα, πάρα κάποιον ξένο αμφιβόλου αξίας και ποιότητας, στο στιλ του Φάμπρι. Πιστεύω ότι ο κύριος Αναστασίου είναι φιλόδοξος, αν του δοθεί η ευκαιρία στον Παναθηναϊκό, θα κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει. Αλλά να ξέρει πως θα έχει πολλές δυσκολίες".

Πώς περιμένετε την επόμενη σεζόν;

"Όποιος προπονητής κι αν έρθει, πρέπει να διαχειριστεί μικρό μπάτζετ και να παίξει με παίκτες από τη Β΄ Εθνική ή ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα. Θα είναι πιο δύσκολο το εγχείρημα την επόμενη σεζόν, το έργο του νέου προπονητή, όποιος κι αν είναι αυτός, θα είναι πολύ δύσκολο. Για να μιλήσω καθαρά, θεωρώ ότι του χρόνου θα είναι πιο δύσκολη περίοδος από φέτος. Θεωρώ ότι έπρεπε το μπάτζετ να μεγαλώσει. Αν χαμηλώσει κι άλλο, όπως διαβάζουμε, μοιραία θα μειωθεί κι άλλο η ποιότητα. Αλλά είναι στο χέρι του προπονητή να δημιουργήσει ΟΜΑΔΑ. Να φτιάξει ένα σύνολο δυνατό, που μπορεί να πετύχει".

Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN

Μετά το όνομα του Νταμπίζα, φαίνεται πως τώρα στον Παναθηναϊκό δίνουν προτεραιότητα στον Λυμπερόπουλο.

"Ο Λυμπερόπουλος είναι μία έντονη προσωπικότητα και ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα. Αν τελικά γίνει επίσημη πρόταση και ο Νίκος την αποδεχτεί, θεωρώ ότι μπορεί να πετύχει στον Παναθηναϊκό. Σαν παίκτης είχε ηγετικά χαρακτηριστικά μέσα στο γήπεδο και η άποψή μου είναι πως θα τα καταφέρει και σε μία τέτοια πρόκληση. Γενικά, πάντως, είμαι υπέρ της ελληνοποίησης. Να πάρει ο Παναθηναϊκός Έλληνα προπονητή και τεχνικό διευθυντή, να επιστρέψουν στην ομάδα παιδιά που έχουν αγαπήσει και τιμήσει την ομάδα".

Σε θεωρητική βάση, αν σας ζητούσαν να επιστρέψετε για να βοηθήσετε, θα το κάνατε;

"Εξαρτάται. Αν με καλούσαν και έβλεπα ότι υπάρχει ένα πλάνο που θα με κάλυπτε, με όλη την αγάπη που έχω για αυτή την ομάδα. θα βοηθούσα. Αλλά να υπήρχε πλάνο, να γνωρίζω ποιες απαιτήσεις υπάρχουν κ.λπ. Γιατί τα τελευταία χρόνια έχει μικρύνει ο Παναθηναϊκός και χρειάζεται να αλλάξουν πολλά. Αλλά να επιστρέψω σε κάποιο πόστο, μόνο και μόνο για να πω ότι επέστρεψα, αν δεν υπάρχει πλάνο, δεν θα το έκανα".

Συντάκτης: Γιώργος Κτενάς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags