Facebook Pixel Παικταράς ήρθε στην Ελλάδα με 7 παραπανίσια κιλά!
| 2013-09-11 11:00:00

Παικταράς ήρθε στην Ελλάδα με 7 παραπανίσια κιλά!

Παικταράς ήρθε στην Ελλάδα με 7 παραπανίσια κιλά!

Ποιος παίκτης, από τις καλές φετινές μεταγραφές της Σούπερ Λίγκας, ήρθε στην Ελλάδα με περιττά κιλά και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν για το επόμενο "μπαμ" της ομάδας;

Μια από τις "γερές" μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος είναι ο Ζε Εντουάρντο του ΟΦΗ. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός μέσος είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής που μπορεί σίγουρα να κάνει τη διαφορά στην κρητική ομάδα.

Ο νεαρός άσος έμαθε τα μυστικά της μπάλας στην Κρουζέιρο και πριν προλάβει να παίξει στην πρώτη ομάδα, στα 17 του χρόνια, πήρε μεταγραφή στον Άγιαξ. Η ολλανδική ομάδα έκανε πρόταση για να τον αποκτήσει, αλλά η Πάρμα τον "έκλεψε" μέσα από τα χέρια της δίνοντας 500 χιλιάρικα το 2010.
 
Το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2011-12 αγωνίστηκε δανεικός στην Έμπολι (14 συμμετοχές, 1 γκολ) και πέρυσι έδειξε τις τεράστιες δυνατότητές του, πραγματοποιώντας σπουδαία χρονιά με την Πάντοβα στη Serie B (33 συμμετοχές, 4 γκολ, 3 ασίστ). Αυτές οι εμφανίσεις ανάγκασαν πολλές ομάδες να τον ζητήσουν. Στις αρχές Ιουνίου έφτασε μία ανάσα από την Αβελίνο, ενώ παρότι είχε προτάσεις από τις Πάντοβα και Τσεζένα, ο ίδιος προτίμησε την προοπτική του ΟΦΗ!

Ο Ζε Εντουάρντο, διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Βραζιλίας, ήρθε στην Ελλάδα για χάρη της κρητικής ομάδας στις αρχές Αυγούστου. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ ήταν ενθουσιασμένοι με την άφιξη του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, ωστόσο διαπίστωσαν ότι ο Βραζιλιάνος κουβαλούσε μαζί του -εκτός από τις …αποσκευές του- και πολλά περιττά κιλά!

Ήταν 6-7 κιλά πιο βαρύς από το κανονικό, αλλά στον ΟΦΗ δεν μπορούσαν να χαλάσουν τη μεταγραφή, αφού ο πρόεδρος της ομάδας, Μάνθος Πουλινάκης την είχε ανακοινώσει νωρίτερα δημιουργώντας κλίμα ενθουσιασμού στους οπαδούς.

Τώρα, βέβαια, δίνουν μάχη για να χάσει ο Βραζιλιάνος τα παραπάνω κιλά και να μπορέσει να φτάσει στο επιθυμητό σημείο φυσικής κατάστασης. Στο ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, που ο ΟΦΗ υποδέχθηκε στο "Γεντί Κουλέ" τον Πανιώνιο (0-0), ο Ζε Εντουάρντο μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και έπαιξε μόλις για 15 λεπτά. Τη δεύτερη αγωνιστική ο Βραζιλιάνος, εμφανώς αδυνατισμένος, έπαιξε όλο το ματς στη Βέροια (ήττα με 2-0), ενώ την τρίτη αγωνιστική στο εντός έδρας ντέρμπι της Κρήτης με τον Πλατανιά (0-0) έγινε αλλαγή στο 78ο λεπτό, λόγω κόπωσης. 

Στο μεταξύ, όλα αυτά δεν τα αναφέρουμε τυχαία. Ο ΟΦΗ, όπως πρώτος αποκάλυψε ο σκύλος, πάει να κάνει ένα ακόμα μεταγραφικό "μπαμ" με τον διεθνή Πορτογάλο επιθετικό, Αρίζα Μακουκούλα.

Ο 32χρονος φορ είναι αμφίβολο σε τι κατάσταση βρίσκεται αφού τα τελευταία χρόνια αλλάζει τις ομάδες σαν τα πουκάμισα, ενώ ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του κάνει τους ανθρώπους του ΟΦΗ επιφυλακτικούς. Έτσι, τον περιμένουν στην Κρήτη για να τον περάσουν από …κόσκινο και μετά να υπογράψουν μαζί του. Το πάθημα τους έγινε μάθημα με τον Ζε Εντουάρντο και δεν θέλουν να την ξαπατήσουν.  



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags