Facebook Pixel Δομάζος στον sportdog: "Eγώ θα παίξω επίθεση;"!
| 2013-12-03 16:00:00

Δομάζος στον sportdog: "Eγώ θα παίξω επίθεση;"!

Δομάζος στον sportdog: "Eγώ θα παίξω επίθεση;"!

Ο Μίμης Δομάζος μιλάει στον sportdog για την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Λουτσιάνο Φιγκερόα από τον ΠΑΟ - "Οι υπεύθυνοι στην ομάδα που πληρώνονται, ξέρουν καλύτερα"!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον sportdog:

Είναι σε θέση ο Παναθηναϊκός να βγάλει το υπόλοιπο του πρωταθλήματος με μοναδικό "εκτελεστή" τον Μπεργκ, μετά την πώληση του Φιγκερόρα;

"Όχι. Δεν είμαστε στο τέλος σεζόν, οπότε λέμε ότι έχουμε 2-3 παιχνίδια και πορευόμαστε με τα όπλα που έχουμε. Αν χτυπήσει την κορυφή ποιος θα παίξει επίθεση, εγώ; Απ΄ ότι διάβασα βέβαια πάνε να πάρουν αντικαταστάτη του Αργεντινού".

Στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού έχουν γραφτεί κάποια ονόματα όπως αυτά των Βασιλείου (Λεβαδειακός), Παπαδόπουλου (Ατρόμητος), Κόστλι (Βέροια) και Βέλλιου (Εβερτον). Εσείς ποιόν Έλληνα θα προτείνατε, αν σας σας ρωτούσαν;

"Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω γι΄ αυτά τα ζητήματα. Οι υπεύθυνοι που είναι στον Παναθηναϊκό και πληρώνονται γι΄ αυτόν τον λόγο, ξέρουν καλύτερα".

Αν κάτι "στραβώσει" και δεν γίνει μεταγραφή επιθετικού, μπορούν τα νεαρά παιδιά της ομάδας να κουβαλήσουν την καυτή πατάτα;

"Τα νέα παιδιά δεν νομίζω ότι μπορούν να αναλάβουν τόσο μεγάλο βάρος. Ο επιθετικός πρέπει να έχει εμπειρία. Να ξέρει πώς να ξεμαρκάρεται, να παλεύει, να τρώει ξύλο και να ανοίγει διαδρόμους. Κανείς δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο".

Πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα δεν "βγαίνουν" καλοί επιθετικοί. Εσείς που ασχολείστε με τις Ακαδημίες ποια είναι η άποψή σας γι΄ αυτό το φαινόμενο;

"Όταν δουλεύεις και ψάχνεσαι συνεχώς, μπορείς να βρεις παιδιά πουν έχουν τα φόντα να παίξουν σε αυτή τη θέση. Το ζήτημα όμως είναι να τους δώσεις τις γνώσεις σου, τα θετικά στοιχεία που μπορεί να είχε κάποιος ως παίκτης. Και φυσικά να μεταδώσεις τη στόφα νικητή. Επίσης τα παιδιά δεν πρέπει να γίνουν απλά καλοί ποδοσφαιριστές αλλά και σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία. Στο γήπεδο η συμπεριφορά τους θα πρέπει να είναι άψογη και να δείχνουν χαρακτήρα".

Πόσα παιδιά έχετε στην Ακαδημία σας;

"Διδάσκω τα μυστικά του ποδοσφαίρου σε 140 παιδάκια, ηλικίας από 6 μέχρι 15 χρονών. Οι Ακαδημίες βρίσκονται στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, σε ένα πολύ όμορφο χώρο με απίστευτες εγκαταστάσεις και γήπεδα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags