18/05/11 - 12:10

Τον είδε ο Μαθία και σοκαρίστηκε!

Ο Γιώργος Αμανατίδης ποτέ δε διακρίθηκε για την ποδοσφαιρική του ποιότητα. Αν υπήρχε μια κλίμακα ποιότητας και ταλέντου, ο παλιός αμυντικός του Ολυμπιακού μπορεί και να έπαιρνε ...υπό το μηδέν.

Τον είδε ο Μαθία και σοκαρίστηκε!
37.178views 0shares

Από τεχνική... πάτος, από τακτική και σκέψη κάτω από τη βάση. Αυτό για το οποίο διακρινόταν ήταν το πάθος και η δύναμή του. Εκεί έπαιρνε άριστα.

Το γεγονός, όμως, ότι η σχέση του με τα μυστικά του μοντέρνου φούτμπολ είναι όση του Πάγκαλου με το άλμα επί κοντώ, είναι κάτι που δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο από τη στιγμή που αυτός ο άνθρωπος έχει την τύχη να... διδάσκει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Ο καθηγητής ποδοσφαίρου και ειδικά σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, πρέπει να έχει γνώσεις, μεταδοτικότητα και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Αρκετοί είναι αυτοί που λένε πως ο Αμανατίδης εκτός από πολύ ζελέ στο μαλλί, δεν διαθέτει τίποτα για να μεταδώσει στα παιδάκια.

"Τι μπάλα να τους μάθει κάποιος που κλότσαγε με το καλάμι; Αυτός είναι για δημόσιες σχέσεις και μόνο", λένε κάποιοι και ίσως έχουν δίκιο. Αυτής της άποψης είναι και ο τεχνικός διευθυντής των ερυθρολεύκων, Εδουάρδο Μαθία, ο οποίος θέλει τους προπονητές των ακαδημιών σοβαρούς και με γνώσεις.

Μόλις είδε τον Αμανατίδη για πρώτη φορά και του είπανε ότι αυτός ο τύπος με το ζελέ και τα χρωματιστά γυαλιά ηλίου είναι προπονητής στην Ακαδημία, του σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο. Ακόμα, πάντως, δεν έχει δει τίποτα ο άνθρωπος. Έχει κι άλλους Αμανατίδηδες...