Facebook Pixel "Βόμβα" και για τον πάγκο του ΠΑΟΚ!
| 2015-05-28 13:30:00

"Βόμβα" και για τον πάγκο του ΠΑΟΚ!

"Βόμβα" και για τον πάγκο του ΠΑΟΚ!

Μετά την πρόσληψη του Φρανκ Άρνεσεν για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να "χτυπήσει" και μία μεγάλη προσωπικότητα για τη θέση του προπονητή! 

"Σαββίδη προχώρα και άλλαξε τα όλα", φώναζε χθες στην Τούμπα ο κόσμος του ΠΑΟΚ και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας είναι αποφασισμένος μετά το τέλος των πλέι οφ να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο σύλλογο.

Ήδη η αρχή έγινε με την πρόσληψη του Φρανκ Άρνεσεν στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, ενός ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία και δυνατό βιογραφικό. Η επόμενη κίνηση του μεγαλομετόχου του συλλόγου θα αφορά την πρόσληψη του νέου προπονητή, με τις αποκλειστικές πληροφορίες του SportDog να αναφέρουν ότι θα πρόκειται για μία ακόμα επιλογή που θα προκαλέσει αίσθηση.

Το θέμα το χειρίζεται προσωπικά εδώ και αρκετές μέρες ο Φρανκ Άρνεσεν, ο οποίος έχει δώσει τα χέρια με την "ασπρόμαυρη" διοίκηση πριν από δύο εβδομάδες, άσχετα αν μόλις χθες ανακοινώθηκε επίσημα η πρόσληψή του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο Δανός έχει προχωρήσε τις επαφές του με τους υποψήφιους στόχους και όπως έμαθε ο Σκύλος έχει ξεχωρίσει τρεις περιπτώσεις προπονητών που έχουν πολύ καλό όνομα.

Ο SportDog κατάφερε να μάθει ότι μέσα στους τρεις τεχνικούς που εξετάζονται από τον νέο τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ και βρίσκεται πολύ ψηλά στις επιλογές του είναι και ο Έρικ Γκέρετς! Ο 61χρονος τεχνικός έχει συνεργαστεί με επιτυχία και στο παρελθόν με τον Άρνεσεν στην Αϊντχόφεν (1999-2002 - φωτογραφία) και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι επιβεβαιώνονται μέχρι κεραίας οι πληροφορίες του Σκύλου που ανέφεραν από τις 30/4 σε ρεπορτάζ με τίτλο "Αυτός είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ!", ότι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλουν να φέρουν "πακέτο" τεχνικό διευθυντή και προπονητή που έχουν δουλέψει ξανά μαζί στο παρελθόν σε άλλη ομάδα. 

Ο Έρικ Γκέρετς ήταν από τους καλύτερους δεξιούς οπισθοφύλακες της δεκαετίας του ΄80 και πραγματοποίησε μεγάλη και μακροχρόνια καριέρα σε υψηλό επίπεδο μέχρι τα 38 του χρόνια. Υπήρξε βασικό στέλεχος της σπουδαίας Εθνικής Βελγίου, συμμετείχε σε 3 Παγκόσμια Κύπελλα (1982,1986 – 4η θέση,1990) καθώς και σε 1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (1980 – Φιναλίστ) και έπαιξε σε 92 ματς 2 γκολ. Διακρινόταν για την αντοχή του και τις προωθήσεις του, καθώς και για τις σέντρες ακριβείας που έβγαζε στους επιθετικούς του.

Ένα ακόμη στοιχείο που τον διέκρινε ήταν ο ηγετικός του ρόλος μέσα στο παιχνίδι και η σιγουριά που ενέπνεε στους συμπαίκτες του. Ομάδες που έπαιξε: Σταντάρ Λιέγης (1972-83), Μίλαν (1983-84), Μπέβερεν (1984-85), Αϊντχόβεν (1985-92). Κέρδισε 2 Πρωταθλήματα Βελγίου (1982,83 – Φιναλίστ Κυπέλλου Κυπελλούχων 1982), 1 Κύπελλο Βελγίου (1981), 6 Πρωταθλήματα Ολλανδίας (1986,87,88,89,91,92), 3 Κύπελλα Ολλανδίας (1988,89,90), 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης (1988).

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα το μακρινό 1992 από τον πάγκο της Λιέγης, όπου έκατσε για δύο χρόνια, πριν μετακομίσει στη Λιρς, με την οποία κατέκτησε το βελγικό πρωτάθλημα το 1997. 

Στη συνέχεια, μετά από μια διετία στην Κλαμπ Μπριζ, θα αναλάβει τις τύχες της Αϊντχόφεν, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ενώ το άστρο του συνεχίστηκε και στην Τουρκία, όπου οδήγησε τη Γαλατασαράι στην κορυφή.

Έχει δουλέψει, επίσης, σε Καϊζερσλάουτερν, Βόλσφμπουργκ, Μαρσέιγ, Άλ Χιλαλ, εθνική Μαρόκο και Λεκβίγια, ενώ τον τελευταίο χρόνο εκτελεί χρέη προπονητή στην Αλ Τζαζίρα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Θέλετε περισσότερο παρασκήνιο, ίντριγκα και κριτική; Κάντε "Like" στη σελίδα μας στο Facebook!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags