Facebook Pixel Στόπερ από τη λίστα ...Κόκκαλη ο Ρότσα στον ΠΑΟ!
| 2015-06-16 14:30:00

Στόπερ από τη λίστα ...Κόκκαλη ο Ρότσα στον ΠΑΟ!

Στόπερ από τη λίστα ...Κόκκαλη ο Ρότσα στον ΠΑΟ!

Έναν αμυντικό που απασχόλησε για δύο χρόνια τον Ολυμπιακό, αλλά ποτέ δεν ήρθε στην Ελλάδα, εξετάζουν στο Τριφύλλι. Η αποκάλυψη και το τρομερό παρασκήνιο στο SportDog!

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί στον Παναθηναϊκό η υπόθεση της απόκτησης κεντρικού αμυντικού. Τα δεδομένα αλλάζουν σχεδόν καθημερινά για τους Πράσινους, ενώ μέρα με τη μέρα η λίστα με τους υποψήφιους στόχους που εξετάζονται μεγαλώνει.

Το τελευταίο όνομα που απασχολεί σοβαρά το Τριφύλλι αποτελεί θερμή εισήγηση του Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος έχει επιστρέψει στην πρώτη ομάδα αναλαμβάνοντας χρέη σκάουτερ στη Λατινική Αμερική.

Πρόκειται για τον Τζόναθαν Μποτινέλι, τον 30χρονο Αργεντινό στόπερ, για τον οποίο όσοι έχουν καλή μνήμη σίγουρα θα θυμούνται ότι το όνομά του είχε παίξει πολλές φορές, επί εποχής Σωκράτη Κόκκαλη, για τον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος αμυντικός απασχόλησε τους Ερυθρόλευκους για τρεις καλοκαιρινές μεταγραφικές περιόδους (2007, 2008, 2009), ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα.

Την πρώτη φορά που το όνομα του Μποτινέλι ακούστηκε για τον Ολυμπιακό ήταν τον Ιούνιο του 2007. Τότε, μάλιστα, τα Μέσα της Αργεντινής είχαν γράψει και για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, αλλά το πιο πιθανό ήταν να είχαν ...μπερδέψει τους "αιώνιους". Τελικά, ο παίκτης εκείνο το καλοκαίρι δεν πήρε μεταγραφή για την Ευρώπη και παρέμεινε στην αγαπημένη του Σαν Λορέντζο, την ομάδα που ανδρώθηκε και αναδείχθηκε παίζοντας μπάλα από το 2002 έως το 2012.

Τον Απρίλιο του 2008, το όνομα Μποτινέλι έκανε ξανά την εμφάνισή του στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκείνη την εποχή οι Πειραιώτες έψαχναν για τον αντικαταστάτη του Ζούλιο Σέζαρ και είχαν ψηλά στις προτιμήσεις τους τον Αργεντινό στόπερ, τον Σωτήρη Κυργιάκο (αγωνιζόταν στην Αϊντραχτ) και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Εντέλει προτιμήθηκε ο τελευταίος από τον Άρη, αλλά το όνομα του Μποτινέλι παρέμεινε στην "ερυθρόλευκη" λίστα.

Έτσι, ένα χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2009, απασχόλησε πιο έντονα από ποτέ τον Ολυμπιακό. Ο Μποτινέλι, ο οποίος στο μεταξύ έχει πάρει μεταγραφή στην ιταλική Σαμπντόρια, ήταν η κορυφαία επιλογή για την άμυνα των Ερυθρολεύκων, ενώ ο μάνατζέρ του, Φερνάντο Κοσεντίνο, που έκανε δουλειές τότε με την ομάδα του Πειραιά, είχε έρθει στην Ελλάδα για να συζητήσει με το "δεξί χέρι" του Σωκράτη Κόκκαλη, τον Γιάννη Χρυσικόπουλο.

Αν και η μεταγραφή θεωρούνταν "κλεισμένη" και τα δημοσιεύματα ανέφεραν τότε ότι ο Μποτινέλι θα έρθει στον Ολυμπιακό με τις ...ευλογίες του πρώην συμπαίκτη του στη Σαν Λορέντζο και άσου των Πειραιωτών, Κριστιάν Λεντέσμα, το deal δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Μάλιστα, ένα χρόνο πριν ο παίκτης είχε προταθεί και στον Γιάννη Βαρδινογιάννη για τον Παναθηναϊκό από τον Χούαν Ραμόν Ρότσα, αλλά οι Πράσινοι δεν είχαν ασχοληθεί "ζεστά" με την περίπτωσή, μιας και ο παίκτης κοστολογούνταν στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Πλέον, λοιπόν, και μετά από τόσες αποτυχημένες απόπειρες για να έρθει ο Μποτινέλι στην Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό ο Αργεντινός στόπερ να παίξει μπάλα στη χώρα μας. Ο Παναθηναϊκός εξετάζει πολύ σοβαρά την πρόταση του Ρότσα και από τη στιγμή που η περίπτωση του Μάρκος Ανχελέρι (επίσης πρόταση του "Ινδιάνου") δείχνει να έχει "ναυαγήσει", δεν αποκλείεται να προκριθεί η λύση του Μποτινέλι. Ο Αργεντινός στόπερ, μία φορά διεθνής με την εθνική ομάδα της πατρίδος του, φέτος αγωνίστηκε στη Λεόν από το Μεξικό (20 συμμετοχές - 2 γκολ).


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags