Facebook Pixel "Ξεφορτωθήκαμε Ψωμιάδη και αποκτήσαμε Σαββίδη"!
| 2016-03-05 14:15:00

"Ξεφορτωθήκαμε Ψωμιάδη και αποκτήσαμε Σαββίδη"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ξεφορτωθήκαμε Ψωμιάδη και αποκτήσαμε Σαββίδη"!

Δεν είναι ...κρύο ανέκδοτο! Ο (πρώην ΠΑΟΚτσής) Στάθης Παναγιωτόπουλος πετάει άπαιχτες ατάκες στο SportDog για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την «κόντρα» Θεσσαλονίκης - Αθήνας!

Είναι από πιο τις αγαπημένες φυσιογνωμίες της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι λάτρης του ροκ, αλλά και του καλού φαγητού. Γι΄ αυτό και τηλεοπτικά μεταπήδησε από τις μουσικές εκπομπές ("Mεταλλουργείο", "Pαντάρ", "Jammin", "Tarazza") στο "Νηστικό Αρκούδι", ενώ τα τελευταία χρόνια τον απολαμβάνουμε στους Ράδιο Αρβύλα, όπου επιμελείται το μουσικό μέρος της εκπομπής. Παράλληλα όμως μας κάνει και γελάμε με τα ανέκδοτά του. Εντάξει, μερικά μπορεί να είναι κρύα, αλλά έχουν κι αυτά το νόημά τους... 

Στο ραδιόφωνο ξέρουμε ότι έχει κάνει πολλά, αλλά εμείς οι "χαμουτζήδες" δεν μπορούμε να τον ακούσουμε εδώ κάτω. Ο ίδιος μπορεί να μην ασχολείται με τα αθλητικά δρώμενα, αλλά, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος στο Facebook για τον εαυτό του, έχει γράψει στο παρελθόν σε αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.

Γι΄ αυτό και ο SportDog ζήτησε τη γνώμη του Στάθη Παναγιωτόπουλου, για όσα συνέβησαν την Τετάρτη στην πόλη του αλλά και όσα επακολούθησαν.

Ο ίδιος θεωρεί "πονοκέφαλο" για την κοινωνία τον ποδοσφαιρικό φανατισμό, σχολιάζει τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη, την κόντρα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, ενώ δεν κρύβει, να πει, ότι κάποτε ήταν οπαδός, αλλά το ...έκοψε μαχαίρι. Γιατί; Η απάντηση παρακάτω... 

Μπορεί να μην ασχολείσαι με τα αθλητικά, αλλά σίγουρα είδες ή άκουσες τι έγινε την Τετάρτη στην Τούμπα. Πώς σχολιάζεις ό,τι συνέβη και επακολούθησε τις επόμενες ημέρες;

"Ναι, η αλήθεια είναι ότι είμαι άσχετος και δεν ασχολούμαι με αυτά. Αλλά πολύ χάρηκα με την εξέλιξη που θα διακοπεί το ποδόσφαιρο και θα ησυχάσουμε επιτέλους! Αν ησυχάσουμε... Ένας πονοκέφαλος λιγότερο. Είναι πονοκέφαλος το ποδόσφαιρο για την κοινωνία. Δεν κατηγορώ το άθλημα, γιατί σκοτώνονται και στο χάντμπολ, αλλά όλον αυτό τον φανατισμό που υπάρχει στα αθλήματα. Θα χαρώ ακόμα περισσότερο όταν αυτό το πράγμα θα αναδιοργανωθεί εκ βάθρων. Όλο το σύστημα είναι σάπιο. Και δεν είναι θέμα Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού. Το ότι έκανε ο Κοντονής κάτι είναι προς τιμήν του. Αλλά είναι αυτό, που λένε οι Εγγλέζοι, «too little, too late»".

Έχεις υπάρξει οπαδός;

"Παλιά ήμουν ΠΑΟΚτσής κι εγώ. Τραβιόμουν με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Σταμάτησα, να πηγαίνω από το ΄94, όταν έγιναν επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν. Έκτοτε δεν ξαναπάτησα στην Τούμπα. Σε ένα ευρωπαϊκό ματς τα έκαναν μαντάρα. Δεν το κατάλαβα αυτό και ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Το θεωρώ και λίγο χαζομάρα να ακολουθείς μία ανώνυμη εταιρεία. Δηλαδή τι είσαι; Είμαι οπαδός της Softex και της Coca Cola; Αυτό δεν είναι ομάδα".

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο δημιουργήθηκε όταν έγινε επαγγελματικό με τις ΠΑΕ, συμφωνείς;

"Επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπάρχει και σε άλλες χώρες, αλλά το χειρίζονται τελείως διαφορετικά. Είναι λίγο πιο καθαρό. Είναι εμπορικά αξιοποιήσιμο. Όλα είναι θέμα μάρκετινγκ. Σου λέει ο άλλος, αν είναι καθαρό, μπορεί να το αγοράσει. Αν είναι νοθευμένο δεν μπορεί. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο παράγοντας του τζόγου. Όταν τζογάρεις σε κάτι, υπάρχει ένας πειρασμός να το νοθεύσεις".

Οι δηλώσεις Σαββίδη, πριν και μετά το παιχνίδι που διακόπηκε, περί αθηναϊκού ποδοσφαίρου έφτασαν στα αφτιά σου;

"Τις διάβασα και κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε να τις κάνει. Λέω, κοίτα πράγματα, είδαμε και πάθαμε, να ξεφορτωθούμε τον Ψωμιάδη (πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης) και αποκτήσαμε καινούριο. Οι Θεσσαλονικείς, όπως όλοι οι άνθρωποι, έχουν τον χαρακτήρα τους και τον τρόπο τους. Έτσι κι αυτοί, πάσχουν από ένα σύνδρομο τύπου: ότι θα δικαιολογήσω το γεγονός, ότι βαριέμαι και τεμπελιάζω, λέγοντας πως μου φταίνε οι άλλοι. Έτσι όμως είναι όλοι οι Έλληνες. Αυτό λέγεται Ελλάδα. Λέει, έλα μωρέ τώρα, δε μας θέλουν οι Γερμανοί να προκόψουμε. Οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν λίγο περισσότερο το άλλοθι. Αυτό με το αθηνοκεντρικό κράτος το έλεγε και ο Ψωμιάδης. Όλα αυτά είναι, για να είχαμε να λέγαμε. Είναι για κατανάλωση και λαϊκισμό. Τα ίδια ακριβώς είπε και ο Σαββίδης, από τον οποίο περιμέναμε να είχε καλύτερη αντιμετώπιση, αφού υποτίθεται ότι θα έφερνε ένα καινούριο πνεύμα. Σε μία ομάδα με θερμόαιμους οπαδούς δεν κάνεις τέτοιες δηλώσεις. Θα βγούνε έξω και θα τα κάνουν μαντάρα. Τι περιμένεις να γίνει; Να πούνε, πολιτισμένα, πόσο δίκιο έχετε κύριε Ιβάν; Δυναμιτίζεις με τέτοιες δηλώσεις".

Εσύ ως Θεσσαλονικιός βλέπεις να υπάρχει κόντρα μεταξύ της πόλης σου και της Αθήνας;

"Δεν με αφορά καθόλου. Πιστεύω ότι αυτή η αντιπαλότητα, είναι θέμα ενός πάρα πολύ μικρού αριθμητικά πλήθος κόσμου, το οποίο στατιστικά είναι ασήμαντο. Να σου πω και κάτι, το οποίο μπορεί να ακουστεί σκληρό αν δεν πειράζει. Το να σκοτώνονται μεταξύ τους, οι ΑΕΚτζήδες και οι Ολυμπιακοί ή οι ΠΑΟΚτσήδες και οι Αρειανοί, είναι κάτι που την κοινωνία αφήνει παγερά αδιάφορη. Η κοινωνία δεν ασχολείται με αυτά τα πράγματα. Το γεγονός ότι τα αθλητικά ραδιόφωνα έχουν μεγάλες ακροαματικότητες δικαιολογείται ως έναν βαθμό, επειδή κάποιοι τα ακούνε, για να γελάνε με τους ηλιθίους. Διότι, όταν παίρνει ο άλλος τηλέφωνο 4 η ώρα το ξημέρωμα και λέει «πες μας για την ομάδα μας μεγάλε» πρόκειται περί ηλιθίου. Απλά πράγματα. Η κόντρα αυτή είναι ποδοσφαιρική. Υπάρχουν κόντρες μεταξύ των Ελλήνων σε πολύ σοβαρότερα πράγματα. Αυτοί που κοντράρονται για το ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι είναι στο όριο του στατιστικού λάθους. Όσο γρηγορότερα εξαφανιστούν, τόσο καλύτερα! Νομίζω ότι είναι πολύ λίγοι. Γιατί αν ήταν πολλοί, δεν θα έκοβαν τόσο λίγα εισιτήρια οι ομάδες. Θα γέμιζαν τα γήπεδα...".

Τελικά, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πιο κρύο από τα ανέκδοτα που λες στους "Ράδιο Αρβύλα";

"(γέλια). Δεν είναι θέμα θερμοκρασίας. Κάτι έχουμε να δώσουμε και εμείς σαν λαός. Δεν είναι τυχαίο που τόσοι Έλληνες παίζουν στο εξωτερικό. Δεν νομίζω να τους παίρνουν για τα ωραία τους μάτια. Αλλά υπάρχει μία παθογένεια, η οποία πρέπει να ξεπεραστεί... Έτσι όπως είναι το πράγμα δεν προχωρά".

Θα περάστε κάποιο μήνυμα για το θέμα στην εκπομπή της Δευτέρας;

"Σε αυτό είναι αρμόδιος ο Αντώνης Κανάκης, για να απαντήσει. Έχουμε πει να μην ασχολούμαστε. Γιατί όταν ασχολείσαι είναι όπως όταν πιάνεις λάσπη με τα γάντια. Δεν ...γαντώνεται η λάσπη, αλλά λασπώνονται τα γάντια. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε, εις ώτα μή ακουόντων. Υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα να ασχοληθείς. Κατά την προσωπική μου άποψη, βολεύει και κάποιους να πούνε «δε γαμιέται, ας μην ασχοληθώ με το προσφυγικό, ας ασχοληθώ με τον ΠΑΟΚ (ή άλλες ομάδες)». Είναι φυσιολογικό, ανθρώπινο. Κανείς δεν θέλει να έχει προβλήματα

Βολεύει και τους πολιτικούς να ασχολούμαστε με τέτοιου είδους προβλήματα αντί με τα σημαντικά της κοινωνίας;

"Δεν ξέρω, θα σε γελάσω. Mόλις συναντήσω έναν θα τον ρωτήσω!".

* Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος εκτός από το να ακούει μουσική παίζει και μουσική ως dj. Απόψε το βράδυ θα εμφανιστεί στο "Happy" στον Άγιο Δημήτριο (την Παρασκευή έπαιξε στο "Εspresso" στους Αγίους Αναργύργους). Όσοι πιστοί προσέλθετε... Παράλληλα συμμετέχει με τους Emigre σε μία παράσταση, όπου η μουσική συναντά το Stand Up Comedy.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags