Facebook Pixel "Άλλο Μανιάτης και Σάμαρης και άλλο Μπακασέτας"!
| 2016-03-15 23:45:00

"Άλλο Μανιάτης και Σάμαρης και άλλο Μπακασέτας"!

του Γιώργου Κτενά
"Άλλο Μανιάτης και Σάμαρης και άλλο Μπακασέτας"!

Ατάκα-φωτιά του Αντώνη Μανίκα στο SportDog προς τους υποψήφιους μνηστήρες του πιο hot ονόματος αυτή τη στιγμή στη Νέα Σμύρνη! Τι είπε για Ουζουνίδη, Αραβίδη και πλέι οφ;

Το θαύμα του φετινού Πανιωνίου, που έχει κάνει την ποδοσφαιρική Ελλάδα να παραμιλάει, σχολίασε στον SportDog ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του συλλόγου, Αντώνης Μανίκας.

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του και ως προπονητής, μας μίλησε για τη φετινή πορεία - έκπληξη αλλά και για τα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν το σύλλογο.

Αναφέρθηκε στο συμβόλαιο του Μαρίνου Ουζουνίδη, που βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης, αποκάλυψε τι είπαν στον Έλληνα τεχνικό λίγο πριν υπογράψει στον Πανιώνιο, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι μέχρι τώρα η ομάδα πουλούσε κοψοχρονιά τους παίκτες της, όπως τον Σάμαρη, τον Μανιάτη και τον Σιόβα.

Κάτι που αναμένεται να αλλάξει, λόγω και της αγωνιστικής υπεραξίας που δημιουργήθηκε φέτος, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ που θέλουν και τον Ολυμπιακό να έχει στη λίστα του τον Μπακασέτα. Που, από ό,τι καταλάβαμε, αν πουληθεί το φετινό καλοκαίρι, θα είναι για πολλά λεφτά...

Ένα σχόλιο για το φετινό θαύμα του Πανιωνίου;

"Νομίζω ούτε ότι ο πιο αισιόδοξος οπαδός μας δεν θα το περίμενε. Ήταν ένα πολύ καλό σενάριο αυτό που συμβαίνει, το οποίο είχαμε στην άκρη του μυαλού μας. Και τώρα, που το βλέπουμε να έχει γίνει πραγματικότητα, μας ξάφνιασε ευχάριστα".

Τόσα χρόνια ο Πανιώνιος έχει αξιοπρεπή αγωνιστική παρουσία, φέτος υπερβατική, συνεχώς πουλάει ποδοσφαιριστές και αγοράζει πολύ φθηνά ή δανείζεται. Πώς είναι δυνατόν να έχει μόνιμα οικονομικά προβλήματα;

"Νομίζω ότι είναι αξιοπερίεργο αυτό που συμβαίνει στον Πανιώνιο, κι εμένα με προβληματίζει. Είμαι τέσσερα χρόνια στον Πανιώνιο, στα δύσκολα χρόνια, τα πέτρινα, από τη στιγμή που έφυγε ο Τσακίρης. Ο οποίος ήταν ο μοναδικός οικονομικά εύρωστος που βοήθησε την ομάδα. Δυστυχώς ο Πανιώνιος έχει μία παράξενη μοίρα, καθώς ενώ από τη μία πλευρά έχει το άγγιγμα του Μίδα για παίκτες και προπονητές, δυστυχώς στο οικονομικό σκέλος δεν τα έχει καταφέρει. Σε αυτά τα χρόνια πληρώθηκαν πολλά συσσωρευμένα λάθη, ερχόντουσαν συνέχεια προσφυγές. Πρέπει να έχουμε και ευρωπαϊκό ρεκόρ, καθώς την περσινή αγωνιστική περίοδο πήγαμε για προετοιμασία με την Κ20 και 5 - 6 συμβόλαια. Και τελικά, καταφέραμε να σωθούμε αλλά και να πουλήσουμε παίκτη στο εξωτερικό (Κούρντι). Γίνεται μία προσπάθεια να αντεπεξέλθουμε στις προσφυγές που έρχονται συνεχώς".

Πρόσφατα υπήρξε θέμα και με τον Χρήστο Αραβίδη. Έναν παίκτη που αναδείχθηκε με τη φανέλα του Πανιωνίου. Πώς σας φάνηκε που απαίτησε με αυτόν τον τρόπο τα χρήματά του;

"Είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ο Αραβίδης. Ήρθε στον Πανιώνιο, πρόσφερε στην ομάδα, του πρόσφερε και η ομάδα και μετά έκανε αυτή την επιλογή. Δεν ξέρω αν έχει αξία η άποψή μου για αυτό το θέμα. Όλοι μπορούν να κρίνουν τις πράξεις του καθενός, αλλά εγώ δεν θέλω να τοποθετηθώ για αυτό το θέμα".

Πιστεύετε ότι μπορεί ο Πανιώνιος να μπει στα πλέι οφ; Κι αν τα καταφέρει, μπορεί να έχει τύχη;

"Πιστεύω ότι θα είμαστε στα πλέι οφ, φυσικά. Αντικειμενικά έχουμε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο από την αρχή της σεζόν. Έχει βγει η δουλειά του Μαρίνου Ουζουνίδη και όλου του τεχνικού τιμ και από την αρχή της σεζόν είμαστε σταθερά ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη θα λειτουργήσει πιστεύω και όλα θα πάνε καλά".

Τον όνομα του Ουζουνίδη, που αναφέρατε, βρίσκεται στην επικαιρότητα για τις αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά και για το θέμα της ανανέωσης στο συμβόλαιό του. Μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο γι΄ αυτό;

"Δεν γνωρίζω πολλά για την ανανέωση στο συμβόλαιό του. Αλλά όταν είχε έρθει στην ομάδα, του είπαμε με τον Ζαμάνη ότι ο Πανιώνιος είναι ομάδα που μπορεί να του δώσει τεράστια ώθηση στην καριέρα του. Δικαιωθήκαμε γι΄ αυτό που του είπαμε τότε και πρέπει να το θυμάται αυτό ο Μαρίνος. Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία του, κατάφερε πάρα πολλά πράγματα. Αξιολογήθηκαν και πολλοί παίκτες από τον Μαρίνο, όπως ο Μπουμάλ, ο Χατζηισαΐας, ο Μπακασέτας. Αλλά και άλλα παιδιά που φοβάμαι μήπως ξεχάσω τώρα".

Όσον αφορά το όνομα του Μπακασέτα, υπάρχουν πολλά ρεπορτάζ που τον στέλουν στον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και, πρόσφατα, στον Ολυμπιακό. Τελικά τι ισχύει;

"Έχω ακούσει κι εγώ για το ενδιαφέρον και από την πλευρά του Ολυμπιακού, αλλά δεν ξέρω αν έχει φτάσει επίσημη πρόταση στα γραφεία του Πανιωνίου. Αυτά είναι θέματα που τα χειρίζονται αποκλειστικά ο Ζαμάνης με τον Δάρρα".

Υπάρχει τιμή που έχει μπει στον Μπακασέτα;

"Λόγω των οικονομικών προβλημάτων που είχαμε τα τελευταία χρόνια, θεωρώ ότι δεν πουλήσαμε ιδιαίτερα ακριβά. Αν ήταν ο σύλλογος εύρωστος οικονομικά, θα πουλούσαμε σε καλύτερες τιμές από ό,τι έχουμε πουλήσει. Άποψή μου είναι πως έχουμε πουλήσει ακόμα και κάτω από το κόστος. Ήμασταν αναγκασμένοι να ξεπουλήσουμε ποδοσφαιριστές, δηλαδή όχι στην πραγματική τους αξία. Όπως ο Μανιάτης, ο Σάμαρης, ο Σιόβας και πολλοί άλλοι, ο οποίοι έφυγαν με πολύ χαμηλό κοστολόγιο κατά την άποψή μου. Τώρα ανεβάζουμε την τιμή στους παίκτες μας, λόγω και της αγωνιστικής υπεραξίας που έχει δημιουργηθεί φέτος. Όταν σώζεσαι τελευταία στιγμή, θεωρώ ότι είναι λογικό να μην μπορείς να βάλεις ψηλά τις τιμές πώλησης. Αλλά υπάρχει διοίκηση που αγαπάει τον Πανιώνιο και αυτό φαίνεται. Θα κοιτάξουμε ξεκάθαρα το συμφέρον του Πανιωνίου και κάθε παίκτη, για πρότασεις που προκύπτουν για την παραχώρησή τους".

Πριν κλείσουμε, θέλω να μας πείτε αν νομίζετε ότι τα δύσκολα για τον Πανιώνιο βρίσκονται πίσω.

"Θέλω να πιστεύω ότι έρχονται καλύτερες μέρες για τον Πανιώνιο και ελπίζω πως η προσπάθεια που κάναμε τα τελευταία 4 χρόνια, χωρίς να αναφέρω ονόματα εκείνων που την έκαναν γιατί όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι, θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον Πανιώνιο. Να περάσουν οριστικά αυτές που βιώναμε μέχρι τώρα".

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags