Facebook Pixel "Κάποιος «Γκαγκάτσης» θα ξεβρακώσει τον Κοντονή"!
| 2016-03-31 21:45:00

"Κάποιος «Γκαγκάτσης» θα ξεβρακώσει τον Κοντονή"!

του Γιώργου Κτενά
"Κάποιος «Γκαγκάτσης» θα ξεβρακώσει τον Κοντονή"!

Ο πρώην κομισάριος της FIFA Μάνος Μαυροκουκουλάκης, μιλάει στο sportdog για τo Grexit. Τι πραγματικά σημαίνει και τι θα ακολουθήσει μετά απ' αυτό; Δηλώσεις που θα συζητηθούν!

Οριακή είναι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες ημέρες, καθώς είναι σαφές ότι υπάρχει αδιέξοδο ανάμεσα στις θέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και των εκπροσώπων της FIFA και της UEFA που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Πολλά γράφονται, ακόμα περισσότερα ακούγονται ή ψιθυρίζονται και γι΄ αυτόν τον λόγο ο SportDog επικοινώνησε με τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη, προκειμένου να μάθουμε από πρώτο χέρι τι πραγματικά ισχύει.

Παλιός παράγοντας του Παναθηναϊκού, κομισάριος της FIFA και, πλέον, επίτιμο μέλος της, ο "Mr Manos" είναι άριστος γνώστης των θεμάτων που αφορούν το διεθνές ποδόσφαιρο και, φυσικά, ένας από τους πλέον κατάλληλους για να έχει δημόσιο λόγο αυτή τη στιγμή.

Κύριε Μαυροκουκουλάκη, ποιό είναι το σχόλιό σας για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες ημέρες;

"Αν ο κύριος Κοντονής είχε συμβούλους που γνώριζαν τα αθλητικά διεθνή θέματα, θα μπορούσε και να κάνει τη δουλειά που θέλει εδώ και να μη δημιουργήσει θέματα ασυμβίβαστα με τη FIFA. Αλλά με ένα διακριτικό τρόπο. Δε θέλω να πω περισσότερα, γιατί υπάρχουν, επίσημα, συνάδελφοι από τη FIFA στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Και κάνουν μία δουλειά που είχα κάνει κι εγώ στο παρελθόν.

Αξίζει να προσέξουμε ότι είναι θέμα της FIFA και μόνο. Η FIFA ελέγχει, παρίσταται, εξετάζει αν τηρείται το αυτοδιοίκητο. Η UEFA παρίσταται, διότι βλέποντας ότι σε κάποια χώρα οι ομάδες που συμμετέχουν στα competitions της έχουν πρόβλημα ασυμβίβαστου ή άλλων αντικρουόμενων θεμάτων με τη FIFA (άρα κινδυνεύει να αποβληθεί η Ομοσπονδία ή οι ομάδες), θέλει να γνωρίζει τι γίνεται. Ιεραρχικά η FIFA προϊσταται των Ομοσπονδιών.

Ιεραρχικά η χώρα μας, άρα η Ομοσπονδία μας, υπάγεται στη FIFA. Η UEFA έχει τις ομάδες, συνομιλεί με τις ομάδες, τιμωρεί τις ομάδες, δίνει χρήματα στις ομάδες. Δεν αποβάλει η UEFA, δεν κάνει ντα - ντα τις ομάδες η UEFA. Θέλει να γνωρίζει, πιθανόν να προσφέρει και την άποψή της συμβουλευτικά, να ομαλοποιήσει τα πράγματα. Αλλά δεν είναι υπερκείμενη αρχή. Ενδιαφέρεται, όμως, διότι αν δεν παίξουν οι ομάδες μας έξω, θα αλλάξουν οι σειρές, οι συμμετοχές, οι ισχυροί, οι ανίσχυροι, οι βαθμολογίες κ.λπ.".

Ποια είναι η άποψή σας για τον Σταύρο Κοντονή; Θεωρείται σωστή τη στάση που κρατάει στο θέμα του ποδοσφαιρικού Grexit;

"Ο κύριος Κοντονής έχει γενικότερο πρόβλημα καθαρών αθλητικών διοργανώσεων. Όπου λόγω μη γνωσεων και μη έμπειρων συμβούλων, κολυμπάει και τα κάνει θάλασσα. Το θέμα δεν είναι αν σταμάτησε το Κύπελλο. Πήρε χαμπάρι ότι εδώ, στην Ελλάδα, είναι βρώμικα τα πάντα. Αλλά δεν ξέρει πώς να χειριστεί την κατάσταση, γιατί δεν ξέρει τα θέματα".

Με βάση τη δική σας εμπειρία από τη θητεία σας στη FIFA, σε περίπτωση ποδοσφαιρικού Grexit τι θα πρέπει να περιμένουμε;

"Αν υπάρξει ποδοσφαιρικό Grexit, θα έχει απίθανα αρνητικά αποτελέσματα. Κάποτε, που μας είχαν αποβάλλει, ξέρετε ποιος μας έφερε πίσω; Ήταν η εποχή που γενικός γραμματέας της FIFA ήταν ο Μπλάτερ. Με έβαλε ο Βαρδής Βαρδινογιάννης σε ένα αεροπλάνο και βρήκα τον Μπλάτερ στο ξενοδοχείο που ήταν και του μίλησα. Δεν ξέρω από πού έμαθε ο Βαρδινογιάννης πού βρισκόταν ο Μπλάτερ. Του μίλησα, του είπα "Αυτά είναι τα θέματά μας" και σήκωσε μπροστά μου το τηλέφωνο και επικοινώνησε με την Ελλάδα. Τους είπε "Αυτά πρέπει να κάνετε και σε 7 ημέρες θα επανέλθετε". Υπήρχαν μάρτυρες άλλα δύο άτομα, που είχαν ταξιδέψει μαζί μου.

Αν υποθέσουμε ότι μπορεί να γίνει Grexit λοιπόν, οι επιπτώσεις είναι: έξω από τα competitions, δεν θα παίρνει χρήματα η ΕΠΟ, δεν θα παίρνουν χρήματα οι ομάδες, θα πάνε πίσω οι βαθμολογίες των ομάδων. Το κυριότερο όμως είναι ότι για να ξαναμπούμε μέσα, θα είναι μεγάλο παλούκι. Θα επαναληφθεί η περίπτωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού. Κάποιος αντίστοιχος Γκαγκάτσης του Κοντονή θα κατεβάσει τα σώβρακα, όπως ο Γκαγκάτσης με τον Ορφανό που τον ξεβράκωσαν.

Ό,τι έγινε με τον Τσίπρα την περσινή 12η Ιουλίου, θα γίνει αν υπάρξει ποδοσφαιρικό Grexit και έπειτα θελήσουμε να επιστρέψουμε. Όπως ο Τσίπρας φώναζε "ΟΧΙ" και μετά όταν τον έβαλαν μέσα και τους τα έδωσε όλα. Το ίδιο θα γίνει για να επιστρέψει η Ελλάδα, θα είναι μεγάλο ξεβράκωμα. Όποιος έχει αντίρρηση είναι άσχετος ή ας μου τηλεφωνήσει για να μου πει πού διαφωνεί. Θα γίνει ό,τι ακριβώς είπα, αν φτάσουμε σε ποδοσφαιρικό Grexit".  

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags