Facebook Pixel Ξέσπασμα του Κούδα για Παππά και Άρνεσεν-Τούντορ!
| 2016-04-16 11:45:00

Ξέσπασμα του Κούδα για Παππά και Άρνεσεν-Τούντορ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ξέσπασμα του Κούδα για Παππά και Άρνεσεν-Τούντορ!

Ο Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου και πλέον προσωπικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος Κούδας, τα χώνει άγρια στον SportDog! Ποιους παίρνει η μπάλα και γιατί;

Έστω και την τελευταία στιγμή, το ελληνικό ποδόσφαιρο γλίτωσε την περιθωριοποίηση και την τιμωρία. Πλέον, οι συνθήκες δείχνουν ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία αλλαγή σελίδας. Μέχρι να φτάσουμε όμως μέχρι εδώ δημιουργήθηκε ένα ολόκληρο σκηνικό μετά από τα έκτροπα που συνέβησαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Τι λέει, όμως, για όλες αυτές τις εξελίξεις ο Γιώργος Κούδας; Η σημαία του Δικεφάλου του Βορρά μίλησε στον SportDog για τα θέματα που απασχόλησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τη φετινή εικόνα της ομάδας του, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τα λάθη που έκαναν οι Άρνεσεν και Τούντορ.

Παράλληλα, τα έχωσε στον διαιτητή Παππά για τις αποφάσεις του στο ματς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, τόνισε ότι δεν έχει σημασία αν ο ΠΑΟΚ θα κατέβει στη ρεβάνς του "Καραϊσκάκη", ενώ αποκάλυψε γιατί δεν μπήκε στο Δ.Σ. της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ.  

Πώς σχολιάζετε τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την αποφυγή του Grexit;

"Αυτές οι αποφάσεις έπρεπε να παρθούν 100 χρόνια πριν. Το ότι έπρεπε να γίνει κάθαρση στο ποδόσφαιρο ήταν προαπαιτούμενο".

Είναι λυπηρό, για εσάς, το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο να γίνει όλη αυτή η ιστορία με αφορμή τα επεισόδια στην Τούμπα;

"Σίγουρα με λυπεί. Δεν τα δικαιολογώ. Παίξαμε και εμείς ποδόσφαιρο και βιώσαμε κάποια πράγματα. Υπάρχει όμως αιτία που οδηγεί τους οπαδούς σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κάποτε θα πρέπει, να καταλάβουν και αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο, είτε λέγονται επενδυτές (σήμερα), είτε λέγονται παράγοντες (παλαιότερα), είτε λέγονται ομοσπονδίες, είτε Σούπερ Λιγκ, ότι από κάπου προέρχεται αυτή η βία. Κάποιοι την προκαλούν".

Στην περίπτωση του πρώτου ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, η βία προκλήθηκε λόγω του αισθήματος αδικίας από τον διαιτητή;

"Συγγνώμη, εμένα ρωτάτε; Αυτές οι αποφάσεις ήταν σωστές; Κι αν ήταν σωστές, ήταν αυτές που μπορούσε να πάρει και δεν τις πήρε; Για ποιον λόγο δεν τις πήρε; (εννοεί για την πρώτη διακοπή του παιχνιδιού από τον Παππά)".

Μετά την απόφαση για τη συνέχιση του Κυπέλλου, έχει δημιουργηθεί μεγάλη συζήτηση για το αν θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, αφού ο κύριος Σαββίδης είχε δηλώσει πως δεν θα κατεβάσει την ομάδα...

"Δεν ξέρω αν είναι ακόμα οριστική απόφαση του κύριου Σαββίδη. Γιατί ελλοχεύεται επιβολή επιπρόσθετων ποινών μετά από αυτές που ήδη επιβλήθηκαν. Εκείνη τη χρονική στιγμή είπε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στον επαναληπτικό".

Εσείς όμως τι πιστεύτε ότι πρέπει να κάνει η ομάδα στο Καραϊσκάκη;

"Κοίταξε, είναι ένα παιχνίδι που δεν έχει καμία σημασία τώρα, είτε κατέβει, είτε δεν κατέβει. Δεν πιστεύω ότι θα έχει σημασία για τον ΠΑΟΚ. Να γίνουν και τα άλλα δύο παιχνίδια και να τελειώσει σωστά ο θεσμός του Κυπέλλου".

Η φετινή εικόνα του ΠΑΟΚ σάς ικανοποιεί;

"Όχι. Έγιναν πάρα πολλά λάθη. Με αποκορύφωμα στο μέσο της χρονιάς να παρθεί η απόφαση από τον επενδυτή για την απομάκρυνση του τεχνικού διευθυντή (Άρνεσεν) και στη συνέχεια του προπονητή (Τούντορ). Με τα χρήματα που πλήρωσε δεν είδε την εικόνα της ομάδας που ήλπιζε".

Σας είχε γίνει η πρόταση να μπείτε στη διοίκηση του συλλόγου. Γιατί αρνηθήκατε;

"Ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου βλέπει και από έξω κάποια πράγματα. Δεν είναι ανάγκη να είναι εντός διοίκησης. Δηλαδή να μπεις στο διοικητικό συμβούλιο και να πάρεις όλη την ευθύνη, για αυτούς τους 6-7 μήνες που έχουν κάνει άλλοι τα λάθη; Και να διορθώσεις αυτά τα σφάλματα; Απλά, δεν γίνεται και έμεινα προσωπικός σύμβουλος του κυρίου Σαββίδη".

Στο μέλλον υπάρχει η πιθανότητα να μπείτε στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

"Θα είμαι σε αυτή τη θέση (προσωπικός σύμβουλος και όχι εντός διοίκησης) και ελπίζω να το αποδεχτεί και ο κύριος Σαββίδης. Θα του κάνω τις προτάσεις μου και θα επισημάνω όσα είδα και παρατήρησα. Θα κάνω την έκθεσή μου, όπως έπρεπε να έχουν κάνει άλλοι που κατείχαν κάποιες θέσεις, είτε λέγονται τεχνικός διευθυντής, είτε προπονητής... Ας μελετήσει αυτά τα πράγματα και από εκεί και πέρα να πράξει. Εγώ θα είμαι κοντά, οτιδήποτε μου ζητήσει και σε οποιοδήποτε κομμάτι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Όλοι κάλυψαν τον κώλο τους εκτός από τον Σαββίδη!

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags