Facebook Pixel «Φοβερός ο Μπεργκ, παίζει σε οποιαδήποτε ομάδα»!
| 2016-04-18 20:15:00

«Φοβερός ο Μπεργκ, παίζει σε οποιαδήποτε ομάδα»!

του Γιώργου Κτενά
«Φοβερός ο Μπεργκ, παίζει σε οποιαδήποτε ομάδα»!

Ο Μ. Μπουγαΐδης μιλάει στο SportDog για το Πανθρακικός – ΠΑΟ και τα πέντε γκολ του Σουηδού. Ατάκες για την φιέστα του Ολυμπιακού και την αποχώρηση Ελευθερόπουλου.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον SportDog ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης, λίγες ώρες μετά την ήττα με 6 - 1 από τον Παναθηναϊκό. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Πανθρακικού στη Super League, καθώς την επόμενη σεζόν η ομάδα της Κομοτηνής θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Football League.

Ο στόπερ του ακριτικού συλλόγου μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον Μάρκους Μπεργκ,που χθες πέτυχε 5 γκολ, σχολιάζοντας ότι θα μπορούσε να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε ομάδα και του ευχήθηκε να είναι πάντα γερός.

Αναφέρθηκε στην αιφνιδιαστική αποχώρηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου από τον Πανθρακικό, για να υπογράψει στη Βέροια, ενώ σχολίασε και το γεγονός των άδειων καθισμάτων στη χθεσινή φιέστα του Ολυμπιακού.

Τέλος αναφέρθηκε και στην αρνητική παράδοση υποβιβασμών που τον συνοδεύει, κάνοντας λόγο για κακοπροαίρετα σχόλια, που έχουν συγκεκριμένη στόχευση...

Αναλυτικά:


Χθες ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα μεγάλο σκορ - Ποια είναι η γεύση που αφήνει το 6-1, σαν τελευταίο παιχνίδι της Σούπερ Λιγκ;

"Πικρή είναι η γεύση, δεν θέλαμε να κλείσουμε τη σεζόν με τόσο μεγάλη ήττα. Δεν το θέλαμε και δουλέψαμε σκληρά για να μη γίνει. Παρόλα αυτά το ότι ήμασταν πεσμένοι μαθηματικά, δημιούργησε άλλη ψυχολογία. Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, είναι από τις φορμαρισμένες ομάδες αυτή την περίοδο. Του βγήκαν πολλές φάσεις και έτσι το σκορ ξέφυγε".

Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να έχει στο ρόστερ του τον Μάρκους Μπεργκ, έναν παίκτη που χθες πέτυχε 5 γκολ και συζητιέται συχνά τι θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη αν τον είχε στη σύνθεσή του.

"Γνωρίζω την ποιότητά του, είναι φοβερός ποδοσφαιριστής και η εικόνα του μιλάει από μόνη της. Έχω μόνο να του ευχηθώ να είναι γερός, γιατί είναι αξιοζήλευτος. Κάνει τη διαφορά στο γήπεδο. Δεν μπορώ να πω αν θα ταίριαζε στον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα θα ήταν μία πολύ καλή επιλογή για οποιαδήποτε ομάδα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Ποιος ποδοσφαιριστής ξεχώρισε φέτος στο πρωτάθλημα και αν υπήρχε στο ρόστερ του Πανθρακικού θα μπορούσε να είχε σώσει την κατηγορία;

 

"Πολλοί παίκτες, σε διάφορες ηλικίες, ξεχώρισαν στο φετινό πρωτάθλημα. Άλλοι είχαν ευκαιρία να παίζουν και να δείξουν πράγματα και άλλοι όχι. Εμείς είχαμε κάποιες ατυχίες, τραυματισμούς κ.λπ, αλλά το ρόστερ μας ήταν σε υψηλό επίπεδο. Δεν θέλω να πω για έναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή ότι αν βρισκόταν στον Παναθρακικό θα σώζαμε την κατηγορία, γιατί θα αδικήσω κάποιον άλλον. Απλώς να σημειώσω ότι υπάρχει ποιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Τι κλίμα δημιούργησε η αποχώρηση του Ελευθερόπουλου στα μέσα της σεζόν;

"Δεν μπορώ να πω αν ήταν σωστό ή όχι που αποχώρησε. Αλλά ο τρόπος που έγινε ήταν κάπως περίεργος. Γιατί ξεκίνησε μία προσπάθεια σοβαρή, για να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος από τα πρώτα ματς που ξεκινήσαμε με ήττες. Προσπαθήσαμε να χτίσουμε ομάδα, κορμό, να καλύψουμε τη βαθμολογική διαφορά. Ήταν μία απότομη αποχώρηση και όταν ο μπροστάρης της προσπάθειας φεύγει, όταν ο καπετάνιος αποχωρεί πρώτος από τη φουρτούνα, δεν είναι κάτι που συνηθίζεται".  

Με το μέλλον τι γίνεται;

"Έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Πανθρακικό, θα μιλήσω με τον εκπρόσωπό μου και θα δούμε. Οι επιλογές που έχουμε πάντα κρέμονται σε ένα σκοινί. Χρειάζεται πολλή σκέψη για το τι θα γίνει, αλλά υπάρχει χρόνος και θα το δούμε".

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένας αρνητισμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Από τη μία η ιστορία με το Grexit, από την άλλη μία φιέστα με άδεια καθίσματα. Ποιο είναι το σχόλιο για όλα αυτά;

 

"Θεωρώ πως υπάρχει ποιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έζησα και έπαιξα στο εξωτερικό και υπάρχει εκτίμηση για το ελληνικό ποδόφαιρο. Είναι απογοητευτικό να μην είναι γεμάτα τα γήπεδα, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη φιέστα της ομάδας που κέρδισε το πρωτάθλημα. Αλλά πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ανακάμψει. Περάσαμε και το θέμα του Grexit, που δημιούργησε το αδιέξοδο. Ας ελπίσουμε να αλλάξει γρήγορα η κατάσταση, γιατί το έχουν ανάγκη όλοι όσοι εμπλέκονται με το άθλημα. Να δούμε ξανά τα γήπεδα με γεμάτες κερκίδες, γιατί η παρουσία των οπαδών είναι πολύ σημαντική: ακόμα και το γιουχάρσισμα από τους οπαδούς, πωρώνει τους ποδοσφαιριστές".

Υπάρχει αρνητική παράδοση υποβιβασμών που σε ακολουθεί από ΑΕΚ και Άρη και το είδαμε φέτος να συμβαίνει και με τον Πανθρακικό.

 

"Όποια ομάδα και να υποβιβαστεί, είναι ατυχία για όλους. Ο παίκτης όμως κρίνεται και ξεχωριστά. Είτε η ομάδα του παίζει στην Ευρώπη είτε στη Β΄ Εθνική, η αξία των παιχνδιών σχολιάζεται και από την προσωπική απόδοσή των ποδοσφαιριστών. Υπάρχει μία σημαντική διαφορά δηλαδή. Τώρα αν κάποιος θέλει να το σχολιάζει κακοπροαίρετα, εκεί πιθανότατα το κάνει για άλλους λόγους...".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags