Facebook Pixel "Το μεγαλύτερο λάθος που πήγα στον Ολυμπιακό"!
| 2016-05-08 12:45:00

"Το μεγαλύτερο λάθος που πήγα στον Ολυμπιακό"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Το μεγαλύτερο λάθος που πήγα στον Ολυμπιακό"!

Ο κορυφαίος προπονητής γκολκίπερ, Βασίλης Αλεξούδης, μιλάει στον SportDog για το διαζύγιο με το Τριφύλλι. Τι λέει για Ρομπέρτο, Ανέστη, Στιλ. "Δεν κάνει ο Βλαχοδήμος"!

Η καλή ομάδα ξεκινά από έναν καλό τερματοφύλακα, είθισται να λένε οι ειδικοί του ποδοσφαίρου. Οι γκολκίπερ είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι των ομάδων τους, αφού αγωνίζονται σε μία ευαίσθητη και νευραλγική θέση, στην οποία απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα και δεξιότητες.

Ο SportDog επισκέφτηκε την ακαδημία του Βασίλη Λάκη και άνοιξε κουβέντα για τους πορτιέρο στην Ελλάδα με τον κορυφαίο προπονητή στο είδος του Βασίλη Αλεξούδη, ο οποίος μαζί με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη προετοιμάζουν τη νέα γενιά γκολκίπερ.

Ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού σχολίασε την εικόνα των πιο γνωστών "άσων" στην Ελλάδα και υποκλίθηκε στον Ρομπέρτο, τον οποίο αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ανταγωνιστεί κανένας, όπως παραδέχθηκε.  

Πάντως, προέβλεψε ότι μελλοντικά υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να τον φτάσουν. Ποιοι είναι αυτοί και πού παίζουν σήμερα; Όλες οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί... 

Έχετε δουλέψει στο προπονητικό τιμ των δύο "αιωνίων". Γιατί φύγατε από τον Παναθηναϊκό και πήγατε στον Ολυμπιακό;

"Δούλεψα σε Χαλκηδόνα και Ατρόμητο 12 χρόνια, το 2008 πήρα μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Το 2012 έφυγα με δική μου απόφαση και πήγα στον Ολυμπιακό. Εκεί δεν μπόρεσα να σταδιοδρομήσω όπως στον Παναθηναϊκό. Γι΄ αυτό δεν φταίει ο Ολυμπιακός και πολύ περισσότερο δεν φταίει ο Παναθηναϊκός που μου φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο και πέρασα φοβερά χρόνια. Φταίω εγώ και κανένας άλλος γι΄ αυτή την ιστορία που έγινε".

Νιώθετε πικραμένος;

"Ήταν λάθος μου. Ένα από τα μεγάλη λάθη της ζωής μου. Βέβαια κάθε απόφαση που παίρνεις έχει και τα ρίσκα της. Δεν γίνεται να πετυχαίνεις παντού".

Πιστεύατε ότι θα βρίσκατε καλύτερες συνθήκες στον Ολυμπιακό;

"Ήταν ένα κράμα αποφάσεων. Θεωρούσα ότι μπορούσα να σταδιοδρομήσω στον Ολυμπιακό. Δεν τα κατάφερα".

Στον Ολυμπιακό προλάβετε τον Ρομπέρτο. Ποια είναι η γνώμη σας για τον Ισπανό;

"Τον Ρομπέρτο δεν τον προπόνησα, γιατί ήμουν τότε στη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Όταν ήρθε έκανε μία εκπλητική χρονιά. Ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη στη θέση του τερματοφύλακα στην Ελλάδα. Είναι ένας τεράστιος γκολκίπερ, με τα συν και τα πλην του, όπως κάθε πορτιέρο. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει πάρα πολλά. Είναι επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο που έφερε ο Ολυμπιακός έναν τερματοφύλακα σαν κι αυτόν".

Στην Ελλάδα υπάρχει κάποιος που μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια τον Ρομπέρτο αυτή τη στιγμή;

"Θεωρώ πως όχι, αυτή την εποχή. Μελλοντικά βλέπω τον Μπάργκα (Ατρομήτου), ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός. Ο Ανέστης (της ΑΕΚ) μπορεί να φτάσει σε καλά επίπεδα. Ο Τσιντώτας (Λεβαδειακού). Υπάρχει ελληνική παρακαταθήκη στους τερματοφύλακες που μπορούν να σταδιοδρομήσουν".

Ο Στιλ και οι Διόσκουροι του Παναθηναϊκού, ο Βλαχοδήμος με τον Γιαννακόπουλο, πώς σας φαίνονται;

"Ο Στιλ είναι πολύ καλός, αλλά δεν είναι ο τερματοφύλακας τοπ κλας όπως είναι ο Ρομπέρτο. Τον Βλαχοδήμο, τον είχα κάνει σκάουτινγκ, όταν ήμουν στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν τότε κάτι ιδιαίτερο. Τώρα έχει παίξει σε ένα παιχνίδι, δε νομίζω, ότι μπορεί να καθιερωθεί. Δεν μπορεί να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός σε αυτόν τον τερματοφύλακα. Έτσι πιστεύω".

Ο Μπαρόχα της ΑΕΚ;

"Είναι ένας καλός, ο οποίος έχει αδυναμίες. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε καλύτερο".

Αν ήσασταν προπονητής στην ΑΕΚ, ποιον θα επιλέγατε στον "άσο", Μπαρόχα ή Ανέστη;

"Αυτό είναι υποθετικό και δεν μπορώ να απαντήσω. Εγώ είμαι υπέρ των Ελλήνων τερματοφυλάκων. Ο Ανέστης μου αρέσει πάρα πολύ. Έχει ωραία προσόντα. Είναι θέμα της ΑΕΚ, γιατί στηρίζει τον Μπαρόχα και έχει μείνει έξω ο Ανέστης"

Γιατί οι ελληνικές ομάδες εμπιστεύονται περισσότερο τους ξένους γκολκίπερ;

"Τροχοπέδη στην ανάπτυξη των Ελλήνων τερματοφυλάκων είναι οι Έλληνες παράγοντες. Δεν τους αφήνουν να εξελιχθούν. Εννοώ όλους αυτούς που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο από κάθε πόστο".

Τώρα ασχολείστε με την εκπαίδευση νεαρών τερματοφυλάκων. Πώς είναι η δουλειά στην ακαδημία που έχετε;

"Στεγαζόμαστε με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη στις εγκαταστάσεις του Βασίλη Λάκη, τον οποίο ευχαριστούμε. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος με πολύ μεράκι γι΄ αυτό που κάνει. Οι ακαδημίες του είναι από τις αρτιότερες στην Ελλάδα. Απαριθμεί περίπου 400 παιδιά. Εμείς έχουμε τους τερματοφύλακες της ακαδημίας αλλά και από άλλες ομάδες. Έρχονται και γυμνάζονται μαζί μας.

Ο Χρυσόστομος είναι ο άμεσος συνεργάτης μου. Έχουμε πολύ καλή χημεια, τον γνωρίζω από τότε που τον είχα τερματοφύλακα στον Ατρόμητο και έκανε σπουδαία καριέρα. Θεωρώ ότι η παρουσία του Χρυσόστομου στην ΑΕΚ είναι ό,τι καλύτερο. Είναι ανερχόμενη δύναμη. Τα επόμενα χρόνια θα απασχολήσει πάρα πολύ με τη δουλειά του και με τους τερματοφύλακες που θα βγάλει. Είμαστε εδώ μαζί και πάντα η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο".

Δείτε πλάνα από την προπόνηση των τερματοφυλάκων της ακαδημίας Αλεξούδη-Μιχαηλίδη...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags