Facebook Pixel «Έβαψαν Έλληνα ρέφερι μαύρο για να γίνει …ξένος»
| 2016-05-10 23:10:00

«Έβαψαν Έλληνα ρέφερι μαύρο για να γίνει …ξένος»

του Γιώργου Κτενά
«Έβαψαν Έλληνα ρέφερι μαύρο για να γίνει …ξένος»

Η απίστευτη – αληθινή - ιστορία που εξομολογείται ο παλιός διαιτητής Μ. Γερμανάκος στο SportDog, με αφορμή το τελευταίο αίτημα του Κοντονή για ξένο ρέφερι στον τελικό.

Μεγάλες αλήθειες είπε ο Μάκης Γερμανάκος στον SportDog, αναφορικά με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 
Ο παλαίμαχος διαιτητής και παλιός παράγοντας του χώρου, σχολίασε την κίνηση του Σταύρου Κοντονή να μπει στα χωράφια της Επιτροπής Διαιτησίας και να επιλέξει ποιος θα "σφυρίξει" στον τελικό Κυπέλλου, λέγοντας χαρακτηριστικά "Είχε και στο χωριό του κάτι παρόμοιο;". Συμπληρώνοντας ότι ο υφυπουργός δεν γνωρίζει, καλά - καλά, τι έχει η μπάλα μέσα. 
 
Τέλος, κατέθεσε την πρόταση για να γυρίσει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε τη ζημιά που γίνεται στο άθλημα με τον διεθνή διασυρμό του και μίλησε ευθέως για στημένα ματς και βαμμένους μαύρους Έλληνες διαιτητές, όταν παλιότερα είχε αποφασιστεί να συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλοδαποί ρέφερι.
 

Κύριε Γερμανάκο είστε πολλά χρόνια στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ποιο είναι το σχόλιό σας για όσα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα στο άθλημα;

"Αυτά που συμβαίνουν δείχνουν απλώς ότι δεν υπάρχει σοβαρότητα. Συνεπώς ο ένας τραβάει από εδώ και ο άλλος απο εκεί, αλλά δεν μπορεί να διασύρεται έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο καθένας κοιτάζει να επιβληθεί, αλλά η ζημιά που γίνεται είναι ανεπανόρθωτη. Επιστρέφουμε πολλά χρόνια πίσω με τέτοιες καταστάσεις, ειδικά όταν αρχίζουμε πάλι να συζητάμε για τους Έλληνες διαιτητές". 

Τι χρειάζεται να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση και να γυρίσει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Πρώτο από όλα, πρέπει να καθίσουν κάτω αυτοί που διαθέτουν τα χρήματά τους και να τα βρούνε μεταξύ τους. Να θεσπίσουν κανόνες για να πορευτούν, με αλληλοσεβασμό και εμπιστοσύνη. Και, αφού θεσπιστούν αυτοί οι κανόνες, να δώσουν τα χέρια για να γίνει αξιόπιστο πρωτάθλημα και Κύπελλο. Δεν πρέπει, για παράδειγμα, ο υφυπουργός να γίνεται επιτροπή διαιτησίας. Τι δουλειά έχει να γίνεται επιτροπή διαιτησίας; Είχε και στο χωριό του κάτι παρόμοιο; Δεν μπορεί να χτυπήσει την ΕΠΟ, τον γάιδαρο δηλαδή, κι επιλέγει να χτυπήσει το σαμάρι, που είναι η Επιτροπή Διαιτησίας. Για να μην παρεξηγηθώ: Δεν λέω αν κάνει καλή δουλειά ή όχι η Επιτροπή Διαιτησίας. Απλώς δεν γίνεται να επεμβαίνει ο υφυπουργός για ένα τόσο σοβαρό θέμα, χωρίς να ξέρει τι έχει η μπάλα μέσα". 

Υπάρχει ρεπορτάζ που θέλει τον Σταύρο Κοντονή να επαναφέρει την πρόταση για ξένο διαιτητή, προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου.

"Και τι θα γίνει δηλαδή αν έρθει ξένος διαιτητής; Επειδή εγώ είμαι πολύ παλιός στα πράγματα, δεν κρύβω τα χρόνια μου, άλλωστε, δεν είμαι γκόμενα, γνωρίζω και θυμάμαι πολλά. Όταν ερχόντουσαν οι ξένοι διαιτητές ένα φεγγάρι παλαιότερα, δεν μπορούσαν να τους ζητήσουν εξηγήσεις για τα σφυρίγματά τους. Γιατί θα έρθουν να πάρουν τα λεφτά τους και την άλλη μέρα θα πάρουν το αεροπλάνο και θα φύγουν. Επίσης, εκείνο του διάστημα που έφερναν ξένους διαιτητές, γνώριζαν τα αποτελέσματα των αγώνων από την προηγούμενη μέρα. Υπήρχε κι ένας Έλληνας διαιτητής, που έχει πεθάνει πια, που τον είχαν βάψει μαύρο για να σφυρίξει ως ξένος σε αγώνα! Εκείνο που έχει ενδιαφέρον σε μία τέτοια περίπτωση όμως, είναι ποιος θα υποδείξει τη χώρα για να φέρουμε τον ξένο διαιτητή; Γιατί εγώ έχω πρόσβαση στην Αίγυπτο, ο άλλος παράγοντας στην Αγγλία κ.ο.κ. Άρα ο καθένας ήθελε τον διαιτητή από τη χώρα που είχε πρόσβαση...".
 

Θέλετε να πείτε δύο λόγια για την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού και την πλευρά της ΕΠΟ;

"Δεν θέλω να μπω σε αυτά τα μονοπάτια για να μην παρεξηγηθώ. Εμένα με απασχολεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο καθένας από το πόστο και τη σκοπιά του, θα πρέπει να σεβαστεί μέχρι πού φτάνει η δική του δικαιοδοσία και πού του άλλου. Όταν ο ένας μπαίνει στα χωράφια του άλλου, υπάρχουν προσωπικά θέματα. Παραδείγματος χάρη, πώς θα υποχρεώσει ο Κοντονής την Επιτροπή Διαιτησίας να βάλει τον διαιτητή που θέλει αυτός; Σε τελική ανάλυση να τον επιλέξουν οι δύο ενδιαφερόμενες ομάδες. Να πούνε: Θα παίξει ο Καράμπελας με τα Καραμπελάκια βοηθούς. Ποιος του δίνει το δικαίωμα να υποδείξει διαιτητές;".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags