Facebook Pixel "Kαμία αδικία με ΟΣΦΠ, Μπατατούδης ο ...Σαββίδης"!
| 2016-05-11 11:00:00

"Kαμία αδικία με ΟΣΦΠ, Μπατατούδης ο ...Σαββίδης"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Kαμία αδικία με ΟΣΦΠ, Μπατατούδης ο ...Σαββίδης"!

Δηλώσεις που θα συζητηθούν στο Sportdog από ένα γνωστό ΠΑΟΚτσή, τον Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη, για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ. «Ανθρώπινο λάθος από τον ρέφερι στην Τούμπα»!

Είναι ΠΑΟΚτσής βαμμένος και εκπλήρωσε το όνειρο της ζωής του, αφού έπαιξε ένα χρόνο στην Τούμπα (1998-1999). Παρ΄ ότι ήταν ο πρώτος Έλληνας που πήρε μεταγραφή στην Μπενφίκα, θυμάται και αναπολεί τα ποδοσφαιρικά του χρόνια στην ΑΕΚ (1996-1998), τα καλύτερα στην καριέρα του.  

Ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης πλέον ζει στο ησυχαστήριό του, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου διατηρεί ψησταριά (με την ονομασία "το 13"), ενώ συνεχίζει να ασχολείται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο ως προπονητής των Μουδανιών.

Ο "Ντάφυ", όπως ήταν το παρατσούκλι του, όταν ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, μίλησε στο Sportdog για την πρεμιέρα των πλέι οφ ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους. Η συζήτηση, όμως, πήγε μοιραία λίγο παραπέρα.

Ο βετεράνος αμυντικός μέσος σχολίασε τα καυτά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, δήλωσε στενοχωρημένος με όσα ευτράπελα συμβαίνουν και δε δίστασε να εκφράσει την άποψή του για τα στραβά του ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντας "νέο Μπατατούδη" τον μεγαλομέτοχό του. 

Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε αδικία της ομάδας του στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα που διακόπηκε, κάνοντας λόγο για "ανθρώπινο λάθος" του διαιτητή. 

Όλα τα λεφτά, πάντως, ήταν η απάντησή του για το πώς μπορεί να χτυπήσει η ΑΕΚ του χρόνου τους Ερυθρόλευκους. 

Πώς βλέπεις την πρεμιέρα των πλέι οφ στην άδεια Τούμπα;

"Τα παιχνίδια ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έχουν πάντα τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται και πώς είναι τα παιδιά που επέστρεψαν από τραυματισμούς. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε περισσότερο ομάδα αυτή τη χρονιά. Σίγουρα αποτελεί μειονέκτημα για τον ΠΑΟΚ ότι δε θα έχει τον κόσμο δίπλα του, που είναι ο δωδέκατος παίκτης στην Τούμπα. Θα είναι ένα δύσκολο ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες".

Μία πρόβλεψη για τα πλέι οφ;

"Δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη με την εικόνα που έχουν δείξει οι ομάδες όλη τη χρονιά. Ο Ολυμπιακός ήταν έτη φωτός μπροστά. Είχε από τον δεύτερο τριάντα βαθμούς διαφορά και από τον ΠΑΟΚ σαράντα. Μιλάμε για τέσσερις ομάδες των πλέι οφ στην ουσία ισοδύναμες. Η ΑΕΚ με την εικόνα της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Δεν το περίμενα να έχει τέτοια πορεία. Για τον ΠΑΟΚ ήταν καταστροφική η σεζόν. Ο Παναθηναϊκός είναι ή του ύψους ή του βάθους. Ο Πανιώνιος μπήκε από το πουθενά. Είναι το αουτσάιντερ και θα εμφανιστεί χωρίς άγχος, αφού δεν έχει να χάσει τίποτα. Οπότε πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια".

Πώς σχολιάζεις το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με την αναβολή του τελικού στο Κύπελλο;

"Ειλικρινά λυπάμαι γι΄ αυτό που συμβαίνει. Με στενοχωρεί αφάνταστα. Είναι σα να μας λένε, μην ασχολείστε με αυτό που αγαπάτε. Είναι ένας καθρέπτης του κράτους που έχουμε το ποδόσφαιρο".

Ποια ομάδα θα στηρίξεις στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ;

"Εγώ το έχω πει ότι είμαι ΠΑΟΚ. Θέλω να κερδίσει η ομάδα μου...".

Στην καριέρα σου, όμως, πού πέρασες καλύτερα;

"Στην ΑΕΚ. Εκεί έπαιξα το καλύτερο ποδόσφαιρο. Όλα τότε ήταν καλύτερα εκείνη την εποχή. Και από θέμα οργάνωσης".

Παρατηρείς διαφορές στα ντέρμπι του τότε με το σήμερα;

"Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι είχαμε κόσμο και των δύο ομάδων στο γήπεδο. Η Φιλαδέλφεια ήταν μία έδρα φόβητρο. Η Τούμπα τότε το ίδιο. Οι ομάδες επίσης βρίσκονταν πιο κοντά σε δυναμικότητα. Τώρα μετά τον Ολυμπιακό δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση. Οι βαθμοί διαφοράς το αποδεικνύουν".

Θεωρείς ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό που διακόπηκε και δημιουργήθηκε μετά όλος αυτός ο χαμός;

"Νομίζω πως όχι. Ίσως είναι διαφορετικά όταν βλέπεις κάτι απο την κερκίδα και από την τηλεόραση. Απλά ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει την εντύπωση -και όχι λανθασμένα τις περισσότερες φορές- ότι η διαιτησία τον αδικεί. Σε εκείνο το ματς ίσως υπήρξε ανθρώπινο λάθος. Αλλά έχει περάσει στον κόσμο η άποψη «παίζω με τον Ολυμπιακό, θα αδικηθώ». Ο κόσμος είναι προκατειλημμένος. Στην ουσία, όποια ομάδα παίζει με τον Ολυμπιακό είναι προκατειλημμένη ότι θα αδικηθεί. Κι αν τύχει κάτι στραβό, λένε «ορίστε αδικήθηκα»".

Του χρόνου προβλέπεις να διορθώνονται τα κακώς κείμενα στον ΠΑΟΚ και η ομάδα να είναι ανταγωνιστική; Γιατί ο Σαββίδης έχει επενδύσει πολλά χρήματα, αλλά δε φαίνεται να έχουν πιάσει τόπο...

"Ο Σαββίδης, νομίζω, είναι ένας νέος Μπατατούδης. Από την άποψη ότι δε γνωρίζει το ποδόσφαιρο ο άνθρωπος. Για να μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενά μου... Έχει όνειρα, φιλοδοξίες, βάζει λεφτά, αλλά όλα πάνε στραβά και είναι κρίμα. Δεν είναι δυνατόν την εποχή Σαββίδη να έχουν γίνει τόσες πολλές μεταγραφές και να μην έχουν μείνει εφτά-οχτώ παίκτες για να δημιουργηθεί ένας σταθερός κορμός. Άρα κάτι δεν πάει καλά. Πώς γίνεται κάθε χρόνο να υπάρχουν δεκαπέντε μεταγραφές και στο τέλος να μην κρατάνε κανέναν; Νομίζω ότι στην τύχη αν διαλέξεις τόσους παίκτες ένας τουλάχιστον θα βγει καλός. Είναι αδιανόητο".

Λέγεται ότι υπάρχει θέμα με την στελέχωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον Σαββίδη δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους...

"Εμείς που είμαστε απέξω, αυτό λέμε. Αυτό φαίνεται κιόλας κι αυτό βλέπουμε".

Πώς είδες την περιπέτεια της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια;

"Ήταν πολύ περίεργο. Κανείς δεν περίμενε ότι θα συμβεί. Και πιστεύω επηρέασε και τους οπαδούς πολύ. Το θετικό όμως είναι ότι το ξεπέρασε γρήγορα και ανέβηκε στη Super League. Επανήλθε καλά, έγινε ομάδα, χωρίς μεγάλα ονόματα και πιστεύω ότι υλοποίησε τους στόχους της. Βρίσκεται στα πλέι οφ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου. Νομίζω ότι βρίσκεται σε σωστό δρόμο".

Τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να χτυπήσει του χρόνου τον Ολυμπιακό;

"Προσωπικά πιστεύω ότι θέλει εφτά-οχτώ παίκτες ενδεκαδάτους. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει ένα ρόστερ 20 ποδοσφαιριστών που είναι σχεδόν ισάξιοι. Στην ΑΕΚ δεν υπάρχει αυτό. Είδες, ξεκινήσαμε τη συζήτηση για το ματς στην Τούμπα και μου είπες, λείπει ο Μάνταλος. Και δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια. Η ΑΕΚ πονάει, όταν κάποια σημαντική μονάδα τραυματίζεται".

Όλους αυτούς όμως θα πρέπει να τους αγοράσει απέξω. Γιατί δυστυχώς ό,τι καλό ελληνικό είναι ...πιασμένο, οπότε πολλές φορές η αγορά ξένων φαίνεται μονόδρομος

"Εκεί θα είναι η μαγκιά της ΑΕΚ. Να πάρει τους καλούς Έλληνες παίκτες. Δεν είμαι αντίθετος στην απόκτηση ξένων. Αλλά να είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Για παράδειγμα, σε ομάδες που έχουν στόχο την παραμονή παίζουν αρκετοί ξένοι, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να έπαιζαν καλύτερα από αυτούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Βλέπουμε τις μικρές εθνικές ότι φτάνουν αρκετά ψηλά στις διοργανώσεις αλλά μετά όλοι αυτοί οι παίκτες χάνονται. Δεν τους δίνονται ευκαιρίες. Εγώ θυμάμαι, όταν είχα έρθει στην ΑΕΚ, ο Ραβούσης με θεωρούσε μικρό στα 23 μου. Ήθελε να ψηθώ και μετά να παίξω. Πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες παίκτες, να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν και να αποκτήσουμε ξανά καλή Εθνική ομάδα. Οι γηγενείς πονούν περισσότερο τις ομάδες τους. Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα έτσι, αν τους δινόταν εμπιστοσύνη".

Χρειάζεται όμως και από την πλευρά των νεαρών ποδοσφαιριστών να παραμένουν προσγειωμένοι. Για παράδειγμα, πολλά παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται τους σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, βλέπε Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά δεν παίρνουν παράδειγμα από τη δουλειά και τον ιδρώτα που έχουν χύσει για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο...

"Κοίταξε, όταν ένα παιδί που παίζει μπάλα, παίρνει πεντακόσια ευρώ μισθό στο... χωριό του και μετά πάει σε μεγαλύτερη ομάδα και βγάζει πενήντα χιλιάρικα, είναι λογικό να πάρουν τα μυαλά του αέρα. Εκεί πρέπει να επέμβουμε εμείς και να τον νουθετίσουμε. Να τον συγκρατήσουμε".

Ο Σιμόες που παίζει στη θέση που έπαιζες και εσύ στην ΑΕΚ, πώς σου φαίνεται;

"Δεν μπορώ να τον κρίνω εγώ που τον βλέπω μία φορά στο τόσο από την τηλεόραση. Δεν μπορείς να συγκρίνεις το ποδόσφαιρο της εποχής μου με το σημερινό. Γιατί έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που έπαιξα στην ΑΕΚ. Είναι καλός παίκτης. Αλλά δεν είναι αυτός που κάνει το μπαμ".

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags