Facebook Pixel Τρελό "ψαλίδι" 40% και μέχρι τα ...37 στον Ολυμπιακό!
| 2016-06-09 10:30:00

Τρελό "ψαλίδι" 40% και μέχρι τα ...37 στον Ολυμπιακό!

Τρελό "ψαλίδι" 40% και μέχρι τα ...37 στον Ολυμπιακό!

Ο Γιάννης Παπαγιάννης αποκαλύπτει στον SportDog τους όρους από το νέο συμβολαίο που θα προτείνουν τις επόμενες ημέρες οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στον αρχηγό των Πειραιωτών. 

Έτοιμη έχουν, όπως μαθαίνουμε, την πρόταση προς τον Βασίλη Σπανούλη οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Η συνάντηση δεν έχει γίνει ακόμα, θα γίνει όμως τις προσεχείς ημέρες και εφόσον δεν υπάρξουν κάποια σημαντικά απρόοπτα, ο παίκτης θα μείνει στον Ολυμπιακό, με ένα συμβόλαιο που θα έχει 2+1 χρόνια διάρκεια.

Οι Αγγελόπουλοι δεν πρόκειται να μπουν στη λογική των πλειστηριασμών. Αναγνωρίζουν την προσφορά του Βασίλη Σπανούλη τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος στους τρεις τελευταίους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, δεν πρόκειται όμως να βγουν έξω από το πλάνο που έχουν σχεδιάσει για τον μελλοντικό Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με το πλάνο αυτό ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση του μπάτζετ, αναδιανομή των ποσών που παίρνουν ορισμένοι παίκτες και οπωσδήποτε ένας Αμερικανός στις θέσεις 1 και 2 που θα μπορεί να εκτελεί, που θα μπορεί να οργανώνει και θα μπορεί να συνεργάζεται άριστα με τον Σπανούλη όταν παίζουν μαζί.

Παράλληλα, θα αναζητήσουν έναν εξίσου ακριβό και καλό παίκτη για τη θέση 5. Μόνο γι΄ αυτούς τους δυο Αμερικανούς θα χρειαστεί να δώσουν περίπου 2 εκατ. ευρώ. Είναι πολύ μεγάλο ποσό για τα έσοδα που έχει η ομάδα και για τα δεδομένα της εποχής. Ξέρουν όμως οι Αγγελόπουλοι ότι εάν δεν γίνει αναδιανομή του συνολικού μπάτζετ της ομάδας δεν πρόκειται να έχει ελπίδες ο Ολυμπιακός να κάνει κάτι σημαντικό στην Ευρωλίγκα την επόμενη μπασκετική χρονιά.

Το "ψαλίδι" που θα γίνει στο συμβόλαιο του Σπανούλη θα φτάσει ως και το 40%! Είναι μεγάλη περικοπή αλλά είναι αναγκαία για την οικονομική επιβίωση της ομάδας. Από την άλλη, όμως, θα του εξασφαλίζει την παρουσία του στην ομάδα άλλα 2+1 χρόνια, τότε που θα είναι 37 ετών!

Όπως και να το δει κανείς, καλύτερο συμβόλαιο στην Ευρώπη από αυτό που θα προτείνουν οι Αγγελόπουλοι στον Kill Bill δεν πρόκειται να βρει πουθενά. Ούτε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στην ηλικία που βρίσκεται σήμερα, πρόκειται να του προτείνει κανείς. Τα ξέρει αυτά ο Σπανούλης και επειδή είναι προσγειωμένος στα δεδομένα της εποχής, θα συζητήσει με τους ιδιοκτήτες της ομάδας και θα αποδεχθεί την πρόταση ώστε να ανοίξει τον δρόμο για τη μεγαλύτερη ενίσχυση της ομάδας.

Αυτή, άλλωστε, θα είναι και η μεγάλη του προσφορά στον Ολυμπιακό. Να βοηθήσει οικονομικά στην αναδιανομή του μπάτζετ για να μπορέσει να σηκώνει κούπες μέχρι τα 37. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα για έναν τέτοιον αθλητή να φεύγει με ψηλά το κεφάλι και να παίζει μέχρι το τέλος σε μια ομάδα που είναι δυνατή.

Λογικά Σπανούλης και Αγγελόπουλοι θα τα βρουν σε όλα για το νέο συμβόλαιο του παίκτη. Αυτό συνηγορεί ότι μέχρι τώρα στις διερευνητικές επαφές, δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία ο μάνατζερ του παίκτη. Ο Σπανούλης πρέπει να μείνει στον Ολυμπιακό. Αλλά πλεον με άλλους όρους για να επιβιώσει οικονομικά η ομάδα. Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μεγάλο deal με το ΣΕΦ ετοιμάζουν οι Αγγελόπουλοι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags