Facebook Pixel «Γιατί κράζουν τον Αλμέιδα; Σισέ θα γίνει στην ΑΕΚ»!
| 2016-07-19 15:00:00

«Γιατί κράζουν τον Αλμέιδα; Σισέ θα γίνει στην ΑΕΚ»!

του Γιώργου Κτενά
«Γιατί κράζουν τον Αλμέιδα; Σισέ θα γίνει στην ΑΕΚ»!

Απίστευτη αποθέωση του Πορτογάλου φορ από τον Αντώνη Πετρόπουλο στο Sportdog! "Τα ίδια έλεγαν και για τον Σισέ όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό". Τι προτιμάει, Μπεργκ ή Ιντέγιε;

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Ούγκο Αλμέιδα στην ΑΕΚ ο Αντώνης Πετρόπουλος, σε συνέντευξή του στο SportDog.

Ο Έλληνας άσος, με θητεία στην Ένωση, αναφέρθηκε στην αξία του Πορτογάλου φορ και ζήτησε από τους οπαδούς της ομάδας να τον στηρίξουν, καθώς αν "κολλήσε"ι με την ΑΕΚ μπορεί να βγει μεταγραφή τύπου Σισέ ή Μπεργκ.

Αναφέρθηκε στην απαξίωση που υπάρχει γύρω από το όνομά του, έφερε σαν παράδειγμα την περίπτωση του Μπερμπάτοφ και σχολίασε αν θα ήταν καλύτερα η ΑΕΚ να είχε κρατήσει τον Τζιμπούρ.

Τέλος, απάντησε στο ερώτημα που κυριάρχησε στη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος, ποιον επιλέγει ανάμεσα σε Μπεργκ και Ιντέγιε δηλαδή, ενώ αναφέρθηκε και στο δικό του ποδοσφαιρικό μέλλον.

Πώς είδατε τη μεταγραφή του Ούγκο Αλμέιδα στην ΑΕΚ;

"Πρόκειται σίγουρα για μία σημαντική μεταγραφή, που θα προσφέρει ποιότητα στο ρόστερ και χαρά στον κόσμο της ΑΕΚ. Η αξία κάθε ποδοσφαιριστή φαίνεται στο γήπεδο, αλλά αυτό που χρειάζεται περισσότερο είναι να κολλήσει με την ομάδα, όπως λέμε οι ποδοσφαιριστές. Γιατί και ο Μπερμπάτοφ ήρθε πέρσι στον ΠΑΟΚ, που είναι επίσης ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής, αλλά δεν κατάφερε να κολλήσει με τον σύλλογο. Είχε και τραυματισμούς και, τελικά, δεν πρόσφερε".

Πάντως υπάρχουν απαξιώτικα σχόλια για την αξία του Αλμέιδα, πριν ακόμα κάνει την πρώτη του προπόνηση.

"Είναι λάθος τα απαξιωτικά σχόλια. Θυμάμαι όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό και ήρθε ο Σισέ, έλεγαν τα ίδια. Μετά από δύο μήνες που ξεκόλλησε όμως, αποδείχθηκε ότι ήταν σούπερ επιθετικός. Έκανε πολλά γκολ, πανηγύρισε τίτλους, απέδειξε ποιος είναι. Θεωρώ ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον Αλμέιδα. Αλλά χρειάζεται να τον περιμένει ο κόσμος της ΑΕΚ. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που έχουν συνηθίσει σε ένα ευρωπαϊκό σύστημα και πρέπει να τους στηρίξουν όλοι για να αποδώσουν στο 100%".

Συμμερίζεστε την άποψη ότι από τη στιγμή που η ΑΕΚ πήγε σε λύση τύπου Αλμέιδα, ίσως ήταν καλύτερα να κρατούσε τον Τζιμπούρ από το να αγοράσει τον Πορτογάλο;

"Ο Τζιμπούρ είναι γνωστός από τη θητεία του στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και φέτος ήταν καλός. Έβαλε γκολ και βοήθησε την ομάδα του να πάρει το Κύπελλο. Είναι σημαντικοί παίκτες και οι δύο, αλλά ο Αλμέιδα είναι επιπέδου Σισέ, Μπερμπάτοφ κ.λπ. Έχει μεγαλύτερη καριέρα και πρέπει οι οπαδοί της ομάδας να έχουν θετική αύρα μαζί του".

Μπορεί ο Αλμέιδα να βγει λαχείο για την ΑΕΚ, όπως πριν από μερικά χρόνια βγήκε λαχείο ο Μπεργκ για τον Παναθηναϊκό;

"Φυσικά και μπορεί. Έχει μεγάλη καριέρα, όπως και ο Μπεργκ. Τον Σουηδό τον στήριξε ο Παναθηναϊκός, χτίστηκε η ομάδα γύρω από τον Μπεργκ και την πρώτη σεζόν στον Παναθηναϊκό πήρε και το Κύπελλο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ένας σέντερ φορ έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του: Τη μία σεζόν μπορεί να βάλει 20 γκολ και την επόμενη 6 ή 7. Αυτό που χρειάζεται είναι να μην τα διαλύουμε όλα, όπως έγινε για παράδειγμα με την περίπτωση του Μπερμπάτοφ. Να σεβόμαστε τι έχει πετύχει κάθε ποδοσφαιριστής στην καριέρα του".

Άνοιξε μεγάλη συζήτηση στη σεζόν που τελείωσε, αναφορικά με σύγκριση ανάμεσα σε Μπεργκ και Ιντέγιε.

"Προσωπικά ανάμεσά τους θα επέλεγα τον Μπεργκ γιατί έχει περισσότερα καλά στοιχεία για να δουλέψει ολόκληρη η ομάδα. Ο Ιντέγιε είναι πιο δυνατός και πιο γρήγορος, για αυτό και ο Ολυμπιακός που έχει τη δική του φιλοσοφία τον εκμεταλλεύτηκα καλά τη σεζόν που τελείωσε. Αλλά σαν σύνολο παίκτη ( π.χ. αν τραβάει τραβάει πάνω του για να σκοράρουν άλλοι, αν δίνει ασίστ για γκολ, πώς λειτουργεί στο σύνολο δηλαδή), εγώ επιλέγω τον Μπεργκ. Είναι πολυσύνθετος επιθετικός".

Πριν κλείσουμε, δύο λόγια για τη δική σας καριέρα;

"Έχω τελειώσει από την Ιταλία και ψάχνομαι για να επιστρέψω στην Ελλάδα. Αλλά δεν απορρίπτω πρόταση ακόμα και αν αυτή προέρχεται πολύ μακριά από την Ελλάδα. Υπάρχει κινητοποίηση για να βρεθεί ομάδα και δεν κρύβω ότι πρώτο μέλλημα είναι η Ελλάδα. Κάνουμε κάποιες συζητήσεις και θα το δούμε. Πιστεύω πως σύντομα θα τελειώσει το θέμα". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags