Facebook Pixel "Έτσι θα παίξει ο Πάουλο Μπέντο στον Ολυμπιακό"
| 2016-08-08 23:30:00

"Έτσι θα παίξει ο Πάουλο Μπέντο στον Ολυμπιακό"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Έτσι θα παίξει ο Πάουλο Μπέντο στον Ολυμπιακό"

Ο ρεπόρτερ της A' Bola, Λουίς Μιγκέλ Κορέια, μιλά στο SportDog για το νέο τεχνικό των πρωταθλητών και αναλύει ποιο είναι το αγαπημένο του σύστημα που ποτέ δεν αλλάζει.

Ο εκλεκτός για τον πάγκο του Ολυμπιακού είναι ο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Βίκτορ Σάντσεθ.

Ποια είναι, όμως, τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Πορτογάλο προπονητή και αναμένεται να δούμε στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων»;

Ο SportDog επικοινώνησε με τον ρεπόρτερ της A΄ Βola, Λουίς Μιγκέλ Κορέια, προκειμένου να σκιαγραφήσει το προφίλ του τέταρτου συμπατριώτη του που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Πειραιά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

Οι περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού αναρωτιούνται πώς θα παίξει η ομάδα τους με τον Μπέντο στον πάγκο. "Είναι ένας προπονητής που φτιάχνει ομάδες, οι οποίες πάντα παίζουν με σύστημα 4-4-2. Του αρέσει να δουλεύει σε βάθος και να εκμεταλλεύεται τους χώρους του γηπέδου", ήταν το πρώτο σχόλιο του Λουίς Μιγκέλ.

"Του αρέσει επίσης η ομάδα του να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, να κρατά μπάλα και να μην αφήνει τον αντίπαλο να παίζει κοντά στο τέρμα. Πιστεύω ότι το ίδιο θα εφαρμόσει και στον Ολυμπιακό. Θα παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο", συμπλήρωσε.

Στη συζήτηση με τον Πορτογάλο δημοσιογράφο ήταν αναπόφευκτη η αναφορά σε θέματα πειθαρχίας. "Ο Μπέντο ξέρει πώς να χειρίζεται τους παίκτες. Το απέδειξε εξάλλου στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Δεν είναι εύκολο, ξέρετε, να δουλεύει ένας προπονητής με αστέρες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Κουαρέσμα και άλλοι ποδοσφαιριστές", τόνισε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγάλος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης σε δηλώσεις του είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού.

Στο φιλικό με την Μπεσίκτας η ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκε με πολλούς νέους στη σύνθεσή της, οι οποίοι απέδωσαν πάρα πολύ καλά. Δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί της ομάδας που υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να δοθεί εμπιστοσύνη σε μικρότερης ηλικίας ποδοσφαιριστές. Ο Μπέντο άραγε είναι από τους προπονητές που δίνουν χρόνο συμμετοχής σε πιτσιρικάδες;

"Πρόκειται για τεχνικό που δίνει τη δυνατότητα σε νεαρούς παίκτες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Εξάλλου πριν ανεβεί στην πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ είχε αναδειχθεί πρωταθλητής με την ομάδα νέων του συλλόγου", σχολίασε ο καλός συνάδερφος.

Όπως σάς αποκάλυψε σε άλλο ρεπορτάζ ο Sportdog, ο κύριος λόγος της πρόσληψης του Πορτογάλου ήταν το γεγονός ότι γνωρίζει την Αρούκα, την αντίπαλο του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ποια είναι, όμως, η ευρωπαϊκή εμπειρία του Μπέντο. "Το 2011 στο Europa League είχε φτάσει μέχρι τους 32 αλλά δεν κατάφερε να περάσει τους Ρέιντζερς της Γλασκώβης, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε στη φάση των 16 από την Μπάγερν".

Ο Μπέντο είναι ο τέταρτος Πορτογάλος που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Σε αντίθεση με τους συμπατριώτες του θα μπορέσει να υπερβεί τον έναν χρόνο συνεργασίας; Ο Μιγκέλ δεν ήθελε να κάνει προβλέψεις και αρκέστηκε να πει καταλήγοντας "θα δούμε τι θα γίνει".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags