Facebook Pixel "Αυτοί οι δύο πρέπει να είναι βασικοί σε Ολυμπιακό"!
| 2016-09-06 22:30:00

"Αυτοί οι δύο πρέπει να είναι βασικοί σε Ολυμπιακό"!

του Γιώργου Κτενά
"Αυτοί οι δύο πρέπει να είναι βασικοί σε Ολυμπιακό"!

Ένας παλιός "πράσινος", ο Σπύρος Λιβαθηνός, αποθεώνει στο sportdog δύο ποδοσφαιριστές τού αιωνίου αντιπάλου. «Kρίμα που αποχώρησε», λέει για πρώην παίκτη τού Παναθηναϊκού!

Φανέλα βασικού πρέπει να έχουν στην 11άδα του Ολυμπιακού οι Παναγιώτης Ρέτσος και Γιώργος Μανθάτης, σύμφωνα με όσα σχολίασε στον SportDog o Σπύρος Λιβαθηνός.

Ο βοηθός του Γιάννη Γκούμα στην Εθνική ομάδα Νέων, που γνωρίζει πολύ καλά τους δύο ποδοσφαιριστές, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στους δύο νεαρούς άσους των πρωταθλητών, που όπως είπε χαρακτηριστικά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους συμπαίκτες τους στους "ερυθρόλευκους".

Ακόμα, αναφέρθηκε στους νεαρούς Λάμπρου και Αγγελόπουλο, που έφυγαν από τον Παναθηναϊκό για τον Ηρακλή, στον στόπερ Ευαγγελόπουλο του "τριφυλλιού", αλλά και στον Γαλανόπουλο, που φέτος αναμένεται να πάρει ευκαιρίες στα χαφ της ΑΕΚ.

Ο παλαίμαχος άσος μάς μίλησε ακόμα για τη δουλειά που γίνεται στην Εθνική Νέων, τη συνεργασία που υπάρχει με τον Μίκαελ Σκίμπε, ενώ σχολίασε τον Παναθηναϊκό και τις μεταγραφές του, όπως και την ενίσχυση Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Είστε ευχαριστημένος από τα δύο παιχνίδια που έδωσε πρόσφατα η Εθνική Νέων με τη Σκωτία;

"Τόσο ο Γιάννης Γκούμας όσο και εγώ προσπαθούμε να δούμε και να μάθουμε αυτά τα παιδιά, γιατί ακόμα είναι νωρίς. Είχαμε δύο διαφορετικές εικόνες στα δύο παιχνίδια με τη Σκωτία και είναι φυσιολογικό, γιατί ακόμα και τα παιδιά δε γνωρίζονται καλά-καλά μεταξύ τους. Νομίζω ότι έχει μέλλον η ομάδα, έχει καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά κάνουμε καλή προσπάθεια. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε, όταν βλέπεις τα παιδιά μία φορά κάθε τόσο δεν είναι εύκολο. Μας ενδιαφέρει να έχουν πρόοδο στην καριέρα τους, γι' αυτό τα έχουμε αγκαλιάσει με τον Γιάννη Γκούμα".

Ποια είναι τα σχέδια που υπάρχουν στην εθνική Νέων; Υπάρχει επαφή με τον Σκίμπε;

"Η δουλειά που κάνουμε είναι φυσιολογικό να έχει ως στόχο τη στελέχωση κάποια στιγμή της Αντρών. Κι εγώ και ο Γκούμας προερχόμαστε από δουλειά σε ακαδημίες και γνωρίζουμε πώς είναι να δουλεύουμε με τέτοιες ηλικίες. Η καινούργια ομάδα που φτιάχνει ο Σκίμπε χρειάζεται προσπάθεια για να πετύχει και να είμαστε όλοι αρωγοί του. Θεωρώ ότι γίνεται ένα σοβαρό έργο στις Εθνικές, από πάνω μέχρι κάτω. Έχουμε επαφή με τον Σκίμπε, είναι σοβαρός και πειθαρχημένος άνθρωπος. Ο καθένας από την πλευρά του κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Αλλά το κακό είναι ότι οι ποδοσφαιριστές που έχουμε στη Νέων, δεν παίζουν στις ομάδες τους".

Δύο από αυτούς, ο Ρέτσος και ο Μανθάτης, έχουν γίνει αντικείμενο σχολιασμού το τελευταίο διάστημα, ακριβώς λόγω του ότι πήραν χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό και έδειξαν τι μπορούν να κάνουν.

"Τόσο ο Ρέτσος όσο και ο Μανθάτης πρέπει να παίζουν στον Ολυμπιακό, να είναι βασικοί ή να τουλάχιστον να μπαίνουν ως αλλαγή. Είναι πολύ καλοί, όλοι μιλούσαν γι' αυτούς τους παίκτες όταν ήμασταν στο εξωτερικό. Ο Ρέτσος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ή να ζηλέψει κάποιον στον Ολυμπιακό. Τώρα τον έχω γνωρίσει, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Τον Μανθάτη τον ξέρω πιο πολλά χρόνια και έχω πιο σίγουρη εικόνα. Είναι επίσης φοβερός παίκτης, που μπορεί να παίξει βασικός στον Ολυμπιακό. Πρέπει να πάρουν ευκαιρίες αυτά τα παιδιά".

Στην Νέων υπάρχει ο Λάμπρου, που έφυγε από τον Παναθηναϊκό και υπέγραψε στον Ηρακλή, κι ο Ευαγγέλου που αναμένεται να πάρει φέτος ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό.

"Είναι κρίμα για τον Παναθηναϊκό που έχασε έναν παίκτη όπως ο Λάμπρου, αλλά και τον Αγγελόπουλο που έφυγε λίγο καιρό πριν επίσης για τον Ηρακλή. Ο Ευαγγέλου επίσης παίζει πολύ καλά, είναι καλός ποδοσφαιριστής και χαιρόμαστε πολύ που τον έχουμε στη Νέων. Στην ομάδα έχουμε πολύ καλό κλίμα και πολύ καλό υλικό: Ο αριστερός μπακ Κατράνης του Ατρόμητου, ο τερματοφύλακας Αστράς του Πανιωνίου. Και ο Γαλανόπουλος της ΑΕΚ, που είναι αμυντικός χαφ και φέτος η ομάδα του χρειάζεται παίκτη σε αυτή τη θέση".

Ήσασταν πολλά χρόνια στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Πώς είδατε την ομάδα φέτος το καλοκαίρι;

"Είναι τελείως διαφορετικός φέτος ο Παναθηναϊκός, έχει κάνει πολλές μεταγραφές. Άλλαξε το πλάνο του και πηγαίνει σε λύσεις ξένων ποδοσφαιριστών. Μπορεί φέτος να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα. Μόνο που το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, οπότε είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε άλλο. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που ξεκινάει τώρα, αλλά δείχνει ότι κάνει επιτυχίες, καθώς προχώρησε ήδη στην Ευρώπη".

Οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ;

"Ο Ολυμπιακός ανανέωσε το ρόστερ του την τελευταία στιγμή με καλούς ποδοσφαιριστές, που έχουν καλό όνομα. Το ίδιο και η ΑΕΚ, που ενισχύθηκε σημαντικά. Χαίρομαι πολύ και για τον ΠΑΟΚ, γιατί η Θεσσαλονίκη θα έχει φέτος μία πολύ καλή ομάδα. Γενικότερα περιμένω να υπάρχουν αυτή τη σεζόν 6-7 ομάδες, που θα μπορούν να διεκδικήσουν πράγματα και να δώσουν ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags