Facebook Pixel Έξαλλος Δομάζος: "Έπρεπε να βγει από το ημίχρονο!"
| 2016-09-16 12:45:00

Έξαλλος Δομάζος: "Έπρεπε να βγει από το ημίχρονο!"

του Γιώργου Κτενά
Έξαλλος Δομάζος: "Έπρεπε να βγει από το ημίχρονο!"

Ξέσπασμα τού «Στρατηγού» στο SportDog για την ήττα τού Παναθηναϊκού "από μία ομάδα που ήταν για λύπηση"! Ποιον ξένο άσο κράζει και για ποιο λόγο τα ψέλνει σε Στραματσόνι;

Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα είπε στο SportDog ο Μίμης Δομάζος, με αφορμή την ήττα τού Παναθηναϊκού στο χθεσινό παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Ο "Στρατηγός" έκανε λόγο για έναν Παναθηναϊκό που δε δημιούργησε φάσεις και έμεινε για ανεξήγητο λόγο από δυνάμεις, ενώ πέτυχε τυχερό γκολ απέναντι σε μία ομάδα που ήταν για λύπηση.

Ακόμα, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν σε λάθος χρόνο από τον Στραματσόνι, καθώς ειδικά ο Λεντέσμα δεν θα έπρεπε να είχε βρεθεί στην αρχική 11άδα ή, έστω, θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Τέλος, μίλησε και για το ελληνικό πρωτάθλημα και πού θα κριθεί φέτος η μάχη του τίτλου.

Πώς είδατε το χθεσινό παιχνίδι τού Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ;

"Ήταν ένα ματς που ο Παναθηναϊκός και πιο πολύ ο προπονητής του δεν το είδαν σωστά. Διότι έπαιξε με τρία σέντερ μπακ και με τον Λέντεσμα στα χαφ που δεν έπρεπε να παίξει, γιατί νομίζω ήταν άρρωστος. Νομίζω ότι οι τρεις που έγιναν αλλαγή, έπρεπε να είχαν βγει νωρίτερα. Βάλαμε, βέβαια, ένα γκολ, αλλά η ομάδα ήταν κομμένη. Οι σέντερ μπακ ήταν πολύ μακριά από το κέντρο και από τα χαφ μέχρι την επίθεση υπήρχε μόνο ο Μπεργκ. Βάλαμε ένα γκολ και έπρεπε να το διαχειριστούμε καλύτερα. Δεν είχε δυνάμεις ο Παναθηναϊκός και δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό".

Μέχρι το 25ο λεπτό ο Παναθηναϊκός είχε δυνάμεις και πίεζε σωστά.

"Είδα έναν Άγιαξ χθες που τον λυπήθηκα. Δεν ήταν ο Άγιαξ που θυμόμασταν όλα αυτά τα χρόνια. Πετύχαμε ένα τυχερό γκολ, δεν κάναμε ευκαιρίες, ένα σουτ κάναμε όλο κι όλο. Ίσως ο Παναθηναϊκός φοβήθηκε το όνομα του Άγιαξ χθες. Θεωρώ ότι αν ο Παναθηναϊκός συνέχιζε για ένα ημίχρονο την πίεση και την παρουσία που είχε στο πρώτο 15λεπτο, θα μπορούσε να συντρίψει τον Άγιαξ. Τόσο πολύ λυπήθηκα την ολλανδική ομάδα, έτσι όπως την είδα χθες. Βάλαμε τυχερό γκολ αλλά μετά κλειστήκαμε πίσω".

Είδαμε έναν Παναθηναϊκό που έκανε καλό ματς εναντίον του Λεβαδειακού, αλλά λίγες ημέρες μετά με τον Άγιαξ η ομάδα ήταν διαφορετική.

"Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει καμιά σχέση με τους αγώνες που θα δώσει ο Παναθηναϊκός στο Γιουρόπα Λιγκ. Κανένας από τους τέσσερις μεγάλους δεν θα έχει πρόβλημα στην Ελλάδα, έτσι όπως είδα τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής. Όποιος χάσει στην Ελλάδα βαθμούς από τις ομάδες που υπάρχουν φέτος στο πρωτάθλημα, θα είναι άξιος της μοίρας του. Βέβαια, μπάλα είναι, ποτέ δεν ξέρεις, αλλά δε βλέπω να υπάρχει μικρή ομάδα για να τους κόψει βαθμούς. Τουλάχιστον με όσα έχω δει μέχρι στιγμής. Γι' αυτό πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα κριθεί στα ντέρμπι".

Είπατε νωρίτερα ότι ο Στραματσόνι δε διάβασε σωστά το ματς, αλλά άργησε να κάνει και τις αλλαγές.

"Οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν γρηγορότερα. Περπατούσε ο Λεντέσμα, έπρεπε να τον βγάλει από το πρώτο ημίχρονο. Ο Λέτο και που μπήκε δεν έκανε και τίποτα, ενώ ο Βιγιαφάνιες δείχνει ότι έχει μείνει πίσω. Όταν βάζεις έναν ποδοσφαιριστή για 10 και 15 λεπτά κάθε φορά, δύσκολα μπορεί να βρει ρυθμό".

Χθες είδαμε και πολλά νεύρα ποδοσφαιριστών, κυρίως όμως από τον Μπεργκ.

"Ο Μπεργκ έχει νεύρα γιατί δεν παίρνει πάσες για να πετύχει γκολ. Κάνει κινήσεις, αλλά δεν τον βοηθάνε και οι υπόλοιποι. Ανοίγει διαδρόμους, αλλά δεν μπαίνει κανένας μέσα στην περιοχή για να το εκμεταλλευτεί. Θυμάμαι όταν παίζαμε μπάλα με τον Αντωνιάδη, έπαιρνε τις κεφαλιές αλλά μέσα στην περιοχή έμπαινε 2-3 χαφ ή εξτρέμ για να τις εκμεταλλευτούν".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags