Facebook Pixel "Τριπλέτα-φωτιά στο κέντρο, 25 ο Μπεργκ, 4ος Λέτο"!
| 2016-09-19 15:30:00

"Τριπλέτα-φωτιά στο κέντρο, 25 ο Μπεργκ, 4ος Λέτο"!

του Γιώργου Κτενά
"Τριπλέτα-φωτιά στο κέντρο, 25 ο Μπεργκ, 4ος Λέτο"!

Φοβερές ατάκες τού Τότη Φυλακούρη για τον νέο ΠΑΟ! Ποιος παγκίτης να παίζει ενδεκάδα και ποιο αστέρι να καθίσει στον πάγκο; «Θα δεινοπαθήσουν μ' αυτά τα χαφ στη Λεωφόρο»!

Βιγιαφάνιες βασικό και Λέτο ως τέταρτη επιλογή από τον πάγκο θέλει στον φετινό Παναθηναϊκό ο Τότης Φυλακούρης, όπως σχολίασε σε συνέντευξή του στο SportDog.

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε με αρνητικό τρόπο στο "3-5-2" που επιλέγει ο Στραματσόνι για τον Παναθηναϊκό, υποστήριξε ότι θα... δεινοπαθήσουν οι ομάδες μέσα στη Λεωφόρο με Λεντέσμα, Ζέκα και Βιγιαφάνιες στα χαφ, αποκάλυψε ποιους θέλει στο πλευρό τού Μπεργκ και χτύπησε καμπανάκι για την ταχύτητα των στόπερ.

Ακόμα, μίλησε με εξαιρετικά λόγια για τους Χουλτ - Κουλιμπαλί, ζήτησε από τη διοίκηση να "δέσει" στον Παναθηναϊκό τον Μάρκους Μπεργκ και είπε πως πρέπει να "ταρακουνήσουν" τον Στιλ, που έχει μείνει χωρίς ανταγωνισμό...

Πώς είδατε το παιχνίδι τού Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννενα;

"Ο Παναθηναϊκός είναι δεμένη ομάδα, σίγουρα καλύτερη από πέρσι. Λίγο αργός στην ανάπτυξη, γιατί ο Λεντέσμα δεν είναι ακόμα στην καλύτερη κατάσταση. Μόλις μπήκε ο Βιγιαφάνιες χθες, έδειξε γρηγοράδα η ομάδα. Δίπλα από τον Μπεργκ πρέπει να είναι ο Εμποκού ή ο Ιμπάρμπο, που είναι παιχταράς. Δεν είμαι ο μεγάλος προπονητής, αλλά θεωρώ ότι το 3-5-2 δεν είναι για τον Παναθηναϊκό, ειδικά μέσα στη Λεωφόρο. Στο παιχνίδι με τον Άγιαξ, οι δύο ακραίοι των Ολλανδών έφεραν σε δύσκολη θέση τους δικούς μας στην άμυνα".

Είπατε για τον Βιγιαφάνιες και τα στοιχεία του που είναι χρήσιμα στον Παναθηναϊκό - Θεωρείτε ότι πρέπει να παίζει βασικός;

"Φυσικά πρέπει να παίζει βασικός, κι αυτή δεν είναι μόνο η δική μου άποψη: Βλέπω ότι τον θέλουν και οι φίλαθλοι, το υποστηρίζουν και οι δημοσιογράφοι. Είναι κρίμα αυτός ο παίκτης να παίζει μόνο για 10 και 15 λεπτά. Χρειάζεται να είναι βασικός, γιατί ναι μεν δεν είναι ο παίκτης που θα σκοράρει, αλλά πρέπει να παίζει πίσω από τον σέντερ φορ. Πηγαίνει δεξιά, αριστερά, δημιουργεί καταστάσεις, οργώνει όλο το γήπεδο. Αν ο Λεντέσμα βρεθεί στο 100% και έχει στο πλάι του τον Ζέκα, μαζί με τον Βιγιαφάνιες μπορούν να κάνουν όλες τις ομάδες να δεινοπαθήσουν μέσα στη Λεωφόρο".

Για τους υπόλοιπους ποια είναι η άποψή σας;

"Ο Ρινάλντι είναι γρήγορος και εκρητικός, κινείται πολύ. Πιστεύω ότι δεν θα ξεκινάει ο Λέτο φέτος, άρα αν δεν είναι βασικός ο Ιμπάρμπο στο πλάι του Μπεργκ, πρέπει να είναι ο Ρινάλντι. Και ο Λέτο να έρχεται ως τέταρτος, γιατί υπάρχει και ο Εμποκού. Την άμυνα πρέπει να δούμε και να ταρακουνήσουμε λίγο τον Στιλ που δεν έχει ανταγωνισμό. Πολύ καλός παίκτης είναι ο Κουλιμπαλί, ο Χουλτ είναι σταθερός και βασικός, άρα με δύο στόπερ και τους Κουλιμπαλί - Χουλτ μπορεί να φτιάξει μία ωραία τετράδα στην άμυνα. Γιατί ο Ιβανόφ, ο Σαμπά και ο Μολέδο είναι πολύ αργοί για να παίζουν μαζί".

Το σχόλιό σας για τον Μάρκους Μπεργκ;

"Ο Μπεργκ είναι επιθετικός που αν του περάσουν κάθετες, αν του βγάλουν μπαλιές πάνω στην κίνηση, μπορεί να φτάσει τα 25 γκολ. Αν είχε έναν Ρότσα, έναν Δομάζο ή ακόμα και έναν Τσάρτα ή έναν Δεληκάρη, θα μπορούσε άνετα να φτάσει τα 20-25 γκολ. Ο Αντωνιάδης, που δεν ήταν εκρηκτικός παίκτης, ήταν φόβητρο μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ο Μπεργκ είναι το ίδιο καλός σκόρερ και εκρηκτικός. Δεν πρέπει να κυνηγάει τις μπαλιές έξω από την περιοχή. Είναι ο ιδανικός σέντερ φορ. Να του ανανεώσουν τώρα το συμβόλαιο".

Μπορεί με αυτή την ομάδα ο Παναθηναϊκός να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό;

"Είναι νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο, αλλα σίγουρα δεν βλέπουμε τον Παναθηναϊκό των τελευταίων ετών. Μπορεί να κερδίσει και τους άλλους τρεις μεγάλους μέσα και έξω από την έδρα του. Λίγη προσοχή χρειάζεται η άμυνα. Δυστυχώς έχει μείνει μόνος του ο Αλαφούζος και πρέπει να τον βοηθήσουν κι άλλοι επώνυμοι Παναθηναϊκοί. Γιατί ο κόσμος, οι απλοί φίλαθλοι, είναι κοντά".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags