Facebook Pixel Θέση-έκπληξη για Κουλιμπαλί και 11άδα ο Μπανανά!
| 2016-09-30 22:15:00

Θέση-έκπληξη για Κουλιμπαλί και 11άδα ο Μπανανά!

του Γιώργου Κτενά
Θέση-έκπληξη για Κουλιμπαλί και 11άδα ο Μπανανά!

Ο Γιάννης Βλάχος, ο οποίος γνωρίζει καλά τον διεθνή μπακ λόγω Πλατανιά, προτρέπει τον Αντρέα Στραματσόνι να τον δοκιμάσει και ...κάπου άλλου! "Παίζει άνετα βασικός ο Γιάγια"!

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε στο SportDog ο Γιάννης Βλάχος, για τον Οσμάν Κουλιμπαλί και την παρουσία του στο παιχνίδι εναντίον της Θέλτα.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά, που γνωρίζει άριστα τον αμυντικό από το Μάλι, αναφέρθηκε στις θέσεις που μπορεί να καλύψει στην 11άδα του Παναθηναϊκού (ακόμα κι αυτή τού αμυντικού χαφ) και αποκάλυψε ποια είναι η αδυναμία που πρέπει να διορθώσει.

Τον χαρακτήρισε, τηρουμένων των αναλογιών, ως τον καλύτερο μπακ του περσινού πρωταθλήματος και συμπλήρωσε ότι με βάση τους στόπερ που έχει τώρα στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός, ο Γιάγια Μπανανά του Πλατανιά (που πρόσφατα το όνομά του βρέθηκε στο "πράσινο" ρεπορτάζ) μπορεί να βρει θέση στο τριφύλλι.

Τέλος, αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών συλλόγων, με θετικά σχόλιο και για τους τρεις.

Πώς είδατε τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη;

"Ο ΠΑΟΚ χωρίς να είναι καλύτερος από τον αντίπαλό του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δείχνει ότι έχει χαρακτήρα και προσωπικότητες. Κι αυτό είναι πολύ ωραίος λόγος για να δούμε ότι μεγαλώνουν οι ομάδες με παίκτες οι οποίοι βγάζουν προσωπικότητα. Χθες, κυρίως με τον Κλάους. Το άλλο που έδειξε χθες ο ΠΑΟΚ, είναι ότι θα πρέπει να προσαρμόσει το παιχνίδι του περισσότερο στον σέντερ φορ.

Ο Ολυμπιακός αδικείται από το χθεσινό αποτέλεσμα, γιατί ήταν πολύ καλύτερος από τον ΑΠΟΕΛ και έχασε πολλές ευκαιρίες. Ο προπονητής του ψάχνεται ακόμα και έχει κάποιες δικαιολογίες, όπως ότι ανέλαβε την ομάδα χωρίς προετοιμασία. Είναι αδιανόητο για ομάδα που ετοιμάστηκε τις τελευταίες 20 ημέρες, να έχει διάρκεια και αυτοματισμούς. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά αν έμπαινε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, θα το γύριζε το ματς ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός παρά τις απουσίες του είναι πάντα Παναθηναϊκός στην Ευρώπη. Οποιαδήποτε ομάδα κι αν αντιμετωπίζει, η φανέλα του παίζει ρόλο. Παρουσίασε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο, απέναντι σε ομάδα που έχει προσδοκίες να κάνει πράγματα στην Ισπανία φέτος. Αδικείται από τη μεγαλύτερη εικόνα του παιχνιδιού και από τον διαιτητή. Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ τη διατησία ως δικαιολογία, αλλά αδικήθηκε κυρίως στη φάση του Ιμπάρμπο. Και είναι άτυχος γιατί δεν κάθεται η μεγάλη φάση πάνω στον Μπεργκ".

Ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και γνωρίζετε καλά, είναι ο Κουλιμπαλί.

"Όποιος ξέρει τον Κουλιμπαλί, έχει δουλέψει μαζί του και τον έχει δει σε διάρκεια και όχι σε έναν αγώνα, δεν εξεπλάγην από την εμφάνιση εναντίον της Θέλτα. Κι αυτό γιατί οι δυνατότητές του είναι μεγάλες. Βρίσκεται στην κατάλληλη ποδοσφαιρική ηλικία και όντας διεθνής με το Μάλι και με δύο χρόνια παρουσία στη Σούπερ Λιγκ, έκανε τη σωστή στιγμή μεταγραφή. Είναι ενεργητικός, δημιουργικός, σωστός τακτικά σε άμυνα και επίθεση. Έχει μία μικρή αδυναμία, που είναι η τελική πάσα. Αλλά πιστεύω ότι θα την βελτιώσει στον Παναθηναϊκό. Εναντίον της Θέλτα ήταν πολύ καλός αμυντικά, από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνευσε σχεδόν καθόλου".

Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγάλη του ευκαιρία;

"Εκτός από τη θέση που έπαιξε χθες, μπορεί να παίξει με μεγάλη άνεση και ως τρίτος κεντρικός αμυντικός. Μάλιστα με τον Παναθηναϊκό πέρσι, στη Λεωφόρο, με τον Αναστασίου ακόμα στον πάγκο της ομάδας, ο Πλατανιάς έπαιξε με σύστημα 3-6-1 και δεξιός στόπερ ήταν ο Κουλιμπαλί. Είναι πλήρης παίκτης, που μπορεί να αγωνιστεί ως φουλ μπακ, δεξιός στόπερ σε σχηματισμό με τρεις αμυντικούς και κατά την άποψή μου ως αμυντικός μέσος. Αν βελτιώσει την αδυναμία που ανέφερα νωρίτερα, μπορεί να βγει πολύ καλή μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Αλλά το πρώτο βήμα είναι να γίνει βασικός. Ειδικά από τη στιγμή που ο Μέστο είναι στα 34 πια. Όπως είχα δηλώσει παλαιότερα, ο Κουλιμπαλί τηρουμένων των αναλογιών ήταν ο καλύτερος μπακ του πρωταθλήματος την περασμένη αγωνιστική περίοδο".

Ένα όνομα που βρέθηκε πρόσφατα στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού είναι και ο Γιάγια Μπανανά.

"Τουλάχιστον σε σχέση με κάποιους από τους αμυντικούς που έχει τώρα στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός, ο Μπανανά έχει την τακτική συμπεριφρά, την ηλικία, τα αγωνιστικά και τεχνικά χαρακτηριστικά που του δίνουν την ευκαιρία να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα. Θεωρώ ότι έχει θέση στον Παναθηναϊκό, με βάση τους αμυντικούς που έχει τώρα ο Παναθηναϊκός".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags