Facebook Pixel «Θυμάστε τι έλεγαν πέρυσι-Μπορεί τον τίτλο η ΑΕΚ»
| 2016-10-01 18:18:00

«Θυμάστε τι έλεγαν πέρυσι-Μπορεί τον τίτλο η ΑΕΚ»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Θυμάστε τι έλεγαν πέρυσι-Μπορεί τον τίτλο η ΑΕΚ»

Έπαιξε στην τελευταία νίκη της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και κατέβασε ρολά. Ο Γιάννης Αραμπατζής μιλά στον SportDog για το ντέρμπι με Ολυμπιακό και εμφανίζεται αισιόδοξος. 

Έχετε αναρωτηθεί, πότε κέρδισε τελευταία φορά η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη; Πέρασαν 6 χρόνια, από το διπλό του Δικεφάλου στο Φάληρο, τον Γενάρη του 2010! Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 21' με τον Αβραάμ , αλλά η Ένωση το γύρισε και πήρε τη νίκη χάρη σε δύο γκολ απίστευτου κάλλους του Νάτσο Σκόκο, του οποίου η εμφάνιση έμεινε στην ιστορία σε εκείνο το παιχνίδι. Εξίσου αξιομνημόνευτη ήταν η παρουσία του τερματοφύλακα που υπερασπίστηκε την «κιτρινόμαυρη» εστία, ο οποίος πραγματικά κατέβασε ρολά και κράτησε όρθια την ομάδα του.

Το παράδοξο ήταν ότι ο συγκεκριμένος γκολκίπερ δεν έπαιζε στο βασικό σχήμα, αλλά ο Μπάγιεβιτς τον εμπιστεύτηκε και τον ξεκίνησε. Είχε προαίσθημα; Έβλεπε, ότι ο Σάχα ήταν εκτός φόρμας; Πάντως ο Γιάννης Αραμπατζής τον δικαίωσε, καθώς πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση, η οποία του έδωσε φανέλα βασικού για τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου (έκανε εξίσου φοβερό παιχνίδι αλλά) τραυματίστηκε και ο Αργεντινός επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια.

Ο Έλληνας γκολκίπερ, ο οποίος μετά την περιπέτειά του σε Κύπρο και Ρουμανία επέστρεψε στην Ελλάδα για την Κέρκυρα, μίλησε στον SportDogκαι θυμήθηκε εκείνη τη μαγική βραδιά για τους Ενωσίτες οπαδούς. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής επέμεινε, ότι τα ντέρμπι δεν χωρούνε προβλέψεις, εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος για την πορεία του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα, το οποίο πιστεύει, ότι μπορεί να κατακτήσει, μετά από 23 χρόνια.

 

Όλες οι τοποθετήσεις του Γιάννη Αραμπατζή στη συνέντευξη που ακολουθεί:

 

Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα;

«Είναι πολύ δυνατό. Έχουν δυναμώσει ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει ξεκινήσει καλά. Έχει προβλήματα, αλλά, πιστεύω, ότι θα επανέλθει και θα δούμε ένα ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα. Οι μεγάλες ομάδες έχουν ήδη χάσει βαθμούς από μικρότερες και αυτό είναι πολύ καλό, από πλευράς ενδιαφέροντος για τη συνέχεια».

 

ΑΕΚ παρακολουθείς;

«Όποτε μπορώ. Έχει δείξει ένα σοβαρό πρόσωπο, είναι καλύτερη από άλλες χρονιές. Φέτος είναι μία ευκαιρία για την ΑΕΚ να κάνει το κάτι παραπάνω».

 

Πρωτάθλημα μπορεί να πάρει;

«Γιατί όχι; Βλέπω, ότι έχει ξεκινήσει καλά. Έχασε βαθμούς με τον Ηρακλή, αλλά είναι αρχή ακόμα. Μπορεί να το πάρει φέτος».

 

Τι περιμένεις από το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη;

«Στα ντέρμπι όλα γίνονται. Δεν μπορείς να περιμένεις κάτι. Και πέρσι, παρά το τελικό 4-1, στην ουσία ο Ολυμπιακός δύσκολα επικράτησε. Στο Κύπελλο έλεγαν, ότι η ΑΕΚ θα έπεφτε αμαχητί, αλλά το αντίθετο έγινε. Στα ντέρμπι μπαίνεις με δύναμη και πάθος, στο τέλος κερδίζει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός φυσικά».

 

Είσαι μέλος της ενδεκάδας της ΑΕΚ που κέρδισε για τελευταία φορά στην έδρα του Ολυμπιακού. Εκείνο το ντέρμπι ήταν ιδιαίτερο, αφού μέχρι το Καραϊσκάκη, ο Σάχα ήταν βασικός, αλλά ο Μπάγεβιτς επέλεξε εσένα. Τί θυμάσαι από εκείνο το ματς;

«Ο κύριος Μπάγεβιτς στο δίτερμα που έκανε στην προπόνηση πάντα έδειχνε το σχήμα που ήθελε να παίξει. Το είχε δείξει πως θα με βάλει, το πίστευα και εγώ. Οπότε προετοιμάστηκα κατάλληλα, ψυχολογικά και σωματικά. Ήταν ένα μεγάλο ματς για μένα. Ήταν το πρώτο μου ντέρμπι. Ήμουν φοβερά συγκεντρωμένος. Το παιχνίδι πήγε πολύ καλά, είχα σωστές αντιδράσεις και στο τέλος έκανα μία καθοριστική απόκρουση. Από την στιγμή που η ομάδα πήρε το διπλό μέσα στο Καραϊσκάκη έχει χαραχθεί στη μνήμη μου και ας έχω κάνει καλύτερες εμφανίσεις σε άλλα ματς».

 

Πως είναι το κλίμα στην Κέρκυρα;

 

«Μετά την ήττα με τον Λεβαδειακό, η ομάδα προσπάθησε να συνέλθει γρήγορα. Δουλεύουμε πάντα για το καλύτερο, γιατί το Σάββατο έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με νίκη θα μπορέσουμε να είμαστε πιο ήρεμοι ενόψει της διακοπής του πρωταθλήματος».

 

Πως ήταν η εμπειρία σου στο εξωτερικό, στην Κύπρο και στη Ρουμανία;

«Στην Κύπρο είναι το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικότερο από της Ελλάδας. Υπάρχουν 6-7 ομάδες πολύ δυνατές και έτσι γίνονται ενδιαφέροντα παιχνίδια. Εγώ ήμουν σε μία ομάδα μικρομεσαία, τον Ερμή, ο οποίος μόλις είχε ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Κάναμε πολύ καλή χρονιά, βγήκαμε EuropaLeagueκαι πήγαμε στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ. Ανταγωνιστήκαμε τις μεγαλύτερες ομάδες της Μεγαλονήσου. Ήταν φοβερή εμπειρία για μένα, έκανα γεμάτη σεζόν, η οποία ανταμείφθηκε με ένα καλύτερο συμβόλαιο, το οποίο εξασφάλισα, όταν πήρα μεταγραφή στη Ρουμανία και την Άστρα».

 

Ποια άλλα οφέλη αποκόμισες από το εξωτερικό;

«Με έκανε δυνατότερο και να παίρνω σωστότερες αποφάσεις. Όταν είσαι στο εξωτερικό, σε ένα ξένο μέρος με την οικογένειά σου, ο χαρακτήρας σου δυναμώνει και συγκεντρώνεσαι στον στόχο. Με έκανε καλύτερο ως επαγγελματία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags