Facebook Pixel «Δίδυμο Καρέλης-Ιντέγε στα φορ του Ολυμπιακού»!
| 2016-10-05 14:30:00

«Δίδυμο Καρέλης-Ιντέγε στα φορ του Ολυμπιακού»!

του Γιώργου Κτενά
«Δίδυμο Καρέλης-Ιντέγε στα φορ του Ολυμπιακού»!

Ο έμπειρος τεχνικός Νίκος Καραγεωργίου, που ανέδειξε τον Νίκο Καρέλη στον Εργοτέλη, σχολιάζει στο sportdog το σενάριο μεταγραφής τού Έλληνα άσου στους Ερυθρόλευκους.

Με αποθεωτικά σχόλια για τον Νίκο Καρέλη και τις ποδοσφαιρικές ικανότητές του, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο SportDog o Νίκος Καραγεωργίου.

Ο Έλληνας τεχνικός, που ανέδειξε τον Καρέλη στον Εργοτέλη και τον έκανε επαγγελματία, σχολίασε το σημερινό ρεπορτάζ που θέλει τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για τον Έλληνα άσο, τονίζοντας ότι έχει θέση στην 11άδα τής ομάδας και πως θα έκανε καλό δίδυμο με τον Ιντέγε.

Ακόμα, μίλησε για τα ατομικά του χαρακτηριστικά, τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει, αλλά και για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του.

Τέλος, αναφέρθηκε στην εικόνα που έχει σχηματίσει στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, στην ψαλίδα μεταξύ μεγάλων - μικρών που έχει ανοίξει αλλά και στη διαφορετική συμπεριφορά που βλέπουμε από τη διαιτησία.

Πώς έχετε δει τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος;

"Οι μεγάλες ομάδες έχουν ανοίξει την ψαλίδα με τους μικρούς. Το οικονομικό παίζει μεγάλο ρόλο στο πρωτάθλημα. Οι μικρές ομάδες έχουν δυσκολία σε αυτό το κομμάτι. Από τις μεγάλες δείχνουν και οι τρεις, γιατί ο Ολυμπιακός ήταν σταθερή αξία τα προηγούμενα χρόνια, ότι έχουν βελτιωθεί. Περιμένουμε καλύτερο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οι μικρές είναι στην ίδια δυναμικότητα, πλην του Πανιωνίου που δείχνει θετικά πράγματα. Ο Ολυμπιακός θα γίνεται καλύτερος όσο περνάει ο καιρός, γιατί πέρασε μία περιπέτεια λόγω της αλλαγής προπονητών. Στον Παναθηναϊκό ήρθαν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές, θα γίνεται καλύτερος και αυτός όσο περνάει ο καιρός. Την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ τους έχω στην ίδια μοίρα, με τα μικροπροβλήματά τους. Παρόλα αυτά είναι μεγάλες ομάδες και μπορούν να διεκδικήσουν πράγματα".

Μπορούμε να πούμε, με βάση όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, ότι υπάρχει κάποιο φαβορί;

"Φέτος δείχνουν ότι και οι υπόλοιποι, πλην Ολυμπιακού, έχουν μία δυναμική. Το άλλο που παρατηρώ φέτος, είναι ότι οι διαιτητές παίζουν με άλλη φιλοσοφία και δίνουν το δικαίωμα να ελπίζουν και οι μικροί για να πετύχουν κάτι απέναντί τους. Αυτό θα δώσει περισσότερη αξιοπιστία και ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ ανώτερος ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα οι διώκτες του να απέδιδαν αλλού το γεγονός ότι ήταν αδύνατοι. Φέτος όμως ενισχύσθηκαν όλοι και υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, από τη διαιτησία".

Την ενίσχυση των μεγάλων πώς την είδατε;

"Έγιναν αξιόλογες μεταγραφές σε όλες τις ομάδες. Ο ΠΑΟΚ πήρε τον Μάτος, τον Κάνιας, τον Βαρέλα, τον Κρέσπο. Δείχνουν ότι έχουν αξία και θα βοηθήσουν. Στον Ολυμπιακό έχουν πάρει πολλούς καλούς ποσοσφαιριστές, οι οποίοι σε μερικά παιχνίδια έδειξαν τις δυνατότητές τους. Σε άλλα παιχνίδια δεν κατάφεραν να έχουν την ίδια απόδοση, ίσως γιατί ήταν εκτός ρυθμού λόγω των αλλαγών προπονητών. Ο Παναθηναϊκός πήρε παίκτες, φαίνεται ότι έχει καλή εικόνα ομάδας. Επιθετικά λειτουργεί καλά, στην άμυνα δεν έχει βρει ακόμα χημεία. Εκεί πρέπει να πέσει βάρος παραπάνω. Με ευκολία οι αντίπαλοι του κάνουν ευκαιρίες. Στην ΑΕΚ ο σέντερ φορ, ο Αλμέιδα, δεν βρήκε ρυθμό και τραυματίστηκε. Αυτό είναι μεγάλη απώλεια, γιατί άλλαξε τα σχέδια του προπονητή. Που αναγκάστηκε να βάλει επιθετικό τον Μπακασέτα, αν και δεν είναι. Με αποτέλεσμα να χάσει και η ομάδα και ο παίκτης. Η απώλεια του Αλμέιδα στην ΑΕΚ είναι μεγάλη".

Πάμε σε ένα άλλο θέμα. Είστε ο προπονητής που ανέδειξε τον Νίκο Καρέλη στον Εργοτέλη, ποιο είναι το σχόλιό σας για την εξέλιξή του;

"Όταν ήμουν στον Εργοτέλη ήταν ένα πολύ νέο παιδί, νεαρός παίκτης των ακαδημιών του συλλόγου. Να το τονίσουμε αυτό, γιατί ο Εργοτέλης δουλεύει καλά στα τμήματα υποδομής. Μαζί με τους τότε προπονητές του, άρχισε να εξελίσσεται. Κυρίως σε ατομικά χαρακτηριστικά. Τον έφερα στην επαγγελματική ομάδα νωρίς και σιγά - σιγά άρχισε να μπαίνει σε άλλη νοοτροπία. Αλλά αυτό χρειάστηκε χρόνο για να γίνει. Τον είχα ποδοσφαιριστή για 4-5 χρόνια. Όλο αυτό που κάναμε τότε ήταν βάση, υποθήκη για την μετέπειτα πορεία του. Πήρε κάποια παιχνίδια, αλλά το νεαρό της ηλικίας και το γεγονός ότι δεν είχε αποκτήσει ακόμα καλά το κομμάτι της συνεργασίας, δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει περισσότερε φορές να συμμετάσχει στα παιχνίδια μας. Αλλά σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, μπορώ να πω ότι είναι σχεδόν ένας πλήρης ποδοσφαριστής".

Ήταν λάθος του Παναθηναϊκού που πέρυσι αποφάσισε να τον πουλήσει και, μάλιστα, στη μέση της αγωνιστικής περιόδου;

"Με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό, προφανώς οι άνθρωποί του έχουν στο μυαλό τους τη μεταπώληση ποδοσφαιριστών. Άρα για να τον πουλήσουν σημαίνει ότι εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους κάτι τέτοιο εκείνη τη στιγμή. Πήραν τον Λέτο, το καλοκαίρι έφεραν τον Ιμπάρμπο, δεν έμειναν χωρίς παίκτη στη θέση του. Τα χρήματα που έφερε η πώληση του Καρέλη, βοήθησαν ώστε να έρθουν άλλοι ποδοσφαιριστές".

Γράφτηκε σήμερα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού (είχε γραφτεί και παλαιότερα) ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ταιριάζει στην ομάδα;

"Ο Καρέλης είναι ένας κλασικός στράικερ και σκόρερ. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, για να μπορεί να παίξει καλύτερα. Αλλά κάποια στοιχεία του, όπως η δύναμη, η ταχύτητα, είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μπορεί να παίξει βασικός στον Ολυμπιακό και το σημαντικό είναι ότι έχει ένα συγκεκριμένο προτέρημα: Δεν είναι παιδί ψυχολογίας. Μπαίνει σε όλα τα παιχνίδια για να παίξει όσο καλύτερα μπορεί, χωρίς να τον ενδιαφέρουν θέματα του στιλ: Σήμερα δεν είμαι ψυχολογικά καλά και τέτοια. Πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του και παλεύει πάντα με όλες τις δυνάμεις για το καλύτερο".

Ο Ολυμπιακός έχει, ήδη, δύο σέντερ φορ 11άδας. Σε ποια θέση μπορεί να αξιοποιηθεί ως βασικός;

"Όπως σας είπα ο Καρέλης είναι στράικερ, δεν μπορεί να πάει στα πλάγια. Κάνει εκρητικές ενέργειες και πετυχαίνει γκολ. Μπορεί να παίξει μόνος του στην επίθεση ή σε σύστημα με δύο σέντερ φορ. Μπορεί να συνεργαστεί, για παράδειγμα, πολύ καλά με τον Ιντέγε, γιατί είναι κινητικοί και οι δύο. Άνετα μπορεί να παίξει σε σύστημα με δύο στράικερ, κάτι που έκανε και με τον Μπεργκ στον Παναθηναϊκό. Θέλω να συμπληρώσω ότι ο Νίκος είναι ένας κύριος, σοβαρό και υπεύθυνο παιδί. Χαλάλι του όλα αυτά που δούλεψε τόσα χρόνια, ώστε να του συμβούν οι επιτυχίες που του συμβαίνουν στην καριέρα του. Είναι αξιόλογο άτομο και μπράβο του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Να τι μας έκανε ο Τιμούρ στο Ρέντη στην προπόνηση"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags