Facebook Pixel Φοβερό ξέσπασμα για Στιλ, Γκαλίνοβιτς, Ολυμπιακό!
| 2016-10-17 12:30:00

Φοβερό ξέσπασμα για Στιλ, Γκαλίνοβιτς, Ολυμπιακό!

του Γιώργου Κτενά
Φοβερό ξέσπασμα για Στιλ, Γκαλίνοβιτς, Ολυμπιακό!

Χύμα και τσουβαλάτα τα είπε ο Τ. Οικονομόπουλος στο Sportdog για ΠΑΟ! "Ο Στιλ μού 'πε πως δεν έχει ξανακούσει αυτά που τον συμβούλεψα", "Πάω χωρίς λεφτά για να βοηθήσω"!

Ποταμός ήταν ο Τάκης Οικονομόπουλος σε συνέντευξή του στο SportDog, για την παρουσία τού Λουκ Στιλ στο χθεσινό παιχνίδι τού Παναθηναϊκού εναντίον της Ξάνθης.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και επί δεκαετίες προπονητής τερματοφυλάκων του "τριφυλλιού" (από το 1979 μέχρι το 2006), μίλησε για τις λάθος τοποθετήσεις τού Άγγλου πορτιέρο και στα δύο γκολ που δεχτηκε η ομάδα του, αλλά και για το γεγονός ότι δεν είχε δουλευτεί σωστά όταν ήταν νεαρός.

Ακόμα, αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει να βοηθήσει την ομάδα στην προπόνηση των τερματοφυλάκων χωρίς να πληρώνεται, ενώ τέλος μίλησε για τον Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος δεν έχει την κατάλληλη εμπειρία.

"Μας κάνει και πλάκα ο Ολυμπιακός από πάνω", η τελευταία ατάκα από το φοβερό ξέσπασμά του!

"Ήμουν στο γήπεδο χθες. Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο, ήταν μία ομάδα χωρισμένη στα δύο, χωρίς κέντρο. Μπορώ να πω ότι είχαν μία γενική αδιαφορία οι ποδοσφαιριστές, όλο το πρώτο μέρος πέρασε χωρίς ευκαιρία. Δεν υπήρχε τροφοδότης, ο Μπεργκ ήταν κλεισμένος μέσα στους υπόλοιπους. Όταν μπήκε ο Αργεντινός είχαμε κάποια καλύτερη επικοινωνία, αλλά δεν είναι αυτός ο Παναθηναϊκός που θέλω να βλέπω. Πρέπει να αλλάζουν μπάλες, να κάνουν κινήσεις. Αν δεν υπάρχει κίνηση, δεν υπάρχει και ξεμαρκάρισμα", ήταν το πρώτο σχόλιο του Τ. Οικονομόπουλου για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού, στη χθεσινή ήττα από την Ξάνθη στη Λεωφόρο.

Πώς είδατε τον Λουκ Στιλ και τις αντιδράσεις του στα δύο γκολ της ομάδας του;

"Ο τερματοφύλακας σε τέτοια χτυπήματα πρέπει να κρατάει τη γραμμή του. Δεν αναφέρομαι μόνο στη φάση του πρώτου γκολ αλλά και στην άλλη, με το γκολ του Βασιλακάκη. Εφόσον υπάρχει σέντερ μπακ μπροστά σου, δεν έχεις κανέναν λόγο να είσαι έξω από τη γραμμή σου".

Ποια είναι η άποψή σας για τον Στιλ;

"Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, αλλά έχει ελλείψεις από παλιά. Του είχα πει κάποια πράγματα όταν τον είχα συναντήσει, για το τι πρέπει να δουλέψει και μου είπε "Πρώτη φορά τα ακούω όλα αυτά". Όταν ήταν πιο μικρός δεν τον δούλεψαν σωστά, για να βγάλει αυτή την υποδομή τώρα. Έχει προσόντα, έχει πετάγματα, αλλά έχει πρόβλημα στις τοποθετήσεις και στις θέσεις που πρέπει να παίρνει".

Τα προβλήματα που επισημαίνετε, τα είχε το scout report από την εποχή που έπαιζε στην Αγγλία. Θεωρείτε ότι δεν έχουν δουλευτεί ή, έστω, δεν έχουν βελτιωθεί στον Παναθηναϊκό;

"Έμεινε πίσω ο Στιλ, ούτε στον Παναθηναϊκό βελτίωσε αυτά τα θέματα. Εμένα οι τερματοφύλακες μου τα δούλευαν όλα αυτά. Τζόρβας, Κοτσόλης, Νικοπολίδης κ.α. Είχα κάνει μία πρόταση, να αναλάβω τους τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού. Όχι να τους γυμνάζω καθημερινά, αλλά να πηγαίνω μία φορά την εβδομάδα και να δίνω κατευθύνσεις. Δεν θέλω λεφτά, αυτό που θέλω είναι να είναι η θέση του τερματοφύλακα εξασφαλισμένη".

Το διάστημα που ήσασταν εσείς στον Παναθηναϊκό, η ακαδημία είχε γεμίσει ολόκληρη την Ελλάδα τερματοφύλακες. Σήμερα τι συμβαίνει;

"Αγαπούσα πολύ αυτό που έκανα. Οι τερματοφύλακες μου ήθελα να είναι άψογοι, για αυτό και τους δούλευα καλά σε όλα. Ο Γκαλίνοβιτς έχει πάρει ορισμένα στοιχεία από εμένα, από το διάστημα που συνεργαζόμασταν στον Παναθηναϊκό και σίγουρα θα τα παρουσιάσει. Αλλά είναι άλλη η πείρα η δική μου και άλλη η δική του. Αν ήμουν εκεί θα βοηθούσα".

Το σχόλιο σας για τη φετινή ομάδα και το πρωτάθλημα ποιο είναι;

"Όπως είδα τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα, πίστεψα ότι θα μπορούσε να κάνει πολλά φέτος. Αλλά βλέπω τα αντίθετα, όταν για παράδειγμα είδα με τον Άγιαξ, που είναι σε κακή κατάσταση και τον έχουν κερδίσει όλες οι ομάδες, ότι χάσαμε μέσα στην έδρα μας με κατεβασμένα τα χέρια. Έχει αποκτήσει ηττοπάθεια ο Παναθηναϊκός και αυτό βγαίνει στο γηπεδο. Αν παίζουμε μπάλα δεν έχουμε ανάγκη να ασχολούμαστε με θέματα όπως είναι η διαιτησία. Όταν ασχολείσαι με αυτό, το περνάς στους παίκτες σου και μπαίνουν στο γήπεδο και παίζουν προκατειλημμένοι. Εύχομαι το καλύτερο για την ομάδα, γιατί θα είναι κρίμα να έχουν δώσει ένα σωρό λεφτά και στο τέλος να μην πάρουν τίποτα. Είχαμε πάρει προβάδισμα από τον Ολυμπιακό και τώρα δίνουμε την εύκαιρια να μας κάνουν πλάκα από πάνω".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags