Facebook Pixel Βόμβες για Πασιένσια: «Υπάρχει κάτι άλλο πίσω από τη μεγαλοκαρδία - Ούτε σύμπτωση, ούτε κατάρα οι Γκαλέτι, Ολαϊτάν, Ντάρκο»!
| 2016-10-31 15:40:00

Βόμβες για Πασιένσια: «Υπάρχει κάτι άλλο πίσω από τη μεγαλοκαρδία - Ούτε σύμπτωση, ούτε κατάρα οι Γκαλέτι, Ολαϊτάν, Ντάρκο»!

του Γιώργου Κτενά
Βόμβες για Πασιένσια: «Υπάρχει κάτι άλλο πίσω από τη μεγαλοκαρδία - Ούτε σύμπτωση, ούτε κατάρα οι Γκαλέτι, Ολαϊτάν, Ντάρκο»!

Στην κορυφή της "ερυθρόλευκης" επικαιρότητας βρίσκεται το θέμα μεγαλοκαρδίας που αντιμετωπίζει ο Γκονσάλο Πασιένσια...

Για αυτό και ο SportDog επικοινώνησε με τον Dr. καρδιολογίας και πρώην διευθυντή τού Εργομετρικού Κέντρο Αθλητικών Ερευνών, Παναγιώτη Σταματόπουλο.

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους καρδιολόγους στην Ελλάδα, με επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο, που είχε συνεργαστεί παλιότερα με τον Ολυμπιακό και δέχτηκε να μας μιλήσει για το θέμα του Πορτογάλου επιθετικού, ξεκαθαρίζοντας ότι "όσα θα πούμε τώρα, δεν είναι εύκολο να εξηγηθούν σε δύο γραμμές".

"Είναι περίεργο αν πρόκειται για μία απλή μεγαλοκαρδία. Μία αιτία μεγαλοκαρδίας μπορεί να είναι φυσιολογική (να γεννήθηκε έτσι) ή παθολογική (να υπάρχει κάποια νόσος που τη δημιούργησε)", ήταν το αρχικό σχόλιο του Παναγιώτη Σταματόπουλου στον SportDog για την ενημέρωση που υπάρχει για τον Γκονσάλο Πασιένσια και συμπλήρωσε για το αν το λιποθυμικό επεισόδιο στην προπόνηση μπορεί να σχετίζεται με τη μεγαλοκαρδία:

"Η μεγαλοκαρδία από μόνη της δεν μου λέει τίποτα. Επειδή δεν εμφανίστηκε τη χρονική στιγμή που έπρεπε και εμφανίστηκε όψιμα, πιθανότατα έχει μεσολαβήσει κάτι άλλο. Οπωσδήποτε υπάρχει κάτι, πλην της μεγαλοκαρδίας. Οπότε το επεισόδιο που μου λέτε, δεν συνδέεται με αυτό το θέμα".

Από τον Ολυμπιακό προκύπτει ότι δεν σκοπεύουν να ρισκάρουν τη συμμετοχή ούτε σε προπόνηση, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει σκέφτονται ακόμα και τη διακοπή του δανεισμού του.

"Κοιτάξτε, η πιο απλή περίπτωση μεγαλοκαρδίας σε αθλητές, είναι αποτέλεσμα προσαρμογής γιατί έχουν επιβαρύνσεις μεγάλες. Ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με δυναμική άθληση, όπως είναι το ποδόσφαιρο. Δεν εγκυμονεί όμως κάποιο κίνδυνο ή δεν χρειάζεται να σταματήσουν την άθληση. Άρα εδώ υπάρχουν δύο εξηγήσεις: Είτε αυτός που έχει αναλάβει τον έλεγχο στον Ολυμπιακό δεν ξέρει την ιδιαιτερότητα των αθλητών και φοβάται είτε δεν μπορούν να βγάλουν άκρη. Ενδεχομένως όλα αυτά τα πραγματα πρέπει και οφείλουν να τα ψάξουν πριν αποκτήσουν έναν ποδοσφαιριστή, γιατί τη μεγαλοκαρδιά θα μπορούσαν να την ανακαλύψουν εύκολα και στην εξέταση. Αν όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ήξεραν την ύπαρξή της από πριν, γιατί ανησύχησαν τώρα; Για αυτό σας λέω ότι δεν θεωρώ ότι το θέμα είναι η μεγαλοκαρδία".

Κυνηγάει πάντως μία κατάρα τον Ολυμπιακό, με περιστατικά αθλητών: Τα νεφρά του Γκαλέτι, το πρόβλημα στην καρδιά του Κοβάσεβιτς και του Ολαϊτάν, τον Πασιένσια τώρα.

"Καμιά κατάρα. Όταν παίρνουν τους παίκτες, πρέπει να γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Έτσι λειτουργούσαμε στον Ολυμπιακό επί των ημερών των δικών μου και του Λάκη Νικολάου. Για παράδειγμα όταν πήγα στον Ολυμπιακό, είχα μαρκάρει τον Κοβάσεβιτς (που τον βρήκαν, δεν τον είχα ελέγξει εγώ) για πιθανό κίνδυνο. Και εδώ μιλάμε για ποδοσφαιριστή που είχε περάσει την ανίχνευση μεγάλων ομάδων, όπως η Γιουβέντους, η Ρεάλ Σοσιεδάδ κ.α. Αφού δεν θέλουν να έχουν καρδιολόγο, θα υποστούν και τις συνέπειες". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags