Facebook Pixel Φωτιές Αντωνιάδη: 'Αν έμπαινα με τη γραβάτα, θα τα 'βαζα αυτά που χάνουν'! Τι λέει για Μπεργκ - ντέρμπι
| 2016-11-01 00:00:00

Φωτιές Αντωνιάδη: 'Αν έμπαινα με τη γραβάτα, θα τα 'βαζα αυτά που χάνουν'! Τι λέει για Μπεργκ - ντέρμπι

του Γιώργου Κτενά
Φωτιές Αντωνιάδη: 'Αν έμπαινα με τη γραβάτα, θα τα 'βαζα αυτά που χάνουν'! Τι λέει για Μπεργκ - ντέρμπι

Πρόβλημα στην τελική προσπάθεια αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός και ο SportDog απευθύνθηκε στον πλέον αρμόδιο για να δώσει απαντήσεις. Απολαυστική συνέντευξη!

Ο παλαίμαχος άσος και ένα από τα μεγαλύτερα κανόνια στην ιστορία του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, μας μίλησε για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, αλλά και τι χρειάζεται να αλλάξει στο "τριφύλλι" για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό.
 
Αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που πλησιάζει και αποκάλυψε πως στην κερκίδα κάθονται και μετράνε τις χαμένες φάσεις των "πράσινων", για να δούνε πότε θα μπει το γκολ.
 
Κύριε Αντωνιάδη, πώς είδατε το παιχνίδι με τον Ηρακλή;
 
"Έχει μία έλλειψη καθαρής σκέψης στην τελική απόφαση η ομάδα, δεν γίνεται σε κάθε ματς να χάνουμε 8 ευκαιρίες. Στις 8 ευκαιρίες βάζουμε ένα γκολ, καθόμαστε και μετράμε. Θέλει αποφασιστικότητα όταν πρόκειται να γίνει η τελική ενέργεια, γιατί θα τιμωρηθείς όταν δεν σκοράρεις. Όπως συνέβη με Ξάνθη και με τη Βέροια, που έπρεπε να ήταν 5-0 από το πρώτο ημίχρονο. Τελικά χάσαμε δύο βαθμούς. Πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία, να αντιδράσουν μόνοι τους οι παίκτες. Θέλει πείσμα, να τσαντιστούν λίγο. Δεν μπορεί να χάνουν τόσο άνετα βαθμούς, για τον Παναθηναϊκό μιλάμε. Να είναι περισσότερο προβληματισμένοι. Δεν βλέπω να θυμώνουν, να τσαντίζονται. Κι αυτό πρέπει να το αλλάξουν μόνοι τους".

Μέχρι πέρσι λέγαμε ότι δε δημιουργεί φάσεις ο ΠΑΟ, φέτος δημιουργεί φάσεις και δεν μπορεί να βάλει γκολ.
 
"Μα είναι πολλά χρόνια που δεν θυμάμαι να χάνουμε τόσες ευκαιρίες. Κι εγώ έχανα ευκαιρίες, αλλά τη δεύτερη, την τρίτη φορά, έβαζα γκολ. Το ίδιο και ο Βαζέχα. Όντως μέχρι τώρα λέγαμε ότι δεν έχουμε ποιοτικούς παίκτες και δεν βγάζουμε φάσεις για γκολ και τώρα συμβαίνει το ανάποδο. Έχασε γκολ και ο Μπεργκ και ο Ιμπάρμπο, άχαστα γκολ. Συζητούσαμε στην κερδκίδα πως αν μπαίναμε μέσα με τη γραβάτα και με το κοστούμι, αυτά τα τετ α τετ θα τα βάζαμε. Θέλει αποφασιστικότητα, δεν μπορεί να χάνονται 8 ευκαιρίες για ένα γκολ. Πρέπει να συμβαίνει αυτό που μας έλεγε ο Πούσκας: Όταν παίζουμε με τις λεγόμενες μικρές ομάδες, πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε στο πρώτο 15λεπτο σαν να είναι τελικός κόσμου. Ως αποτέλεσμα αυτό θα έχει να μπουν εύκολα ένα - δύο γκολ και μετά το ματς να ανοίξει. Το ποδόσφαιρο είναι γκολ, αυτό ενθουσιάζει τον κόσμο".
 
Πώς βλέπετε την παρουσία του Μπεργκ;

"Όλοι οι παίκτες περνάνε περίοδο που δεν έχουν ψυχολογία και χάνουν εύκολα γκολ. Θα το ξεπεράσει, είναι καλός παίκτης. Την Πέμτπη και την Κυριακή θα είναι αυτός που πρέπει και αν του παρουσιαστούν δύο ευκαιρίες, θα βάλει ένα γκολ. Το ποδόσφαιρο είναι γκολ, όχι τακουνάκια και πάσες. Αυτά απλώς συμπληρώνουν το πώς θα μπει ένα γκολ".

Πώς βλέπετε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που πλησιάζει;
 

"Η άμυνα του Ολυμπιακού μπάζει και ο Παναθηναϊκός μπορεί και δημιουργεί πολλές φάσεις. Αλλά χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση μπροστά από την αντίπαλη εστία. Αν κερδίσουμε θα πάμε στον πόντο με τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμα και να χάσουμε δεν τελειώνει τίποτα. Θα πάμε βέβαια στους 7 βαθμούς διαφορά, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο καλός. Είδατε πώς κέρδισε τον Ατρόμητο, στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε φάει 2 - 3 γκολ".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags