Facebook Pixel Άγριο κράξιμο Κούγια σε Άγγελο! Καυτές ατάκες για OΣΦΠ-ΠΑΟ, διαιτησία και ...σύγκριση Μπεργκ-Λέτο!
| 2016-11-01 14:30:00

Άγριο κράξιμο Κούγια σε Άγγελο! Καυτές ατάκες για OΣΦΠ-ΠΑΟ, διαιτησία και ...σύγκριση Μπεργκ-Λέτο!

του Γιώργου Κτενά
Άγριο κράξιμο Κούγια σε Άγγελο! Καυτές ατάκες για OΣΦΠ-ΠΑΟ, διαιτησία και ...σύγκριση Μπεργκ-Λέτο!

Έξαλλος ο γνωστός ποινικολόγος στο Sportdog με τη συμπεριφορά τού Αναστασιάδη! Τι αποκαλύπτει για τον Έλληνα κόουτς; Διαβάστε σούπερ ανάλυση για το ντέρμπι αιωνίων!

Την είδηση ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης θέλει να προπονήσει τους ποδοσφαιριστές της Λάρισας, αν δεν του κοινοποιηθεί επίσημα η απόλυσή του, αποκάλυψε σε δηλώσεις του στον SportDog ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα επικαιρότητας της ομάδας του, αλλά και στο επερχόμενο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Σχολίασε ότι ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στη θέση του στην Ελλάδα, αν έχει καλό γόνατο, αποθέωσε τους αμυντικούς μέσους και τα 10άρια του Ολυμπιακού, όπως και τους Ιμπάρμπο - Μπεργκ.

Μίλησε για το ζήτημα της διαιτησίας και σχολίασε πως ακόμα κι αν κερδίσουν οι "ερυθρόλευκοι" την Κυριακή, το +7 δεν αποτελεί μαξιλαράκι ασφαλείας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τόσο λόγω των διαιτητικών συνθηκών που υπάρχουν φέτος στο πρωτάθλημα, όσο και επειδή οι Πειραιώτες έχουν στον δεύτερο γύρο όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας.

Αν αποφασίζατε σήμερα να διώξετε τον Αναστασιάδη και όλους τους υπόλοιπους, θα τους πέρνατε τουλάχιστον ένα τηλέφωνο να τους το πείτε;

"Δεν με ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις. Είναι φανερό από την ανακοίνωση ότι δεν πρόκειται για απόφαση της μίας στιγμής. Δεν περιλαμβάνει μόνο το τεχνικό τιμ, αλλά και πολλούς άλλους. Όλο αυτό το διάστημα σκέφτηκα και προσωπικές συμπεριφορές και τον τρόπο της διαχείρησης από κάθε πρόσωπο που αναφέρεται στην ανακοίνωση. Άρα δεν πρόκειται για στιγμιαία, αλλά για ώριμη απόφαση".

Ξηλώθηκε μεγάλο κομμάτι της ομάδας, είχατε επαφή με κάποιον από αυτούς έστω αργότερα; Τον Αναστασιάδη για παράδειγμα;

"Δεν έχω επαφή και ούτε πρόκειται. Ο Αναστασιάδης γνωρίζει τους λόγους που σταματήσαμε τη συνεργασία μας. Ούτε ο Αναστασιάδης μίλησε μαζί μου όμως όταν είπε ότι είχε ετοιμάσει τις βαλίτσες του για να φύγει αν έχανε από τον Πανιώνιο. Και με ενοχλεί σήμερα που τον ενδιαφέρει να ακολουθήσει τις συμβουλές των δικηγόρων του".

Δηλαδή;

"Είπε ότι θέλει να του κοινοποιήσουμε επίσημα την απόλυση, διαφορετικά θα πάει για προπόνηση με τους συνεργάτες του. Αυτό δείχνει ένα άλλο πρόσωπο, που δεν το περίμενα από τον Αναστασιάδη".

Υπάρχει λύση για την επόμενη ημέρα; Ελλάδα, εξωτερικό, Τσιώλης;

"Προσπαθούμε για την καλύτερη λύση. Μέχρι αύριο πρέπει να υπάρξει οριστική εξέλιξη, γιατί έχουμε σπουδαίο παιχνίδι την Κυριακή. Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία. Με τον κύριο Τσιώλη είναι γνωστό για ποιον λόγο διαφωνήσαμε, δεν έπαψε ποτέ όμως να είναι καλός προπονητής".

Θέμα αθλητικής επικαιρότητας με μεγάλη σημασία, είναι το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Πώς το περιμένετε αγωνιστικά;

"Περιμένω να παιχτεί ωραίο ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι θα παιχτεί. Και στις δύο ομάδες υπάρχει εξαιρετική ποιότητα. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά έχει δύο ντεσαβαντάζ: α) Ο Ολυμπιακός είναι περισσότερο ομάδα, β) Ο Παναθηναϊκός έχει σε μεγάλη ηλικία τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του. Επίσης είναι πολύ αργή η άμυνά του, αν και από τη μέση και μπροστά έχει πολύ καλύτερους παίκτες από τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" από την άλλη είναι πιο συμπαγής ομάδα, με ισορροπία στις γραμμές. Καλύτερη μεσοεπιθετική γραμμή ο Παναθηναϊκός, ακόμα και στους αναπληρωματικούς.

Αν ο Ολυμπιακός είχε τον Ντε Λα Μπέγια, θα έλεγα πως είναι το φαβορί για τη νίκη. Γιατί τώρα υπάρχει μία τεράστια τρύπα στα αριστερά, η οποία μπορεί να μη φαίνεται με κατώτερες αγωνιστικά ομάδες, αλλά με ισοδύναμες όπως με ΠΑΟΚ φαίνεται πολύ και αναγκάζεται ο προπονητής να κάνει διάφορα τρικ για να την κλείσει. Ο Ολυμπιακός έχει τα καλύτερα αμυντικά χαφ στην Ελλάδα, τον Μιλιβόγεβιτς και τον Μάρτινς και τα καλύτερα δεκάρια του πρωταθλήματος. Ακόμα και στον πάγκο έχει καλύτερα δεκάρια, με τον Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Παναθηναϊκός έχει μόνο τον Βιγιαφάνιες. Ο Παναθηναϊκός όμως έχει τους καλύτερους σέντερ φορ, με τους Μπεργκ και Ιμπάρμπο. Αλλά και έναν τεράστιο Λέτο, που αν είναι καλά το γόνατό του, είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα στη θέση του. Για παράδειγμα θεωρώ τον Λέτο καλύτερο από τον Μπεργκ".

Πώς περιμένετε τη διαιτησία;

"Δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τη διαιτησία, ειδικά τώρα με τον Μπίκα. Γενικότερα δεν θα υπάρξει πρόβλημα, τα διαιτητικά δώρα στην κορυφή και τη βάση της βαθμολογίας τελείωσαν. Όποιος και να παίξει στο ντέρμπι, γιατί υπάρχουν εξαιρετικοί διαιτητές και πλην του Σιδηρόπουλου, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Μακάρι να ήταν όλοι Σιδηρόπουλοι. Αλλά γίνονται και ανθρώπινα λάθη, όπως αυτά που έγιναν στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ".

Σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού υπάρχει μαξιλαράκι ασφαλείας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος;

"Πιθανό +7, με τις συνθήκες που διεξάγεται το φετινό πρωτάθλημα, δεν αποτελεί μαξιλαράκι ασφαλείας για τον Ολυμπιακό. Γιατί στον δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός θα έχει όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας. Και ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό φέτος δε είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Όπως και οι διαιτητικές συνθήκες δεν είναι ίδιες όπως τα προηγούμενα χρόνια. Αλίμονο αν με 7 βαθμούς τελειώσει το πρωτάθλημα από τώρα".

Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι πριν κλείσουμε;

"Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά από το γεγονός ότι η κυβέρνηση και η FIFA δημιούργησαν την Επιτροπή Εξομάλυνσης. Γιατί όπως είχαν διαμορφωθεί πριν οι συνθήκες, όποιος και να κέρδιζε στις εκλογές δεν θα έκανε καλό στο ποδόσφαιρο. Ειδικά για εμάς που είμαστε ανεξάρτητοι, αυτή η επιτροπή ήταν θείο δώρο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags