Facebook Pixel Καταιγιστικός Σωτήρης Βοργιάς για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο: Nα ποιος φταίει γι΄ αυτά που γίνονται!
| 2016-11-10 15:00:00

Καταιγιστικός Σωτήρης Βοργιάς για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο: Nα ποιος φταίει γι΄ αυτά που γίνονται!

του Γιώργου Κτενά
Καταιγιστικός Σωτήρης Βοργιάς για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο: Nα ποιος φταίει γι΄ αυτά που γίνονται!

Άστραψε και βρόντηξε στο SportDog ο πρώην παράγοντας της ελληνικής διαιτησίας! Πώς σχολίασε τον εμπρησμό στο σπίτι του Μπίκα; Τι είπε για τη διακοπή του πρωταθλήματος;

Αποκαλύψεις που θα συζητηθούν για πρόσωπα και καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έκανε με συνέντευξη που παραχώρησε στον SportDog ο Σωτήρης Βοργιάς.

Ο παλαίμαχος διαιτητής και πρώην παράγοντας της ελληνικής διαιτησίας, αναφέρθηκε στα λάθη του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στη στελέχωση της ΚΕΔ, σχολίασε ότι με παλιά υλικά (Μπίκα, Τσαχειλίδη, Καλύβα) δεν μπορείς να χτίσεις νέο σπίτι και χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο λάθος αυτή τη στιγμή την αναβολή των πρωταθληματων.

Διαβάστε αναλυτικά τι μας είπε:

Κύριε Βοργιά, πώς σχολιάζετε την είδηση για τον εμπρησμό στο σπίτι τού Γιώργου Μπίκα, την ώρα μάλιστα που ήταν στην ΕΠΟ για να ανακαλέσει την παραίτησή του.

"Αυτά τα πράγματα σαφώς και πρέπει να τα καταδικάζουμε, δεν είναι καλά πράγματα. Η μαφιά έχει μπει στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν οι απειλές κατά του Τσαχειλίδη (αλλά μην ξεχνάμε και όσους έχουν φάσει ξύλο στα γήπεδα, στο σπίτι τους κ.λπ.). Όλα αυτά είναι καταδικαστέα, δεν βοηθάνε το ποδόσφαιρο. Αλλά το πιο σοβαρό είναι ότι δεν κάνουν καλές επιλογές εκείνοι που πρέπει. Δεν κάνουν καλές επιλογές στην ΚΕΔ, γιατί οι ίδιοι άνθρωποι έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί, έχουν δώσει εξετάσεις και έχουν αποτύχει. Βάζουν ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί, για να δημιουργήσουν νέα κατάσταση; Δεν είναι σωστό αυτό! Δεν φτιάχνεις νέο σπίτι με παλιά υλικά. Πρέπει να βρούνε ανθρώπους που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και δεν φοβούνται. Αυτοί οι τρεις έχουν παραιτηθεί δύο-τρεις φορές. Πρέπει όταν αναλαμβάνεις κάτι, να το φέρνεις σε πέρας. Δεν περίμεναν ότι θα έχουν προβλήματα όταν αναλάμβαναν; Αφού από τη φύση τους είναι άνθρωποι που φοβούνται. Ιστορικά ο Μπίκας είναι ο διαιτητής του άσου, από το φόβο του. Παίζαμε την ίδια εποχή, τον ξέρω καλά. Πώς να διοικήσει όταν φοβάται; Οι παράγοντες πρέπει να σκύψουν στο άθλημα και να επιλέξουν τους κατάλληλους για να κάνουν διοίκηση".

Ο Κουτσοκούμνης αναβάλει επ' αόριστον τα πρωταθλήματα. Είναι αυτή η λύση;

"Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί τώρα, είναι να αναβληθούν τα πρωταθλήματα. Όμως ο νόμος της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ αναφέρει πως όταν χτυπηθεί ή προπηλακιστεί ένας αξιωματούχος, ή όταν υπάρχει για παράδειγμα ζήτημα εμπρησμού όπως τώρα, αναβάλλονται τα πρωταθλήματα. Άρα ο Κουτσοκούμνης απλώς εφαρμόζει τις εντολές της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Αλλά πρέπει να σκύψει στο πρόβλημα ο Κουτσοκούμνης και να καταλάβει ότι δεν κάνει καλές επιλογές. Αυτοί δοκιμάστηκαν και έχουν αποτύχει. Βάζεις αποτυχημένους και φοβιτσιάρηδες και είναι όλη η ευθύνη δική σου. Εγώ πηγαίνω σε όλα τα γήπεδα και δεν με πειράζει κανείς. Αυτοί δεν πάνε σε γήπεδο, πλην του Ολυμπιακού, γιατί θα φάνε ξύλο. Δεν καταλαβαίνει ο Κουτσοκούμνης ότι είναι δικό του λάθος λόγω λάθος επιλογής προσώπων και όχι του Μπίκα, του Τσαχειλίδη και του Καλύβα;".

Πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Πολύ επικύνδυνη! Με αυτά που βλέπουμε σημαίνει ότι έχει μπει η μαφιά στο ποδόσφαιρο. Πολύ ζόρικα τα πράγματα, αυτοί οι άνθρωποι είναι ευάλωτοι. Τα συμφέροντα είναι τεράστια, τα λεφτά πολλά, τα στοιχήματα πολλά. Αυτοί που τα κάνουν πιστεύουν ότι αβαντάρουν τους αντιπάλους. Οι άνθρωποι που ήταν στην ΕΠΟ είχαν οριστεί από ένα κατεστημένο, η άλλη πλευρά σού λέει όμως "Πάλι ο Μπίκας και ο Τσαχειλίδης;". Εγώ για παράδειγμα βγαίνω δημοτικός σύμβουλος στη Γλυφάδα από το 1998, με τιμάει ο κόσμος σα σύμβουλο. Παράλληλα έχω κάνει διοίκηση στο Πολεμικό Ναυτικό. Αυτοί δεν ξέρουν από διοίκηση, κάνουν τα χατίρια των παραγόντων".

Πώς πιστεύετε ότι φτάσαμε ως εδώ;

"Οι κακές επιλογές του Κουτσοκούνμη έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Γιατί από εκείνους που επέλεξε η διοικούσα, κανένας δεν είχε διατελέσει ξανά στην ΕΠΟ. Ενώ στη ΚΕΔ, που είναι το πιο ευαίσθητο σημείο, έχουν δοκιμαστεί 2-3 φορές οι ίδιοι και απέτυχαν. Γι' αυτό δημιουργήθηκαν αυτά τα προβλήματα. Αν είχαν προβλέψει να είχαν τρεις άφθαρτους, δεν θα τα είχαμε αυτά".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags