Facebook Pixel "Κεραυνοί" Περικλή Στέλλα: "Τέλος το πρωτάθλημα" - «Προκαλεί ακόμα και τους ΠΑΟΚτσήδες ο Τζαβέλλας»!
| 2016-11-12 14:30:00

"Κεραυνοί" Περικλή Στέλλα: "Τέλος το πρωτάθλημα" - «Προκαλεί ακόμα και τους ΠΑΟΚτσήδες ο Τζαβέλλας»!

του Γιώργου Κτενά
"Κεραυνοί" Περικλή Στέλλα: "Τέλος το πρωτάθλημα" - «Προκαλεί ακόμα και τους ΠΑΟΚτσήδες ο Τζαβέλλας»!

Τρομερή συνέντευξη τού γνωστού δημοσιογράφου για όλους και για όλα! Το "ανέκδοτο" τού Τσίπρα και το "κοκοκο" τού Κουτσοκούμνη! Aτάκες-φωτιά στο Sportdog που θα συζητηθούν!

Με έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει την καριέρα του με τη μαχητική δημοσιογραφία και τις αποκαλύψεις, τον Περικλή Στέλλα, μίλησε ο SportDog για τα θέματα της αθλητικής επικαιρότητας.

Ο εμπρησμός στο σπίτι τού Γιώργου Μπίκα, τα εμετικά συνθήματα εναντίον τού Γιώργου Τζαβέλλα στο "Γ. Καραϊσκάκης", η διαδικασία κάθαρσης που άρχισε με τον Σταύρο Κοντονή και έμεινε στη μέση, το πρωτάθλημα που τελείωσε υπέρ του Ολυμπιακού, τα πεταμένα λεφτά τού Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ.

Αυτά και άλλα πολλά, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του καλού συναδέλφου Περικλή Στέλλα στον SportDog.

Κύριε Στέλλα, ποιο είναι το σχόλιό σας για όσα συνέβησαν με τον εμπρησμό στο σπίτι τού Γιώργου Μπίκα;

"Είναι μία φυσιολογική συνέπεια της ελληνικής κοινωνίας. Και δίνω αμέσως ένα παράδειγμα: Στο παιχνίδι Γουέστ Χαμ - Τσέλσι, σε 27 ώρες συνέληφθησαν 200 άτομα, ταυτοποιημένα, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού, των διοικήσεων των δύο ομάδων, των οπαδών".

Πιστεύετε ότι θα δούμε ποτέ κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα;

"Δεν θα δούμε ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Γιατί; Ο πρώτος υφυπουργός Αθλητισμού που προσπάθησε να σηκώσει ανάστημα ήταν ο Παπαγεωργόπουλος, με τις ελληνοποιήσεις Κούουσμα, Τάρλατς κ.λπ. Ύψωσε ανάστημα στον Μητσοτάκη, αντικαταστάθηκε σε χρόνο μηδέν. Ο επόμενος ήταν ο Φλωρίδης. Παρασκευή απόγευμα στο αεροδρόμιο Μακεδονία έκανε αποκλειστικές δηλώσεις σε εμένα για το MEGA και είπε "Τη Δευτέρα καταρρέει η παράγκα". Την Κυριακή του άλλαξαν υπουργείο. Ο επόμενος ήταν ο Ορφανός. Για πρώτη φορά προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανανέωση και συντήρηση μηχανημάτων του ΟΠΑΠ (σε μία εποχή που είχε το μονοπώλιο ο Κόκκαλης), κάνει σφοδρή επίθεση για να αποδομήσει την ΕΠΟ του Γκαγκάτση, να εφαρμόσει το ηλετρονικό εισιτήριο και την παρακολούθηση με κάμερες στα γήπεδα, σε λίγες ημέρες στον ανασχηματισμό ο Ορφανός πήγε σπίτι του. Τελευταίος ο Κοντονής. Όταν αρχίσε να ταρακουνιέται το σύστημα, γίνεται ανασχηματισμός και τοποθετείται ο Βασιλειάδης στη θέση του. Με τον Τσίπρα να επαναλαμβάνει το ανέκδοτο που είχαν πει πριν από αυτόν ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης και ο Καραμανλής ως πρωθυπουργοί: Προχωράει η κάθαρση".

Είναι λύση η διακοπή του πρωταθλήματος; Πολυ περισσότερο για μία αγωνιστικη, αν τελικά αποδειχθεί ότι πρόκειται για εμπρησμό;

"Αυτά τα πράγματα είναι αστειότητες. Σήμερα στο Goal νομίζω ότι είμαι ο μοναδικός που το γράφω: Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ως πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου έκανε κοκοκό σε τέσσερα χειρότερα περιστατικά στην Κύπρο, ζητώντας από την αστυνομία να παρέμβει. Επίσης, με τις ψήφους του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και άλλων ομάδων, τοποθετήθηκε στη γενική διεύθυνση της Λίγκας ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο οποίος, πρώτον, είναι υποδίκος και δεύτερον είναι ο άνθρωπος που επί των ημερών του είχαμε διαιτησίες με καδρόνια και Κασναφέρη στην Τούμπα και αιματοβαμμένο τον Ευθυμιάδη στη Λεωφόρο. Τι δεν καταλαβαίνεις;".

Είστε πολλά χρόνια στον χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ, ποια πιστεύετε ότι θα μπορούσε να είναι η λύση στις παθογένειες του ποδοσφαίρου;

"Προσωπικά το φωνάζω γιατί ασχολούμαι δεκαετίες: Σήμερα, Πέμπτη, να εφαμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που είναι πληρωμένο από τον ελληνικό λαό, από την πρώτη Κυριακή που ξαναπαίξουμε μπάλα. Να εφαρμοστεί η παρακολούθηση με κάμερες στα γήπεδα, που είναι επίσης πληρωμένο το σύστημα από τον λαό. Και διαθέτω 20 χιλ. ευρώ εγώ, τα οποία τα δίνω όντως ακόμα κι εγώ αν μπω σε μία τράπεζ και πάρω δάνειο, για να αγοραστούν ηλεκτρονικές βέργες όπως εκείνες που χρησιμοποιούν στα αεροδρόμια και δεν χρειάζονται πάνω από 2 δευτερόλεπτα για να καταλάβουν αν κουβαλάς οτιδήποτε πάνω σου. Επίσης να υπάρχει παρουσία λυκόσκυλων στα γήπεδα και μετά έλα να μου πεις,αλητάκο, πώς θα μπεις μέσα στο γήπεδο με φωτοβολίδες και πυρσούς και πώς θα μπουκάρεις στον αγωνιστικό χώρο. Κι αν εγώ μπορώ να σε πιάσω σε 5 δευτερόλεπτα ή όχι".

Ένα ζήτημα που αφορά τους οπαδούς και την παρουσία τους στο γήπεδο, έχει να κάνει και με την εμετική αντίδραση μερίδας οπαδών, εναντίον του Γιώργου Τζαβέλλα στο Καραϊσκάκη. 

"Πρόκειται για τη φυσική συνέπεια ενός ποδοσφαιρικού λαού που έχει μηδενική ποδοσφαιρική κουλτούρα, μηδενική ποδοσφαιρική φιλοσοφία και ανύπαρκτη παιδεία σε όλα τα επίπεδα. Να δώσω ένα παράδειγμα: Όταν ο Ζαγοράκης έπαιζε στη Λέστερ, έχασαν εντός έδρας σε ένα παιχνίδι με 5-1. Συνηθισμένος από τις ομορφιές στα ελληνικά γήπεδα, έβαλε την κουκούλα του μπουφάν, έσκυψε το κεφάλι και βγήκε από τα αποδυτήρια για να φύγει. Με το που βγαίνει όμως και γίνεται αντιληπτός από τους οπαδούς της Λέστερ, εκείνοι άρχισαν να τον αποθεώνουν, να του ζητάνε να τους υπογράψει αυτόγραφα και να τον χτυπάνε στην πλάτη, λέγοντάς του ότι δεν πειράζει και θα κερδίσουν την επόμενη φορά".

Στο συγκεκριμένο γήπεδο ο Τζαβέλλας έχει ανοιχτούς λογαριασμούς, παρόλα αυτά μιλάμε για ποδοσφαιριστή τής Εθνική ομάδας, που εκείνη την ώρα τιμούσε τη φανέλα της.

"Θα μπορούσαν να υπάρξουν και σε άλλα γήπεδα παρόμοιες αντιδράσεις για τον Τζαβέλλα, γιατί έχει μεγάλη ευθύνη και ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Η εν γένει συμπεριφορά του στο γήπεδο, έχει προκαλέσει ακόμα και την αποστροφή των οπαδών του ΠΑΟΚ".

Όταν την ίδια μέρα έχουμε εμπρησμό στο σπίτι του Μπίκα και τέτοια αντίδραση για παίκτη της Εθνικής στο γήπεδο, τι μπορούμε να πούμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Προσωπικά στοιχηματίζω ό,τι έχω σε αυτό που θα πω τώρα: Δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος είναι απλός: Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ πολιτική βούληση στην Ελλάδα. Όλα είναι παραμύθια, γιατί όλοι φοβούνται το κόστος".

Στα αγωνιστικά, θεωρείτε με βάση την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής, ότι μπορεί να γκρεμίσει κάποιος τον Ολυμπιακό από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα;

"Με βάση την αγωνιστική εικόνα των ομάδων και με διαιτησία 50 - 50 από εδώ και στο εξής, η εικόνα δεν θα αλλάξει. Δεν ανατρέπεται, έχει τελειώσει το πρωτάθλημα κατά την άποψή μου. Και απευθύνομαι από εδώ στους οπαδούς όλων των ομάδων, πλην του Ολυμπιακού: Έχεις δίκιο που διαμαρτύρεσαι για το σύστημα και την παράγκα, αλλά φτιάξε και εσύ ομάδα ρε παιδί μου".

Τα λεφτά του Σαββίδη γιατί δεν πιάνουν τόπο στον ΠΑΟΚ;

"Γιατί δεν έχει γνώση και, δεύτερον, γιατί εμπιστεύεται λάθος ανθρώπους. Από εκείνον εξαρτάται να πετύχει κάτι. Και ο Γουλανδρής, ο Βαρδινογιάννης, ο Κόκκαλης, ο Μπάρλος έκαναν 3-4 χρόνια να μαθουν".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αποκλειστικό-βόμβα: Ο επιθετικός που έκλεισε ο Γ. Σαββίδης για αντι-Κλάους!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags