Facebook Pixel Άστραψε και βρόντηξε: «Δεν ξέρουν να δουλέψουν τον Ανέστη, μεταγραφές της πλάκας - Ο Μελισσανίδης τι κάνει; Με Μανωλά τι έγινε;»
| 2016-11-21 13:15:00

Άστραψε και βρόντηξε: «Δεν ξέρουν να δουλέψουν τον Ανέστη, μεταγραφές της πλάκας - Ο Μελισσανίδης τι κάνει; Με Μανωλά τι έγινε;»

του Γιώργου Κτενά
Άστραψε και βρόντηξε: «Δεν ξέρουν να δουλέψουν τον Ανέστη, μεταγραφές της πλάκας - Ο Μελισσανίδης τι κάνει; Με Μανωλά τι έγινε;»

Χείμαρρος ο Χρήστος Αρδίζογλου στο SportDog για όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ. Ποια είναι τα λάθη που έχουν γίνει στην ομάδα και σε ποιους τα χώνει; Διαβάστε τη συνέντευξη-φωτιά!

Ατάκες που μπορεί να είναι σκληρές για την ΑΕΚ (αλλά πρέπει να ακουστούν) είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον SportDog ο Χρήστος Αρδίζογλου, τόσο για τον Γιάννη Ανέστη και το πώς διαχειρίζεται την περίπτωσή του ο σύλλογος, όσο και για τις επιλογές των ανθρώπων της "Ένωσης" στα τμήματα υποδομής.

Ο παλαίμαχος άσος σχολίασε ότι αν δουλέψουν σωστά τον Ανέστη, έχει τα στοιχεία να γίνει ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες. Αναφέρθηκε στην ιστορική νίκη της ομάδας με 1-0 επί της Μίλαν (σ.σ. σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 10 χρόνια από εκείνη τη νίκη) και σχολίασε τη λάθος δουλειά και τη λάθος επιλογή προσώπων που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου, θυμίζοντας το παράδειγμα του γιου του, που δεν του έδωσαν την ευκαιρία να μείνει στην ΑΕΚ.

"Μην ξεχνάμε ότι ο Ανέστης έχει δώσει πολλούς προσωπικούς πόντους στην ΑΕΚ. Δεν είναι εύκολο να παίξεις βασικός σε αυτό το επίπεδο, είναι δύσκολο. Έχει όλα τα προσόντα και χρειάζεται πίστωση χρόνου, κακώς που δεν τον έχουν "φτιάξει" οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ. Εκείνοι που, για παράδειγμα, έδιωξαν τον Κώστα Μανωλά από την ομάδα και μετά τον έφερε πίσω ο θείος του. Πρέπει να ασχοληθούν με τον Ανέστη, καταρχήν πρέπει να πάρει κιλά το παιδί. Αν πάρει λίγα κιλά, 3 - 4 κιλά όσα μπορεί, θα γίνει από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο. Έχει φοβερές ικανότητες, πέρσι με τον Πογιέτ είχε δώσει πολλούς πόντους στην ΑΕΚ. Εδώ ο Τσεχ έκανε λάθη στην αρχή της σεζόν με την Άρσεναλ, έπρεπε να τον διώξουν; Να κοιτάξουν άλλα λάθη που έχουν κάνει στην ΑΕΚ και όχι τον τερματοφύλακα", ήταν το πρώτο σχόλιο του Χρήστου Αρδίζογλου στον SportDog για την εμφάνιση του Ανέστη στο φιλικό εναντίον του Ατρόμητου και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Δεν ξέρουν να εκμεταλλευτούν τον Ανέστη, με τέτοια προσόντα και τόσους πόντους που έχει χαρίσει στην ομάδα, είναι ξαφνικά άχρηστος; Όσες φορές τον έχω δει, αισθάνομαι ότι η ΑΕΚ μπορεί να έχει βρει τερματοφύλακα για χρόνια. Να κοιτάξει ο Μελισσανίδης τα λάθη που γίνονται στην ομάδα. Γιατί εδώ και 2 - 3 χρόνια δεν έχουν πάρει έναν σέντερ φορ για παράδειγμα; Άρα μήπως χρειάζεται να αλλάξουν τους υπεύθυνους, τι κάνει ο Μελισσανίδης; Χρειάζεται να στηρίξουν τον Ανέστη. Είναι μεγάλος τερματοφύλακας. Να κοιτάξουν πρώτα τα άλλα λάθη τους. Εδώ μεγάλοι τερματοφύλακες είχαν προβλήματα και τα κατάφεραν γιατί είχαν μπροστά τους μία καλή άμυνα".

Δώστε μας ένα παράδειγμα;

"Ο Νικοπολίδης δεν ήξερε να κάνει έξοδο, αλλά πήγε στον Ολυμπιακό που είχε κάλη άμυνα και του έκαναν μία φάση σε κάθε αγώνα όλες οι ομάδες. Ο τερματοφύλακας έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη από όλους, για αυτό θα πρέπει να υπάρχει άμυνα που να βοηθάει να του κάνουν λίγες ευκαιρίες και όχι να τα ρίχνουν όλα σε εκείνον. Αν δεν μπορούν να φτιάξουν τον Ανέστη, να παραιτηθούν όλοι τους".

Σαν σήμερα η ΑΕΚ είχε νικήσει τη Μίλαν, το 2006, με 1-0. Με παρουσία στην 11άδα της, μεταξύ άλλων, των Σορεντίνο, Δέλλα, Παπασταθόπουλου, Τσιρίλο, Ζήκου, Μαντούκα, Ζούλιο Σέζαρ, Λυμπερόπουλου. Υπάρχει σύγκριση με τη σημερινή ομάδα;

"Δεν είχαν καμιά σχέση οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές με τη σημερινή ομάδα. Είχε παίκτες αναγνωρισμένης αξίας τότε. Ονόματα που πραγματικά έκαναν τη διαφορά. Οι υπεύθυνοι που ασχολούνται σήμερα με την ΑΕΚ, είπαν ότι θα έπαιρναν παιδάκια στη Γ΄ Εθνική και θα τα ετοίμαζαν υποτίθεται για να παίζουν τώρα. Βλέπεις εσύ να παίζει κανένας; Άρα οι υπεύθυνοι κοροϊδεύουν τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν ξέρουν να κάνουν δουλειά, κοιτάνε μόνο πώς θα κάνουν μεταγραφές και οι μεταγραφές είναι της πλάκας. Ο κόσμος της ομάδας έχει στηρίξει για να δει μπάλα, αλλά δεν βλέπει τίποτα. Μπορεί να λέμε ότι ο Ολυμπιακός πήρε πρωταθλήματα με διάφορους τρόπους, αλλά αυτή τη στιγμή έχει παίκτες αξίας, που παίζουν μπάλα. Στην ΑΕΚ να δεις τι; Τον Μάνταλο και άντε άλλους 2 - 3. Πού είναι τα ελληνόπουλα, πού είναι ο ακαδημίες;".

Πρόσφατα, πάντως, έφυγε από τα τμήματα υποδομής ο Στέλιος Μανωλάς, μετά από την ήττα με 7-0 από τον Ολυμπιακό.

"Ξαφνικά φταίει ο Μανωλάς που τρώει η ομάδα 7 γκολ από τον Ολυμπιακό; Όσοι έχουν οικονομήσει από την ΑΕΚ, δουλεύουν ξανά τώρα στην ομάδα. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Αυτά είναι τα λάθη της ΑΕΚ: Δεν κοιτάζουν τα δικά τους παιδιά, τις ακαδημίες, δεν ξέρουν να ασχοληθούν με τις ακαδημίες και δεν δουλεύουν σωστά τα παιδιά. Ο γιος μου, ο Μάριος, που είναι σήμερα 19 ετών τερματοφύλακας και εχει ύψος 1,94, δεν θα μπορούσε να είναι παρτενέρ του Ανέστη; Αλλά τον έδιωξαν από την ΑΕΚ όταν ήταν 16 ετών οι υπεύθυνοι και ο Μπάγεβιτς. Και λέω για τον Μάριο όχι γιατί είναι παιδί μου, αλλά γιατί τα προσόντα του δεν υπάρχουν στη θέση του τερματοφύλακα. Τώρα είναι στον Αχαρναϊκό και προπονείται εδώ και δύο μήνες επαγγελματικά. Η ΑΕΚ που είχε τον πατέρα του, τον Αρδίζογλου, τον έδιωξε και δεν τον άφησε να συνεχίσει στην ομάδα επαγγελματικά. Για αυτό λέω με ποιο δικαίωμα διώχνεις τα δικά μας παιδιά; Η ΑΕΚ ανήκει στον κόσμο της, όχι σε 2 - 3 άτομα. Αυτό είναι το λάθος της ΑΕΚ, ότι δεν στηρίζει τα δικά της παιδιά".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags