Facebook Pixel "Αυτό υποβόσκει στον Ολυμπιακό και θα ...σκάσει" - "Άραξε ο Μπεργκ, νομίζει ότι παίζει στην αυλή του"!
| 2016-11-26 15:30:00

"Αυτό υποβόσκει στον Ολυμπιακό και θα ...σκάσει" - "Άραξε ο Μπεργκ, νομίζει ότι παίζει στην αυλή του"!

του Γιώργου Κτενά
"Αυτό υποβόσκει στον Ολυμπιακό και θα ...σκάσει" - "Άραξε ο Μπεργκ, νομίζει ότι παίζει στην αυλή του"!

Έξω από τα δόντια τα είπε o καταξιωμένος δημοσιογράφος, Νίκος Ασημακόπουλος. Τι θα γίνει στο Λιμάνι και γιατί τα χώνει στο Σουηδό φορ; «Καμία εμπιστοσύνη αυτός ο ΠΑΟΚ»!

Με έναν καταξιωμένο Έλληνα δημοσιογράφο που δε φοβάται να υποστηρίξει την άποψή του, ακόμα κι όταν αυτή δεν είναι αρεστή, επικοινώνησε ο SportDog με αφορμή τα τελευταία παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Ο λόγος για τον Νίκο Ασημακόπουλο, ο οποίος σχολίασε την πρόκριση του Ολυμπιακού και τα προβλήματα που αυτή σκεπάζει στους Πειραιώτες, μίλησε για τους ασόβαρους στην τελική ενέργεια ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και το dna μιζέριας που υπάρχει στον σύλλογο, ενώ αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό του Στραματσόνι, που είναι χειρότερος και από εκείνον του Αναστασίου.

Κύριε Ασημακόπουλε, πώς είδατε το παιχνίδι τού Ολυμπιακού εναντίον της Γιούνγκ Μπόις;

"Δε φάνηκε να είναι σε καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός, σε αντίθεση με το 3-0 εναντίον του Παναθηναϊκού. Ίσως να φταίει η μεγάλη αποχή των ποδοσφαιριστών από τους αγώνες, μαζί με τη γκρίνια που υπάρχει επειδή τις ημέρες που περίμεναν όλοι τα Χριστούγεννα, για να κάνουν διακοπές, τώρα πρέπει να παίξουν τα εξ αναβολής παιχνίδια. Εξέλιξη που δημιουργεί δυσαρέσκεια στον Ολυμπιακό αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες".

Με τη λήξη τού αγώνα υπήρξαν κάποιες αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών.

"Υπήρξαν κάποιες αποδοκιμασίες και ακούστηκε το όνομα του Τσόρι, ο οποίος άρχισε να βγάζει δυσαρέσκεια ψάχνοντας κι αυτός τον λόγο που δεν παίζει. Είναι πολλοί οι παίκτες του Ολυμπιακού που είναι δυσαρεστημένοι στα αποδυτήρια. Ο καλός προπονητής διαχειρίζεται καλύτερα, δεν απομονώνει και δεν περιθωριοποιεί ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι πίσω από τις επιτυχίες του Ολυμπιακού σκεπάζονται κάποια πράγματα που κάποια στιγμή θα σκάσουν. Μπορεί ο Μπέντο να αποθεώνεται τώρα επειδή καταφέρνει και συντηρεί τα αποδυτήρια και έχει φτιάξει μία κατάσταση που οδηγεί σε νίκες, αλλά με την πρώτη στραβή δεν αποκλείεται να σκάσει όλο αυτό. Με την έννοια ότι υπάρχουν 6, 7, 8 παίκτες που είναι παραγκωνισμένοι. Από τον Τσόρι και τον Μάριν, μέχρι τον Σιόβα, τον Μανιάτη, τον Καρντόσο και όποιους άλλους ακόμα ξεχνάω. Είναι δυσαρεστημένοι αλλά αυτό είναι ένα θέμα και θάβεται κάτω από τις επιτυχίες στο πρωτάθλημα και την πρόκριση που ήρθε χθες. Στην περίπτωση που στραβώσει ένα αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα, τότε ο Μπέντο δεν θα αισθάνεται άνετα όσο σήμερα. Είναι σαν κάτι να υποβόσκει κάτω από τις επιτυχίες και τη βιτρίνα. Στην πρώτη στραβή κάτι θα σκάσει".

Πώς είδατε τον ΠΑΟΚ εναντίον της Φιορεντίνα;

"Μία ομάδα που έχει χάσει δύο φορές από την Καραμπάκ και νίκησε εκτός έδρας τη Φιορεντίνα, δεν μπορείς να της έχεις εμπιστοσύνη. Κανένας, ούτε οι οπαδοί δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα. Μπορεί να φέρει αποτέλεσμα που να κουφάνει όλον τον κόσμο, αλλά δεν υπάρχει διάρκεια. Είναι το dna τέτοιο του ΠΑΟΚ, με μιζέρια, εσωστρέφεια, μία ανικανότητα των ανθρώπων του να αξιοποιήσουν το βαρύ όνομα και να δημιουργήσουν κουλτούρα πρωταθλητισμού. Καθόλου παράξενο να μη νικήσει στο επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι εναντίον της Σλόβαν. Όπως με τον Ολυμπιακό πρόπερσι, που μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Φάληρο, διαλύθηκε. Πρόκειται για ομάδα με βαρύ όνομα, με δυνατή έδρα, αλλά δεν έφτιαξαν ομάδα με διάρκεια".

Αδικείται αυτή η ομάδα που δεν έχει έναν σέντερ φορ με καλύτερη ψυχολογία, να σκοράρει με συνέπεια;

"Οι παίκτες του ΠΑΟΚ που συμμετέχουν στα γκολ, είναι ασόβαροι στην τελική προσπάθεια. Χθες έβαλε τρία γκολ, αλλά ήταν εξαίρεση. Συνήθως έχει παιδιά που μόλις βρεθούν απέναντι από το τέρμα, κάνουν παιδαριώδη λάθη. Με αφορμή αυτη την επιτυχία, το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι η έλλειψη συγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια. Ο Κάμπος ξέρει 100 κιλά μπάλα, αλλά δεν είναι σοβαρός στην τελική προσπάθεια. Αν ήταν, δεν θα έπαιζε στον ΠΑΟΚ".

Το σχόλιό σας για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού;

"Δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, παίζοντας με τα δεύτερα του Άγιαξ. Οι Ολλανδοί είναι ένα τσούρμο πιτσιρικάδων που προσπαθούν να κάνουν όνομα και να πετύχουν κάποια μεταγραφή. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο στην Ευρώπη ή στην Ολλανδία. Αυτό κάνει ο Άγιαξ τα τελευταία χρόνια: Προσπαθεί να πουλήσει πιτσιρικάδες. Δεν έχει το μεγάλο ταλέντο στο ρόστερ του, ούτε τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Από τους αναπληρωματικούς αυτής της ομάδας έχασε χθες ο Παναθηναϊκός. Αλλά από την αρχή της σεζόν, τα ίδια ματς βλέπουμε. Το κακό ξεκίνησε από πέρσι, όταν έμεινε ο Στραματσόνι, ενώ ήταν φανερό ότι απέτυχε σε αυτό που του έδωσαν να διαχειριστεί. Και φέτος κατέστρεψε την ευκαιρία που του έδωσαν ξανά. Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ομάδα του Στραματσόνι, τη σχεδίασε εν λευκώ, δημιουργήθηκαν προσδοκίες από τα media που ελέγχει ο Αλαφούζος και φτάσαμε στο σημείο να έχει 1 βαθμό μέχρι στιγμής στην Ευρώπη και να βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Πίστεψε ο Στραματσόνι ότι θα φτιάξει ομάδα και τελικα παίζει χειρότερα και από τον Αναστασίου".

Πώς είδατε την εμφάνιση του Στιλ; Γιατί έχει ανοίξει ξανά η κουβέντα για το αν πρέπει να μείνει στον πάγκο ή όχι.

"Κι αν καθίσει στον πάγκο, ποιος θα παίξει; Τον Κοτσόλη και τον Βλαχοδήμο έχει στον πάγκο, έλεος! Αλλά εγώ θα θέσω ένα άλλο ερώτημα: Όποιος και να παίξει στη θέση του Στιλ, θα γίνει καλύτερος ο Παναθηναϊκός; Γιατί δεν είναι μόνο θέμα τερματοφύλακα, αλλά και αμυντικής λειτουργίας, επιθετικού προσανατολισμού κ.λπ. Ο Στιλ είναι τερματοφύλακας με ταβάνι τη β΄ Αγγλίας. Ήρθε από απελπισία όπως τόσοι άλλοι στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, θεωρώντας ότι θα κάνει το come back στην καριέρα του. Αλλά δεν έδειξε τίποτα περισσότερο από αυτά που έδειχνε και εκεί. Όπως ο Ντίμι Κωνσταντόπουλος, που έπαιζε εκεί, ήρθε και έπαιξε σε μία-δύο ομάδες εδώ και ξαναπήγε στην Αγλλία".

Στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού υπάρχει το ενδεχόμενο αποχώρησης του Στραματσόνι.

"Φύγει ή όχι δεν αλλάζει κάτι τώρα. Με τα ψέμματα προσπαθεί ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια να πάρει παίκτες, είναι ποδοσφαιριστές που έρχονται από απελπισία στην ομάδα. Δεν βρήκαν πού αλλού να πάνε. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό, δεν μπορεί να κάνει 2, 3, 4 μεταγραφές επιπέδου. Έφτασε να θεωρείται ο Ζέκα κορυφαίος, που δεν κάνει τίποτα άλλο από να τρέχει. Ο Μπεργκ φέτος άραξε, νομίζεις ότι σου κάνει χάρη που παίζει. Έχει ένα στιλάκι, δεν ξέρω αν φταίει το συμβόλαιό του, που συμπεριφέρεται λες και παίζει μπάλα στην αυλή του. Αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές πάντως, μαζί με τον Μολέδο, είναι ό,τι πιο αξιόπιστο υπάρχει στην ομάδα".

Τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το τελευταίο διάστημα, πώς τις είδατε;

"Δεν πρόκειται να διορθωθεί τίποτα. Υπάρχει ένα σύστημα που είναι σάπιο και κανένας δεν θέλει να το αλλάξει. Ο καθένας το θέλει για εαυτό του. Κανένας δεν θέλει εξυγίανση. Το σύστημα είναι σάπιο και το θέλουν δικό τους. Θεωρώ ότι ο Κουτσοκούμνης έχει καλές προθέσεις, αλλά με τους ανθρωπους που έχει μπλέξει δεν θα βγάλει άκρη. Η Διοικούσα Επιτροπή είναι low profile και προσπαθεί, αλλά έχει τόσες μπανανόφλουδες μπροστά της που δεν θα αλλάξει τίποτα". 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags