Facebook Pixel "Τέλος Μέστο, Λεντέσμα, Λέτο, Ιμπάρμπο και Ιβανόφ", "Να πάρουμε 3-4 αλογάκια", "Πιστόλι στον Γουακάσο"!
| 2016-12-09 13:45:00

"Τέλος Μέστο, Λεντέσμα, Λέτο, Ιμπάρμπο και Ιβανόφ", "Να πάρουμε 3-4 αλογάκια", "Πιστόλι στον Γουακάσο"!

του Γιώργου Κτενά
"Τέλος Μέστο, Λεντέσμα, Λέτο, Ιμπάρμπο και Ιβανόφ", "Να πάρουμε 3-4 αλογάκια", "Πιστόλι στον Γουακάσο"!

Τρομερό ξέσπασμα του Τότη Φυλακούρη στο Sportdog για την "ντροπή" και την "αθλιότητα" του Παναθηναϊκού! Ποιοι πρέπει να φύγουν και ποιοι να έρθουν - Tι λέει για τον Ουζουνίδη!

Πράγματα και θαύματα είπε στο SportDog o Τότης Φυλακούρης, με αφορμή τη χθεσινή ήττα τού Παναθηναϊκού από τη Θέλτα.

Ο παλαίμαχος άσος έκανε λόγο για ευρωπαϊκή ντροπή και αθλιότητα, που δείχνει ότι οι "πράσινοι" έχουν μικρύνει ως ομάδα, ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά στους παίκτες που πρέπει να αποχωρήσουν από το "τριφύλλι".

Έκανε λόγο για την ανάγκη απόκτησης 3-4 ποδοσφαιριστών τον Γενάρη, αλλά και για τον άνθρωπο που χρειάζεται στο πλευρό του ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό.

Κύριε Φυλακούρη, πώς είδατε χθες το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Θέλτα;

"Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ αυτό που είδαμε φέτος, έχει μικρύνει ο Παναθηναϊκός. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να κριθεί από το χθεσινό ματς ο Μαρίνος. Καλά έκανε που άφησε εκτός 3-4 ποδοσφαιριστές για να τους έχει στο πρωτάθλημα. Πρέπει να γίνονται αυτές οι εξαιρέσεις, ήταν σωστό το σκεπτικό του Μαρίνου. Αγωνιστικά όμως φαινόταν ότι με αυτή τη σύνθεση δεν είχε καμιά τύχη".

Μαζεμένα αρνητικά ρεκόρ: 6 ματς με έναν βαθμό και 13 ματς χωρίς νίκη, που είναι πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ.

"Αυτό είναι ντροπή, θυμίζει αθλιότητα, έχει μικρύνει πολύ ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να τα ρίξουμε στους παίκτες ή τον προπονητή. Ο Στραματσόνι όμως δεν εκανε για τον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος είναι μόνος του, ειδικά στα αποδυτήρια δεν έχει κάποιον. Αλλά ο Μαρίνος θέλει πίστωση χρόνου. Και χρειάζεται ανθρώπους δίπλα του, όχι της δικής του γενιάς όμως, γιατί έχουν άλλες βλέψεις. Πρέπει να πάρει έναν πιο παλιό, που στις κακές στιγμές θα τον στηρίξει και στις καλές θα τον σηκώσει στις πλάτες του".

Τι χρειάζεται για να πάρει μπρος η ομάδα - Μεταγραφές;

"Χρειάζονται μεταγραφές, αλλά όχι μεταγραφές όπως αυτές που έκανε ο Στραματσόνι. Ήταν μάνατζερ και έφερε τους δικούς του. Αν στραβώσει λίγο ακόμα το θέμα του, με τις αποζημιώσεις κ.λπ., μπορεί να φύγουν 4-5 ποδοσφαιριστές. Το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Θέλουμε 3-4 μεταγραφές αλογάκια, έναν στόπερ, έναν τερματοφύλακα, έναν δεύτερο επιθετικό και έναν επιτελικό, για να δίνει την μπάλα στον Μπεργκ. Αν δεν του δώσει ο Βιγιαφάνες την μπάλα, πώς αλλιώς θα την πάρει; Ο Λέτο δεν μπορεί πάνω από 25 λεπτά, ο Λεντέσμα είναι κουρασμένο παλικάρι, ο Ιμπάρμπο πολλές φορές νομίζει ότι είναι ο Πελέ της Ελλάδας, ενώ είναι και χασογκόλης. Ο Γουακάσο είναι πολύ καλός, αλλά πρέπει να του έχεις ένα πιστόλι στον κρόταφο για να μη φωνάζει και κιτρινιστεί. Επίσης ο Ζέκα δεν μπορεί να τρέχει συνέχεια πάνω-κάτω".

Ποια πρόσωπα πρέπει να φύγουν και ποια να συνεχίσουν στον Παναθηναϊκό;

"Μέστο, Λεντέσμα, Λέτο, Ιμπάρμπο (που θα φύγει έτσι κι αλλιώς, γιατί έχει μεγάλο συμβόλαιο), Ιβανόφ. Επίσης, δεν μπορεί να παίξει σέντερ φορ στον Παναθηναϊκό ο Ρινάλντι, ειδικά όταν σε αυτή τη θέση έχουμε συνηθίσει τον Μπεργκ. Δεν κάνω κριτική, είναι θέματα του προπονητή και του προέδρου αυτά. Αλλά είναι ό,τι βλέπουμε κι εμείς, δοκιμάστηκαν και έδειξαν τι κάνουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές".

Ποια είναι η άποψή σας για τον Μαρίνο Ουζουνίδη;

"Ο Ουζουνίδης ήταν σοβαρός όταν έπαιζε μπάλα και όπου κι αν πήγε ως παίκτης διέπρεψε. Είναι ηθικό στοιχείο, δεν είναι προπονητής του τύπου έλα να γίνουμε φίλοι και να παίξεις βασικός. Είναι σοβαρός, έχει παράξει έργο από όπου πέρασε. Σοβαρός, σοβαρότατος προπονητής. Και πρέπει να τον αφήσουν να επιλέξει αυτός τους παίκτες που θέλει να φέρει, να μην ανακατευτεί άλλος. Με τον Ουζουνίδη θα υπάρχει πειθαρχία και σεβασμός. Και δεν πρέπει να κριθεί ακόμα, μετά από 3-4 μήνες θα κρίθει. Καλά έκαναν και υπέγραψαν συμβόλαιο μαζί του για 1,5 χρόνο".

Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι πριν κλείσουμε;

"Τον κόσμο του Παναθηναϊκού λυπάμαι. Είναι η δύναμη του Παναθηναϊκού ο κόσμος του και είναι πληγωμένος αυτό το διάστημα. Πρέπει να ευχαριστήσουν τον κόσμο τους οι παίκτες, να τους αφιερώνουν όλες τις νίκες στο εξής στη διοίκηση και στον κόσμο τους".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags