Facebook Pixel Βόμβες για ΠΑΟ – "Τι τρέχει με Μπεργκ - Λέτο, αυτούς διώχνει ο Ουζουνίδης - Θα γίνει Σωτήρης Κυργιάκος"!
| 2017-01-16 15:15:00

Βόμβες για ΠΑΟ – "Τι τρέχει με Μπεργκ - Λέτο, αυτούς διώχνει ο Ουζουνίδης - Θα γίνει Σωτήρης Κυργιάκος"!

του Γιώργου Κτενά
Βόμβες για ΠΑΟ – "Τι τρέχει με Μπεργκ - Λέτο, αυτούς διώχνει ο Ουζουνίδης - Θα γίνει Σωτήρης Κυργιάκος"!

Ατάκες - φωτιά πέταξε ο Βαγγέλης Βλάχος για το χθεσινό ντέρμπι στη Λεωφόρο - Ποιον άσο της Ένωσης χαρακτήρισε "εκπληκτικό" και γιατί αποθέωσε τους φιλάθλους του Τριφυλλιού;

Την άποψη ότι ο Μάρκους Μπεργκ θα συνεχίσει να παρουσιάζει την ίδια εικόνα, όσο δεν υπάρχει ποιοτικός χαφ για να τον τροφοδοτήσει, αλλά και ότι ο Σεμπάστιαν Λέτο αγωνίζεται ως ...παλιός παίκτης, σχολίασε μέσω του SportDog ο Βαγγέλης Βλάχος.

Ο πεπειραμένος Έλληνας τεχνικός μίλησε, με αφορμή το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, με κολακευτικά λόγια για τον Στέφανο Ευαγγέλου, που δείχνει ότι είναι παίκτης αξίας Μέλμπεργκ ή Χένρικσεν και μπορεί να κάνει αντίστοιχη καριέρα με εκείνη του Σωτήρη Κυργιάκου.

Αναφέρθηκε στην παρουσία του Μπάρκα, στο χειροκρότημα της εξέδρας προς τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, αλλά και στο γεγονός ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα διώξει όσους παίκτες δεν τα δίνουν όλα στο γήπεδο.

Κύριε Βλάχο, πώς είδατε το χθεσινό ματς;

"Όπως έληξε το ματς, το "Χ" δείχνει ότι τα είχε μοιρασμένα όλα. Δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο σαν παιχνίδι, αλλά ακόμα και σε αυτή τη μετριότητα κάθε ομάδα είχε 3-4 ευκαιρίες. Μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν και, τώρα, να είχαμε νικητή. Η ουσία είναι πως ενώ υπήρχε αγώνας ανάμεσα σε δύο τεράστιες ομάδες, η απουσία του κόσμου ήταν χαρακτηριστική. Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία κάποιων νέων παιδιών από Παναθηναϊκό, όπως ο Ευαγγέλου, ο Μαρινάκης, ο Βλαχοδήμος. Αλλά σε γενικές γραμμές έλειπε η δύναμη και η ποιότητα, γιατί οι δύο ομάδες δεν έχουν ποιοτικούς παίκτες".

Μπορεί το γήπεδο να μην είχε κόσμο, αλλά όσοι βρέθηκαν εκεί χειροκρότησαν τον Λάζαρο.

"Ήταν κίνηση που δείχνει την ποιότητα του κόσμου. Δεν την βλέπουμε συχνά στα ελληνικά γήπεδα. Αυτή ήταν η πιο χαρακτηριστική κίνηση. Διαβάζω σήμερα ότι δήλωσε πως δεν θα το ξεχάσει ποτέ και πράγματι ήταν στιγμή που τον τίμησαν: Το ήθος του, την προσπάθεια που κατέβαλλε όταν φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού".

Πώς είδατε τον Ευαγγέλου;

ο παιδί είχε τρακ, ήταν νευρικός, αλλά ήταν φυσιολογικό. Αν Ευαγγέλου και ο Χ Ευαγγέλου δείχνει ότι είναι παίκτης αξίας Χένρικσεν ή Μέλμπεργκ, η εξέλιξή του θα είναι ραγδαία, τεράστια. Μπορεί να φτάσει σαν τον Σωτήρη Κυργιάκο και να παίζει σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Είναι όλος ο δρόμος μπροστά του. Ο προπονητής του στηρίζει τα νέα παιδιά και είναι ευκαιρία να τον εκμεταλλευτεί. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην παίζουν τα ελληνόπουλα και να παίζουν στη θέση τους οι χιλιάδες ξένοι που φέρνουν".

Το σχόλιό σας για την απόδοση του Μπάρκα;

"Εμένα μου έκανε εντύπωση η σοβαρότητα αυτού του παιδιού. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε τις φάσεις του Λέτο και του Βιγιαφάνιες, με εκπλητική αντίδραση. Πρέπει να προσεχτεί. Θεωρούσα ότι δεν θα αντέξει την πίεση, αλλά δικαιώνει τον εαυτό του με τέτοιες εμφανίσεις".

Η παρουσιά τού Μπεργκ αποτελεί βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και χθες ο Σουηδός κινήθηκε σε ρηχά νερά

"Δεν έχει ιδιαίτερους επιτελικούς ο Παναθηναϊκός, ποιοτικούς, να του περάσουν την μπάλα. Όσο δεν υπάρχει αυτό στον Παναθηναϊκό, πάντα θα είναι έτσι ο Μπεργκ. Η δουλειά του είναι να πάρει την μπάλα σωστά και να τελειώσει τη φάση. Αν δεν του τη δίνουν σωστά, τι να κάνει;".

Πώς είδατε τον Λέτο, που βράζει το αίμα του στους αγώνες;

"Πάντα έτσι ήταν ο Λέτο, είναι από τη φύση του, αν δεν τα κάνει κι αυτά δεν θα φανεί πουθενά. Είναι παίκτης που πριν από κάποια χρόνια ξεχώριζε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό όπως τον θέλουν. Παίζει σαν παλιός παίκτης πια, αλλά για ένα ημίχρονο ή για να έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο, είναι μία χαρά".

Το θέμα του προπονητή στην ΑΕΚ πώς το σχολιάζετε; Με τον Μοράις υπ' ατμόν και σε κάθε ματς να παίζει το κεφάλι του.

"Χαμένη η φετινή χρόνια για την ΑΕΚ, αλλά και για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Αν βγούνε δεύτεροι και πάρουν το Κύπελλο, μπορούνε να πούνε ότι σώσανε την παρτίδα. Είναι τραγικό να αλλάξει κι άλλον προπονητή η ΑΕΚ. Ας πάει μέχρι τέλους με τον Μοράις και στο τέλος κάνουν απολογισμό. Μέχρι να έρθει άλλος προπονητής, να μάθει την ομάδα, τα παιδιά κ.λπ., είναι χαμένο το παιχνίδι. Η διαφορά είναι μεγάλη, το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Ό,τι κερδίσουν φέτος θα είναι υπέρ τους, οπότε ίσως φταίει λιγότερο ο προπονητής. Γιατί προπονητής γίνεται όταν έχει εργαλεία για να δουλέψει. Σε διαφορετική περίπτωση ψάχνουν για μάγο".

Την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και την έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη, πώς την είδατε;

"Με βρίσκει σύμφωνο με ό,τι κάνει ο Ουζουνίδης, τον στηρίζω στις επιλογές του. Είναι παιδί που γνωρίζει τι είναι ο Παναθηναϊκός. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να μπορέσει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρουν πού αγωνίζονται οι παίκτες. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι εστί Παναθηναϊκός, ούτε την ταυτότητα του συλλόγου, ούτε τι έχουν πετύχει οι σύλλογοι μας. Ο Μαρίνος έχει τις γνώσεις και την εμπειρία να τα καταφέρει. Όταν ξεκινάει μία προσπάθεια σε μία μεγάλη ομάδα, οι στόχοι είναι ξεκαθαρισμένοι: Πρωτάθλημα, Κύπελλο, διάκριση στην Ευρώπη. Αυτό το γνωρίζει ο Ουζουνίδης, για αυτό και όσοι δεν μπορούν θα πάνε σπίτια τους. Όσοι παίζουν με τον Μαρίνο, θα έχουν το το μαχαίρι στα δόντια".

Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι, πριν κλείσουμε;

"Ήταν χαρά μου που είδα πολλά ελληνόπουλα στο γήπεδο χθες και αυτό είναι ωραίο μήνυμα. Μακάρι να τα στηρίξουν και να καταλάβουν οι παράγοντες ότι όταν φέρουν τον Μέσι που μπορεί να κάνει τη διαφορά, να μείνει ο Βλάχος στον πάγκο. Αλλά όχι να μένουν εκτός τα ελληνόπουλα, για να παίζουν ξένοι αμφιβόλου αξίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ποιος Πρίγιοβιτς; Άλλος είναι ...ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ΠΑΟΚ!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags