Facebook Pixel Φοβερός Λοβέρδος για Ολυμπιακό-Μπέντο - "Μ' αυτόν γελάει το Καραϊσκάκη" - Ατάκα-έκπληξη για τον ΠΑΟΚ!
| 2017-02-11 13:45:00

Φοβερός Λοβέρδος για Ολυμπιακό-Μπέντο - "Μ' αυτόν γελάει το Καραϊσκάκη" - Ατάκα-έκπληξη για τον ΠΑΟΚ!

του Γιώργου Κτενά
Φοβερός Λοβέρδος για Ολυμπιακό-Μπέντο - "Μ' αυτόν γελάει το Καραϊσκάκη" - Ατάκα-έκπληξη για τον ΠΑΟΚ!

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον γνωστό βουλευτή στο Sportdog! Ποιος ξένος παίκτης έχει "λύσσα" και ποιος δεν είναι "τσόγλανος"; Τι λέει για Τσόρι, Φορτούνη και για ...μπάσκετ!

Απολαυστικός ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο SportDog για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό και όχι μόνο.

Ο βουλευτής τής Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός μίλησε για την εικόνα των "ερυθρόλευκων", το θέμα φυσικής κατάστασης που έχει ο -κατά τα άλλα- απολαυστικός Κώστας Φορτούνης, ενώ αναφέθηκε στη ...λύσσα τού Ανσαριφάρντ για διάκριση και αποκάλυψε ότι η κερκίδα των οπαδών τού Ολυμπιακού γελάει με την παρουσία τού Όσκαρ Καρντόσο.

Ακόμα, παραδέχθηκε, αν και οπαδός των πρωταθλητών, ότι ο ΠΑΟΚ έχει παίξει φέτος το καλύτερο ποδόσφαιρο, χαρακτήρισε "τσαπατσούλη" ως προπονητή τον Πάουλο Μπέντο, αλλά του πίστωσε και δύο θετικά στοιχεία τού φετινού Ολυμπιακού.

Κύριε Λοβέρδο, ποια είναι η εικόνα που έχετε από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο;

"Δεν ήταν ξαφνικό ό,τι έγινε, από την άποψη πως όταν μία ομάδα δεν έχει βασικό κορμό και συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, δε γίνεται να προσπαθεί να πετύχει πολλά πράγματα μαζί. Δηλαδή, αφενός να δώσει χρόνο σε πολλούς ποδοσφαιριστές και να βγάλει νέους παίκτες, αφετέρου να κυνηγήσει τους στόχους. Ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή κάτι θα σκάσει. Περίμενα ότι ο Ατρόμητος, που δεν είναι στα καλά του φέτος (αλλά είναι πάντα Ατρόμητος και με νέο προπονητή), θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά, το φοβόμουν το ματσάκι. Και αυτός ο φόβος επαληθεύτηκε, γιατί είχαμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Κάτι που προκύπτει όμως και δεν το αναφέρω ούτε ως προπονητής αλλά και ούτε ως προπονητής της εξέδρας: Καλό είναι στα πρώτα προκριματικά του Κυπέλλου ή σε ματς πρωταθλήματος που δεν έχουν πολύ ενδιαφέρον, να πειραματίζεσαι. Καλό είναι, επίσης, να δίνεις χρόνο στους μικρούς. Δεν μπορείς, όμως, να τα κάνεις όλα μακεδονική σαλάτα".

Θα μας εξηγήσετε τι εννοείτε;

"Όταν έχουμε φτάσει μετά από τα Χριστούγεννα και με την Ευρώπη σε ένα δύσκολο επίπεδο, οι στόχοι μπαίνουν πια στο στάδιο της ωριμότητας. Όταν παίζεις στα πρώτα προκριματικά του Κυπέλλου, κάνε ό,τι θέλεις. Μετά τα Χριστούγεννα όμως πρέπει να έχεις βασικό κορμό και συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Με τον Ατρόμητο επέλεξε να παίξει με δύο σέντερ φορ, δεν του βγήκε παρότι το έχει δοκιμάσει ξανά. Ειδικά με τον Καρντόσο".

Ακούστηκαν αποδοκιμασίες για τον Καρντόσο, ποιο είναι το κλίμα που υπάρχει για τον σπουδαίο Παραγουανό φορ στην κερκίδα;

"Σέβομαι μία τόσο μεγάλη αξία ποδοσφαιριστή, έναν τόσο καλό παίκτη. Και στο γήπεδο όταν πηγαίνω λέω στους υπόλοιπους φιλάθλους ότι ο Καρντόσο δεν είναι παίκτης για να κάνουμε πλάκα. Εφόσον τον αποκτήσαμε και τον συνοδεύουν τα συγκεκριμένα προσόντα που έχει, θα μπορούσε να βοηθήσει. Με εξέφρασαν οι δηλώσεις του Μπέντο, πρόκειται για μεγάλο παίκτη αλλά δεν είναι αυτός που ήταν, του λείπει κάτι. Είναι και άτυχος. Δε μου αρέσει να τον αποδοκιμάζουμε, αλλά η κερκίδα γελάει μαζί του. Με έναν ποδοσφαιριστή που δεν μπορεί να προσαρμοστεί δηλαδή. Προτιμούν τον Ανσαριφάρντ, που δείχνει διάθεση και έχει μεγαλύτερο κίνητρο. Είναι άλλο πράγμα αυτό όμως και διαφορετικό να κοροϊδεύεις έναν ποδοσφαιριστή".

Θα μου πείτε δύο λόγια για τη γεύση που σας έχει αφήσει, μέχρι στιγμής, η παρουσία τού Μπέντο στον Ολυμπιακό;

"Η ομάδα έχει χαρακτηριστικά τσαπατσουλιάς, αλλά διαθέτει κάτι ακόμα που δεν είχε τα τελευταία χρόνια: Μέχρι τον Δεκέμβρη είχε καλή παρουσία και μετά εξαφανιζόταν. Στον αγώνα εναντίον τής Άντερλεχτ πέρσι, ήθελα να σηκωθώ και να φύγω. Τα τρία τελευταία χρόνια, η ομάδα από τα Χριστούγεννα και μετά σε κοίμιζε. Κάποιος γνωστός μου κοιμήθηκε σε αγώνα του Ολυμπιακού, την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Γι' αυτόν τον λόγο δεν έβγαλε φέτος εισιτήριο διαρκείας. Φέτος όμως η κατάσταση δεν είναι έτσι, είμαστε στον Φεβρουάριο μήνα και η ομάδα τρέχει. Μετά το 65ο λεπτό πέρσι δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους. Καθάριζαν τα πάντα από τον Δεκέμβρη μήνα και τον Φεβρουάριο ήταν κοιμισμένοι. Αυτό δεν υπάρχει φέτος και είναι καλό".

Ένα ζήτημα που αφορά τον Μπέντο, έχει να κάνει με τον τρόπο που διαχειρίζεται τους ποδοσφαιριστές του. Με κυριότερη την περίπτωση του Τσόρι.

"Δεν του έδειξε σεβασμό, κι αυτό είναι κάτι που δεν μου άρεσε. Έπρεπε να τον σεβαστεί περισσότερο. Μπροστά μου, στο γήπεδο, κάθονται δύο φίλαθλοι που ο ένας έχει για ...πουλέν του τον Φιγκέιρας και ο άλλος τον Σεμπά. Στην αρχή της σεζόν, που ο Σεμπά δεν είχε δείξει ακόμα πολλά στοιχεία και δεν τον είχαμε εκτιμήσει σωστά, σηκωνόταν πάνω σε κάθε καλή φάση του Βραζιλιάνου ο συγκεκριμένος φίλαθλος και έλεγε "Παρ' τους τα μυαλά". Αντίστοιχα ο άλλος αποθέωνε τον Φιγκέιρας. Ήταν φανερό ότι έκαναν πλάκα και έπεφτε πολύ γέλιο. Αλλά ειδικά στην περίπτωση του Σεμπά, υπήρξε δικαίωση. Τον έβλεπα από πέρσι και τον εκτιμούσα, αλλά δεν μπορούσα να προβλέψω ότι μπορεί να κάνει τόσο καλή σεζόν. Αλλά έβλεπα ότι είναι ακραίος που αμύνεται. Φέτος είναι το κάτι άλλο σε φιλότιμο, μετριοπάθεια, συμπεριφορά. Τον είδα και στις δηλώσεις που παραχώρησε στον Καρπετόπουλο και είναι μετρημένος, δεν είναι τσόγλανος".

Πώς βλέπετε τον Φορτούνη φέτος;

"Είναι πολύ μεγάλος παίκτης, όταν πηγαίνει η μπάλα στα πόδια του χορταίνουμε ποδόσφαιρο. Λίγοι ποδοσφαιριστές το έχουν αυτό στην Ευρώπη. Αλλά δεν είναι δυνατόν να αντέχει μέχρι το 70ο λεπτό. Αν βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, θα κάνει μεγάλη μεταγραφή. Γιατί για την ώρα βλέπω ότι δεν είναι ποδοσφαιριστής 100 λεπτών".

Έχετε σχηματίσει άποψη για τα τρία μεταγραφικά αποκτήματα του Γενάρη;

"Ο Παρέδες αγωνίστηκε μόνο σε ένα ματς. Ο Σισοκό νομίζω ότι είναι καλό μπακ. Ο Ανσαριφάρντ είναι παιχταράς, είναι παίκτης που γυαλίζει το μάτι του. Θα πιάσει 100% στον Ολυμπιακό. Είναι ακόμα στην αρχή της καριέρας του στην ομάδα βέβαια, έχει παίξει σε τρία ματς. Αλλά θεωρώ ότι είναι παίκτης που θα χρησιμοποιηθεί. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερη λύση ο Βέλλιος, για παράδειγμα, αλλά ο Ιρανός έχει μέλλον. Μπαίνει να παίξει και φαίνεται ότι έχει κίνητρο. Στο γκολ του που ακυρώθηκε εναντίον του Άρη, τίναξε τα δίχτυα. Αυτό δείχνει τη λύσσα του για να παίξει".

Να πούμε δύο λόγια και για τους μικρούς;

"Ήταν ωραία κίνηση που έκαναν αρχηγό τον Ρέτσο, εναντίον του Ατρόμητου. Δεν έχω την ίδια άποψη με την πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού, που θέλει την ομάδα να μην είναι αφελληνισμένη. Εμένα με ενδιαφέρον οι φανέλες, αλλά η πλειοψηφία θέλει Έλληνες. Το γεγονός ότι ο Μπέντο αξιοποιεί νέους Έλληνες παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία, του πιστώνεται ως θετικό όπως και να το κάνουμε. Αρκεί να μην τους καταστρέψει, "χρεώνοντάς" τους για παράδειγμα έναν αποκλεισμό ή οτιδήποτε άλλο. Ο Νικολάου στο 1,90 ύψος, Ολυμπιακός από κούνια και σέντερ μπακ (που η ομάδα δεν διαθέτει σε αυτή τη θέση και τους καλύτερους ξένους), γιατί να μην παίζει; Δεν μπορώ να βλέπω να παίζει ο Βιάνα και όχι ο Νικολάου. Ο Ρέτσος φάνηκε από τον παιχνίδι με την Μπεσίκτας ότι θα κάνει καριέρα. Ο Μανθάτης από την άλλη είναι ταλέντο, αλλά θέλει δουλειά, να αξιοποιήσει το ταλέντο του. Είναι διαφορετική η ανάγκη να προσαρμοστεί στο περιβάλλον μεγάλης ομάδας ένα 6άρι και διαφορετική ένας παίκτης με τα στοιχεία του Μανθάτη".

Τι βλέπετε μέσα στο επόμενο διάστημα για τον Ολυμπιακό;

"Τώρα θα φανεί ο χαρακτήρας της ομάδας. Γιατί μέσα στο επόμενο διάστημα υπάρχουν τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο επαναληπτικός με τον Ατρόμητο, αλλά και τα ντέρμπι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Τώρα θα φανεί αν υπάρχει χαρακτήρας στην ομάδα, αν και εγώ περιμένω το καλύτερο και το χειρότερο".

Τους υπόλοιπους μεγάλους, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πώς τους βλέπετε;

"Θα ήταν προτιμότερο να τα λέγαμε σε 15-20 μέρες για τους υπόλοιπους. Όταν πέρασε όσα πέρασε ο Ολυμπιακός τη φετινή αγωνιστική περίοδο και δεν μπορούν ούτε να τον πλησιάσουν, είναι θέμα των άλλων. Μια ομάδα περίπου άφησε το πρωτάθλημα και δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη για να το πάρει. Στις πρώτες αγωνιστικές ο Ολυμπιακός δεν βλεπόταν και μετά έγιναν όσα έγιναν. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι ο ΠΑΟΚ κάτι έχει. Όσο περνάει η χρονιά δείχνει πως είναι καλή ομάδα και θεωρώ ότι την καλύτερη μπάλα την έχει παίξει ο ΠΑΟΚ".

Προλαβαίνετε να δείτε μπάσκετ;

"Φέτος είναι συγκινητικό το μπάσκετ και όχι το ποδόσφαιρο. Όταν βλέπεις παίκτες που είναι στη κορυφή της Ευρώπης και κάνουν μπλονζόν, λες ότι προτιμάς το μπάσκετ! Προσωπικά έχω το αγγλικό στιλ ως φίλαθλος: Θέλω να δω τον άλλον να μπαίνει μέσα και να ματώνει. Μόνο γι' αυτό πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο και να μη βαριέσαι να στρίψεις. Είναι συγκινητικό όταν βλέπεις αυτά τα παιδιά που παίζουν τρεις αγώνες την εδβομάδα, να τρέχουν για να καλύψουν ο ένας τον άλλον κ.λπ. Με διευκολίνει το μπάσκετ και το παρακολουθώ, γιατί είναι και πιο αργά συνήθως. Παίρνω και τα παιδιά μου στο γήπεδο". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags