Facebook Pixel Βόμβες "Μηνά" για Ολυμπιακό - ντέρμπι: "Ανέκδοτο να μιλάνε για..." – "Τους κάνει αντάρτικο ο Μπέντο"!
| 2017-02-18 15:00:00

Βόμβες "Μηνά" για Ολυμπιακό - ντέρμπι: "Ανέκδοτο να μιλάνε για..." – "Τους κάνει αντάρτικο ο Μπέντο"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βόμβες "Μηνά" για Ολυμπιακό - ντέρμπι: "Ανέκδοτο να μιλάνε για..." – "Τους κάνει αντάρτικο ο Μπέντο"!

"Ποταμός" ο αγαπημένος ηθοποιός και γνωστός ΑΕΚτζής, Αντώνης Αντωνίου, ενόψει του αυριανού ματς! Φοβερές αιχμές για Πειραιώτες και ΕΠΟ, "Αυτοί μπλοκάρουν το γήπεδο"! 

Πέρσι, πάλι παραμονές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο SportDog φιλοξένησε συνέντευξη του Αντώνη Αντωνίου, ο οποίος όπως φάνηκε έφερε γούρι στην αγαπημένη του ομάδα, την ΑΕΚ.

Φέτος, ωστόσο, παρουσιάζεται πιο αισιόδοξος για την κυριακάτικη αναμέτρηση μεταξύ των δύο μεγάλων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο εκ των πρωταγωνιστών της τηλεοπτικής σειράς "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα", στον Alpha, μιλά ξανά στο SportDog για το παιχνίδι που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τη 21η αγωνιστική, βλέποντας προβάδισμα νίκης της Ένωσης, στην οποία θα ήθελε εντονότερο ελληνικό στοιχείο. "Καλοί οι ξένοι, αλλά οι δικοί μας δένονται με τη φανέλα", τονίζει.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, που λατρεύουν οι ΑΕΚτζήδες, απ' όταν είχε εκφράσει την αγάπη του για τον Δικέφαλο μέσω της σειράς "Μπαμπά μην τρέχεις" και είναι συμπαθής σε όλους τους οπαδούς, αναφέρθηκε παράλληλα στο κομμάτι της διαιτησίας, χαρακτηρίζοντας "ανέκδοτο" τις φωνές του Ολυμπιακού για το περσινό ματς του ΟΑΚΑ.

Ως ρομαντικός του ποδοσφαίρου εμμένει στην ανάδειξη Ελλήνων νεαρών παικτών και βγάζει το καπέλο στον Μπέντο για τη χρησιμοποίηση των Ρέτσου, Νικολάου και Μανθάτη.

Ο Αντώνης Αντωνίου δε διστάζει να ασκήσει κριτική στην ΕΠΟ για τις ίντριγκες που έχει δημιουργήσει και στέλνει μήνυμα στην πολιτεία να μεριμνήσει για όλες τις ομάδες να φτιάξουν γήπεδα.

Όσο για το πώς πιστεύει ότι θα παρατάξει ο Μονόλο Χιμένεθ την Ένωση στο ντέρμπι; Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο SportDog ή ακούστε το ηχητικό απόσπασμα παρακάτω...

Μετά από δύο εξάρες, η ισοπαλία στο Καυταντζόγλειο οδήγησε στην επιστροφή της ...μουρμούρας στην ΑΕΚ.

"Είναι λίγο δύσκολα αυτά τα ματς. Ήταν υποψιασμένοι και οι αντίπαλοι. Δεν ήθελαν να φάνε και αυτοί έξι. Μεταχειρίστηκαν λίγο σκληρότερα τις δυνάμεις τους. Η λογική τους ήταν «αυτοί την Κυριακή έχουν ντέρμπι, θα φοβηθούν να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά. Ορμίστε και θα τους πατήσουμε». Φαινόταν αυτό. Την ευθύνη φέρει ο διαιτητής που δεν το ξέκοψε από την αρχή".

"Εμπόλεμη ζώνη με Ηρακλή"

Παρατηρήσατε κάποιον εφησυχασμό και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης της ΑΕΚ μετά το γκολ του Βάργκας;

"Η αυτοσυγκέντρωση χάθηκε, κατά τη γνώμη μου, από τη στιγμή που είδαν τη μεγάλη βιαιότητα από τη μεριά των παικτών του Ηρακλή. Σου λένε, πού βρισκόμαστε; Σε εμπόλεμη κατάσταση; Μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται και να συνέλθουν, γι' αυτό έγιναν και τα λάθη στην άμυνα. Με το που έπαιρνε την μπάλα ο αμυντικός, έπεφταν τρεις απάνω του. Αν έτσι νομίζουν ότι θα σωθούνε, ας πάνε και σε άλλα γήπεδα, να παίξουν έτσι. Θα πάρουν εκεί τους βαθμούς; Μακάρι να το πετύχουν, γιατί και ο Ηρακλής είναι ιστορική ομάδα. Εγώ βρίσκω ότι η ΑΕΚ δεν έχασε ξαφνικά, ούτε τον βηματισμό της, ούτε τη γνώση της, ούτε το καλό ποδόσφαιρο που παίζει".

Στο παρελθόν είχατε αναφερθεί στο ελληνικό στοιχείο που πρέπει να έχει η ΑΕΚ. Η συμπάθειά σας ήταν ο Τζανετόπουλος. Πώς τον είδατε με τη φανέλα του Ηρακλή;

"Πάντα ήταν από τους αγαπημένους από τη νέα γενιά των παιδιών. Στην αρχή νόμιζα ότι αποδεσμεύτηκε, αλλά όταν έμαθα ότι δόθηκε δανεικός, χάρηκα. Είναι αξιόλογος παίκτης. Ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια τα είχε κάνει πρόπερσι, με Δέλλα στον πάγκο, σε εκείνο το 1-1 στο Καραϊσκάκη. Αλλά όλη η πορεία του στην ΑΕΚ ήταν αξιόλογη, παρότι κάποιοι προπονητές τον άφηναν απέξω. Νομίζω ότι θα γίνει ένας σημαντικός παίκτης για την ΑΕΚ".

"Τα δικά μας παιδιά δένονται με τη φανέλα"

Φέτος η ΑΕΚ διαθέτει έντονο ελληνικό στοιχείο, αλλά όχι τόσο πολύ όσο θα ήθελαν ορισμένοι οπαδοί...

"Και εγώ είμαι σε αυτούς. Δεν είναι αυτό που θέλω. Θα ήθελα να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα, να τονώσει ψυχολογικά και τεχνικά αυτά τα παιδιά. Εγώ δεν είμαι αρμόδιος να πω τι θα γίνει, σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Αλλά αυτό θα μου άρεσε. Θα ήθελα να είχε τον Αραβίδη σε καλύτερο επίπεδο, να είχε τον Γαλανόπουλο μέσα στην 11άδα συχνότερα. Κάθε προπονητής έχει τα καλά και τα κακά του. Απλώς εμείς έξω από το γήπεδο, στην κερκίδα θα θέλαμε κάποιους παίκτες να βλέπαμε περισσότερο, να τους δίνονται ευκαιρίες και να προοδεύουν. Νέα παιδιά που πονάνε την ομάδα. Καλοί οι ξένοι, αλλά έρχονται και φεύγουν. Τα δικά μας παιδιά δένονται με τη φανέλα. Το ζητούμενο είναι και η εθνική ομάδα".

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η ελληνοποίηση είναι ουτοπία δεδομένης της παγκοσμιοποίησης, η οποία έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο. Μήπως αυτό είναι μία φθηνή δικαιολογία;

"Είναι θέμα πού βρίσκεται το ποδόσφαιρο. Σε ξένες χώρες ένας παίκτης 19 χρονών είναι βασικός, στην πρώτη ομάδα. Εδώ για να γίνεις βασικός, πρέπει να φτάσεις 22-23. Έχουμε άλλη αντίληψη. Δεν έχουμε υπομονή, υποδομές. Δεν έχουμε, εκτός από την προπόνηση, άλλα μέσα για να τονώσουμε τα παιδιά και να τα αναδείξουμε. Ίσως να είναι και η απαίτηση του φίλαθλου για γρήγορους τίτλους".

"Ο Μπέντο κάνει αντάρτικο στη διοίκηση του Ολυμπιακού"

Είναι σημαντικό αυτό που λέτε, γιατί, όπως βλέπουμε στον Ολυμπιακό, ο Μπέντο τώρα που έχει ανοίξει η ψαλίδα από την κορυφή, δίνει συνεχώς χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς Έλληνες...

"Ο Μπέντο ή ο Ολυμπιακός το κάνει αυτό τους τελευταίους έξι μήνες; Αυτό το κάνουμε εμείς χρόνια. Ο Μπέντο απ' ότι το καταλαβαίνω, το κάνει και ενάντια στην αντίληψη της διοίκησης. Τον πιέζουν. Του λένε: γιατί βάζεις αυτόν και δεν βάζεις τον άλλον;. Το κάνει και λίγο από ...αντάρτικο ο Πορτογάλος. Δεν ξέρω αν θα του βγει σε καλό. Αλλά είναι καλό που χρησιμοποιεί αυτά τα παιδιά. Του βγαίνει. Τα πάνε καλά και ο Νικολάου και ο Ρέτσος και ο Μανθάτης. Είναι πολύ καλά παιδιά. Μακάρι να μην τα πετάξει ο Ολυμπιακός. Γιατί συνήθιζε να παίρνει έτοιμους Έλληνες παίκτες και μετά τους έδινε δανεικούς. Αυτό ήταν η συνηθισμένη πρακτική. Τους έπαιρνε για να μην τους πάρει άλλη ομάδα. Θυμάμαι, όταν πήραμε τον Ανάκογλου που τον ήθελε ο Ολυμπιακός. Αν τον έπαιρνε εκείνος θα το έκανε για να μην τον πάρουμε εμείς και θα τον έδιωχνε μετά. Και με τον Βλαχοδήμο δεν έκανε το ίδιο και με τόσους άλλους παίκτες;".

"Έχουμε το προβάδισμα"

Το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός πώς το βλέπετε; Θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα της Πέμπτης με την Οσμανλίσπορ για τους "ερυθρόλευκους";

"Σαφώς θα παίξει ρόλο. Εμείς προερχόμαστε από ένα άτυχο αποτέλεσμα που το διαμορφώσαμε μόνοι μας λόγω άτυχης συγκυρίας και θα επιδιώξουμε να πετύχουμε μία πολύ καλή νίκη που θα μας τονώσει για τη συνέχεια, γιατί βαδίζουμε στα πλέι οφ, να πλασαριστούμε στην 5άδα. Όλα αυτά δημιουργούν τις συνθήκες για να δούμε ένα καλό παιχνίδι. Μακάρι να έχουμε σωστή διαιτησία και δίκαιη. Και να το παλέψουμε. Πιστεύω ότι έχουμε μικρό προβάδισμα νίκης".

Πού το βασίζετε αυτό;

"Παίζουμε στην έδρα μας και η ΑΕΚ θα έχει τη συμπαράσταση 40.000 οπαδών. Αυτό είναι δυνατό στοιχείο. Τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα θα μας πεισμώσουν. Δεν καταστράφηκε η ομάδα, δεν ξέχασε τη μπάλα, εδώ είναι και προχωράει. Θα γίνει πολύ δυνατό παιχνίδι και ελπίζω να υπάρχει σωστή διαιτησία".

"Ανέκδοτο να παραπονιέται για διαιτησία ο Ολυμπιακός"

Ο Ολυμπιακός, πάντως, είχε παράπονα από το περσινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για τη διαιτησία και τα επαναδιατύπωσε πρόσφατα, μετά το ματς με τη Λάρισα, στέλνοντας το μήνυμά του...

"Καλά ναι. Είναι σύντομο ανέκδοτο αυτό (γέλια), ο Ολυμπιακός έχει παράπονα για τη διαιτησία".

Θα λυθεί το πρόβλημα του δεξιού μπακ; Προβλέπετε να επιλέξει 3-5-2;

"Νομίζω θα κατεβάσει άλλη σύνθεση ο Χιμένεθ την Κυριακή. Δεν νομίζω να παίξει με 3-5-2. Πιστεύω, θα κατέβει με ενισχυμένο κέντρο, αλλά θα προσέξει πολύ την άμυνα και θα κάνει ευέλικτη και γρήγορη την επίθεση, με την προσθήκη του Πατίτο. Θα το κάνει αυτό, δένοντας σωστότερα το κέντρο με την άμυνα. Θα παίξει πιο κοντά τις γραμμές. Πιστεύω ότι θα βάλει και τον Μπακασέτα μέσα, βασικό, πίσω από τον Αραούχο και τον Μάνταλο στα πλάγια. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Στον Ηρακλή ο Χιμένεθ είχε το μυαλό του στο ντέρμπι, γι' αυτό πρόσεξε τον Αργεντινό και δεν τον ξεκίνησε. Εν πάσει περιπτώσει, αυτός είναι προπονητής και ξέρει τι να κάνει. Έχει διαπιστωθεί ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει σταθερή άμυνα. Ούτε οι ίδιοι οι οπαδοί του δεν έχουν απολυτη εμπιστοσύνη στην άμυνά τους. Αυτό θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει στην επίθεση ο Χιμένεθ. Γι' αυτό βλέπω τον Μπακασέτα πίσω από το σέντερ φορ, για να έχει μία δράση με κάποια σουτ εκτός περιοχής. Θα δούμε πως θα το κάνει και ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα".

"Υπάρχει αλληλοεξάρτηση Ολυμπιακού-ΕΠΟ"

Σε συνεντεύξεις σας, υπογραμμίζετε την αδικία που υπέστη η ΑΕΚ στο παρελθόν, όσον αφορά τίτλους που στερήθηκε ή της στέρησαν αλλά και για την ανάγκη της αλλαγής της ΕΠΟ. Βλέπετε να αλλάζει αυτό το πράγμα με την Ομοσπονδία;

"Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Γίνεται μία μεγάλη μάχη. Κατά τη γνώμη μου είναι η ΕΠΟ να βρίσκεται πάνω από το ποδόσφαιρο, να το διοικεί με ισονομία και αξιοκρατία. Να παίζεται το παιχνίδι μέσα στον αγωνιστικό χώρο με όσο το δυνατό καλύτερη διαιτησία. Αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος της ΕΠΟ. Όλα τα άλλα τα μπλεξίματα της, με ίντριγκες και όπως τα γνωρίσαμε επί Γκαγκάτση και δεν συμμαζεύεται πρέπει να εξαλειφθούν".

Πολύς κόσμος συνδέει την ΕΠΟ με τον Ολυμπιακό, ότι εξυπηρετεί ...ερυθρόλευκα συμφέροντα. Εσείς συμφωνείτε με αυτό;

"Στην υπόθεση Βάλνερ, αυτό ήταν πεντακάθαρο. Φαινόταν. Τουλάχιστον η αίσθηση που δημιουργείται είναι ότι υπάρχει μία σύμπλευση, μία αλληλοεξάρτηση. Αυτός ήταν ο απόηχος των φαινομένων και των πραγμάτων. Εμείς που το πιστεύαμε και το βγάζαμε συμπέρασμα από κάποιες ενέργειες, δεν ήμασταν ούτε τρελοί, ούτε τυφλοί στο ό,τι γίνεται γύρω μας. Δώσανε δικαιώματα, εδώ που τα λέμε. Έτσι δεν είναι;".

Φέτος δικαιούται η ΑΕΚ να φωνάζει για διαιτησία; Γιατί η κακή αγωνιστική της εικόνα υπερκαλύπτεται όποιας αδικίας...

"Η διαιτησία στον Ηρακλή, απλά θα μπορούσε να προστατέψει λίγο παραπάνω τους παίκτες της ΑΕΚ και το παιχνίδι. Ο τραυματισμός του Γκάλο σημαίνει κλωτσιά, όχι ότι στραβοπάτησε. Αδικίες, όμως, δεν υπάρχουν κατά ημών. Αλλά ούτε και εύνοιες. Δεν μας βοήθησαν. Μας παίξανε όσο μπορούσαν πιο σωστά. Εμείς κάναμε λάθη και παλινδρομήσεις. Χάσαμε έδαφος, αλλά θα βρούμε τον δρόμο μας".

Στο Καυταντζόγλειο η ΑΕΚ δέχτηκε δύο γκολ με ξεκάθαρη ευθύνη του τερματοφύλακα, ιδιαίτερα στο δεύτερο. Θεωρείτε ότι ο Χιμένεθ πρέπει να τον αλλάξει στο ντέρμπι;

"Όχι. Πρέπει να στηρίξουμε. Όπως νομίζω ότι ήταν βαριά η τιμωρία του Ανέστη, έτσι δεν πρέπει να την πληρώσει ο Μπάρκας. Είναι αξιόλογα παιδιά. Πρέπει να σοβαρευτούν και να δώσουν αυτά που πρέπει, γιατί έχουν προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ. Οι αποκρούσεις και του Μπάρκα και του Ανέστη έχουν δώσει βαθμούς στην Ένωση. Δεν μπορούμε να τους καρατομήσουμε".

"Δεν είμαι αισιόδοξος για το γήπεδο"

Αν είχατε δύο επιλογές, ή να κατακτήσετε φέτος το Κύπελλο, ή να ξεκινήσουν τα έργα για το γήπεδο, ποια θα προτιμούσατε;

"Σαφώς το γήπεδο, μη γελιόμαστε. Αλλά εγώ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι μπορεί να γίνει σύντομα. Πιστέυω, ότι είναι αρκετοί αυτοί που δεν θέλουν να φτιαχτεί το γήπεδο. Μιλάω για πολιτικούς παράγοντες. Η πολιτεία θα έπρεπε να βοηθούσε τις ομάδες, να φτιάξουν γήπεδα. Φτιάχνοντας γήπεδο για μία ομάδα, αυτόματα προσδοκάς και σε κάποια έσοδα φορολογικά. Δεν φτιάχνεις γήπεδο σε μία ομάδα και χάνεις λεφτά. Παίρνεις ΦΠΑ, από εισιτήρια, παίρνεις φόρους. Απλώς βοηθάς, γιατί όλες οι ομάδες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χτίσουν γήπεδο. Και όχι μόνο έδρες, αλλά και υποδομές".

* Εκτός από τη "Μουρμούρα", στον Alpha, μπορείτε να απολαύσετε τον Αντώνη Αντωνίου σε μία θεατρική δουλειά που φέρει τη δική του σκηνοθετική υπογραφή. Πρόκειται για έργο του Διονύση Χαριτόπουλου, το οποίο λέγεται, "Αυγά Μαύρα" και παίζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ στην οδό Νάξου, πάνω από την πλατεία Κολιάτσου στην Πατησίων.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags