Facebook Pixel Γιατί δεν έσκασε η «βόμβα» με Μπεργκ - Τα τρελά ποσοστά, η μαγκιά του Αλαφούζου και ο ...Ιντέγιε!
| 2017-02-26 00:15:00

Γιατί δεν έσκασε η «βόμβα» με Μπεργκ - Τα τρελά ποσοστά, η μαγκιά του Αλαφούζου και ο ...Ιντέγιε!

Γιατί δεν έσκασε η «βόμβα» με Μπεργκ - Τα τρελά ποσοστά, η μαγκιά του Αλαφούζου και ο ...Ιντέγιε!

Οι Κινέζοι έδιναν ένα μεγάλο ποσό για τον Σουηδό παικταρά, ωστόσο στο "τριφύλλι" απάντησαν "όχι" και υπάρχουν λόγοι! Τι θα κάνουν, πάντως, εάν ανέβει η προσφορά;

H είδηση ότι η κινεζική Guoan ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μάρκους Μπεργκ, την οποία διαβάσατε αποκλειστικά στο SportDog, δεν εξέπληξε ιδιαίτερα, αφού οι Κινέζοι ψάχνονται γενικώς για μεγάλες μεταγραφές και "χτενίζουν" όλη την Ευρώπη για καλές περιπτώσεις παικτών.

Αυτό που ξάφνιασε, όμως, τους περισσότερους είναι το γεγονός ότι οι Πράσινοι αρνήθηκαν 10 εκατομμύρια ευρώ από την ασιατική ομάδα για την πώληση του Σουηδού!

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι η περίπτωση του Μπεργκ είναι πολύ μπλεγμένη εξαιτίας των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Κάτι που σημαίνει ότι το Τριφύλλι ουσιαστικά δεν είπε "όχι" σε 10 εκατομμύρια, αλλά σχεδόν στα ...μισά!

Κι αυτό γιατί το Αμβούργο έχει κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης 35%, από τη συμφωνία για την προ τετραετίας μεταγραφή του παίκτη, ενώ ένα 10% έχει ο ίδιος ο Μπεργκ! Σε απλά μαθηματικά, λοιπόν, σε περίπτωση που δέχονταν την προσφορά των Κινέζων, οι Πράσινοι θα έβαζαν στα ταμεία τους 5,5 εκατομμύρια!

Το ποσό σαφώς και είναι μικρό για την κλάση του Μπεργκ και οι διοικούντες θεώρησαν την προσφορά ανεπαρκή για να αφήσουν το μεγάλο τους αστέρι να φύγει. Ο Γιάννης Αλαφούζος, μάλιστα, δεν το συζήτησε καν, παρότι οι καιροί είναι δύσκολοι και η κατάσταση στο Τριφύλλι …ζόρικη.

Επίσης, δεν γινόταν να φύγει με αυτά τα χρήματα, όταν, για παράδειγμα, την ίδια στιγμή ο Ιντέγιε πωλήθηκε από τον Ολυμπιακό στην Κίνα με 11 εκατομμύρια!

Το ...έγκλημα, δηλαδή, θα ήταν διπλό, αγωνιστικό και επικοινωνιακό, για τους Πράσινους, που, πάντως, αν Κινέζοι επιστρέψουν (τώρα ή το καλοκαίρι) με μεγαλύτερη προσφορά, ενδεχομένως να το ξανασκεφτούν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags