Facebook Pixel Φωτιές Κόλκα πριν το ντέρμπι: "Γι' αυτό χάσαμε το πρωτάθλημα – Φοβάμαι από τον Ολυμπιακό τον..."!
| 2017-03-05 13:45:00

Φωτιές Κόλκα πριν το ντέρμπι: "Γι' αυτό χάσαμε το πρωτάθλημα – Φοβάμαι από τον Ολυμπιακό τον..."!

του Γιώργου Κτενά
Φωτιές Κόλκα πριν το ντέρμπι: "Γι' αυτό χάσαμε το πρωτάθλημα – Φοβάμαι από τον Ολυμπιακό τον..."!

Λίγο πριν απ' τη μάχη της Τούμπας, ο καλός ρεπόρτερ ΠΑΟΚ εκφράζει μία γνώμη για τη φετινή χρονιά που θα συζητηθεί! Τι λέει για τον Κύζα και τι 11άδα να κατεβάσει ο Ίβιτς;

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πήρε μια "αβάντα" επί Βασσάρα, ωστόσο το πρωτάθλημα χάθηκε από τον ΠΑΟΚ εξαιτίας των λαθών που έκανε ο Δικεφάλος στον μεταγραφικό του σχεδιασμό, σύμφωνα με όσα τόνισε στο SportDog ο Σταύρος Κόλκας

Ο κορυφαίος ρεπόρτερ στη Θεσσαλονίκη εξήγησε ότι η αδυναμία των "ασπρόμαυρων" να αποκτήσουν ένα ποιο ποιοτικό 8άρι και 10άρι, ακυρώνοντας ταυτόχρονα τον Κλάους, ήταν βασική αιτία που η ομάδα δεν κατάφερε να κατακτήσει φέτος τον τίτλο.

Παράλληλα, μίλησε για την ενδεκάδα που πρέπει να κατεβάσει ο Βλάνταν Ίβιτς στο σημερινό ντέρμπι, ενώ αποκάλυψε και ποιος είναι ο μοναδικός παίκτης που ...φοβάται από τους Ερυθρόλευκους. 

Σταύρο, πώς περιμένεις αγωνιστικά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

"Οι ομάδες δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ υπερτερεί ατομικά αλλά και σε ομαδική λειτουργία και πως ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε νοοτροπία και προσωπικότητα. Η απουσία του Κάνιας δίνει δικαίωμα στον Ολυμπιακό να πιστέψει στο αποτέλεσμα, αφού χωρίς τον Ισπανό ο ΠΑΟΚ δεν έχει καλή ισορροπία. Για μένα το βασικό για την έκβαση του αγώνα είναι να παίξει ο ΠΑΟΚ πιέζοντας ψηλά και να βάλει την κερκίδα στο παιχνίδι. Με παθητική τακτική δίνει αέρα στον Ολυμπιακό".

Πώς βλέπεις την επιλογή τού Κύζα για τη θέση τού διαιτητή;

"Μου είναι παντελώς αδιάφορο. Μακάρι να τα πάει καλά και αυτός και οι βοηθοί του".

Φοβάσαι κάποιον συγκεκριμένο παίκτη του Ολυμπιακού; Για παράδειγμα τον Φορτούνη, που στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν πολύ καλός.

"Μόνο τον Σεμπά φοβάμαι γιατί είναι ταχυδύναμος και τα στημένα του Ολυμπιακού. Περισσότερο φοβάμαι τη νοοτροπία του ΠΑΟΚ παρά κάτι του Ολυμπιακού πάντως".

Πώς θεωρείς ότι πρέπει να είναι ο ΠΑΟΚ, σε στελέχωση 11άδας, για να νικήσει τον Ολυμπιακό;

"Θα επέλεγα ένα 4-2-3-1 με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Μάτος, Μαλεζά, Κρέσπο, Λέοβατς στην άμυνα, Τσίμιροτ - Χαρίση αμυντικά χαφ, Ουάρντα δεκάρι, Τζάλμα και Ενρίκε στις πλευρές και Πρίγιοβιτς στη κορυφή".

Μπορούν οι τρεις μεταγραφές του Γενάρη, Πρίγιοβιτς, Ουάρντα, Ενρίκε, να κρίνουν το ματς;

"Μπορούν να το κρίνουν σίγουρα αν είναι συγκεντρωμένοι και έχουν ρέντα, όπως π.χ. ο Πρίγιοβιτς που δεν χρειάζεται πολλές επαφές για το γκολ. Οι νέοι που μπαίνουν Γενάρη στην ομάδα, έχουν τον ενθουσιασμό που μπορεί να αλλάξει μία ομάδα είτε προς το θετικό, είτε πως το αρνητικό, γιατί καμιά φορά θέλουν να δείξουν περισσότερα από αυτά που είναι σε θέση να κάνουν. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι το πρώτο τους μεγάλο ντέρμπι και θα πρέπει να δούμε πώς αντιδράνε σε αυτό".

Πώς βλέπεις τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης;

"Έχει στοιχεία, δείχνει πως έχει καλά ποσοστά στην εκτέλεση κάτι που πονούσε ο ΠΑΟΚ φέτος, όμως για να κρίνουμε ένα παιδί που έρχεται από το εξωτερικό, θα χρειαστούμε χρόνο. Σε πρώτη φάση δείχνει κάποια καλά στοιχεία, όμως οριστικά συμπεράσματα δεν είμαι σε θέση να βγάλω τόσο νωρίς".

Υπάρχει η αντίληψη ότι όλη η σεζόν για τον ΠΑΟΚ είναι, ξανά, αυτό το ματς. Ισχύει; Σε κάθε περίπτωση τι χρειάζεται να κάνει ο Δικέφαλος, για να φτάσει η σεζόν που από τον Φλεβάρη - Μάρτη θα σταματήσουμε να μιλάμε για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα, ώστε να χτυπήσει το πρωτάθλημα την επόμενη αγωνιστική περίοδο;

"Δεν ισχύει αυτό γιατί απλούστατα ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που παλεύει να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που θέλει να αποκτήσει νοοτροπία πρωταθλητή, που πρέπει να κάνει πολλά για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι το πιο εμπορικό εγχώριο παιχνίδι του και μέχρι εκεί. Ειδικά αυτό που έρχεται πλην του γοήτρου και του μηνύματος που πρέπει να περάσει ο ΠΑΟΚ στους ανταγωνιστές του, δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο.

Ο ΠΑΟΚ και φέτος θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα, αν το καλοκαίρι ήταν πιο σοβαρός στο στήσιμο της ομάδας. Δεν έπρεπε να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές και έπρεπε να επενδύσει πιο έξυπνα στις θέσεις του άξονα, εκεί όπου πήρε παίκτες με χτυπητές αδυναμίες. Ο λόγος που ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει φέτος το πρωτάθλημα είναι ποδοσφαιρικός, παρά την αβάντα του Ολυμπιακού στην εποχή Βασσάρα που του έδωσε προβάδισμα. Ο ΠΑΟΚ θα το είχε καλύψει με σχετική ευκολία, όμως εγκλωβίστηκε στην αδυναμία του να πάρει 8άρι και 10άρι με περισσότερη ποιότητα και ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακυρώσει και τον Κλάους που κάνει δραματική χρονιά". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags