Facebook Pixel Αποκάλυψη-βόμβα για Πανιώνιο-Παπασταθόπουλο – "Έρχεται φορ-θηρίο για την ΑΕΚ, θα πετάξει 20 γκολ"!
| 2017-03-06 12:30:00

Αποκάλυψη-βόμβα για Πανιώνιο-Παπασταθόπουλο – "Έρχεται φορ-θηρίο για την ΑΕΚ, θα πετάξει 20 γκολ"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αποκάλυψη-βόμβα για Πανιώνιο-Παπασταθόπουλο – "Έρχεται φορ-θηρίο για την ΑΕΚ, θα πετάξει 20 γκολ"!

Θρυλική μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μιλά στο sportdog και λέει πράγματα για την ομάδα της Ν. Σμύρνης και την Ένωση που θα προκαλέσουν αίσθηση! Aξίζει να διαβάσεις...

Ως ποδοσφαιριστής είχε φοβερή αντίληψη του γκολ. Ήταν δεινός σκόρερ, το 1971 βγήκε πρώτος στην Ελλάδα και τρίτος στην Ευρώπη, ματώνοντας 28 φορές τα αντίπαλα δίχτυα. Μετά από εκείνη τη χρονιά δέχτηκε πρόταση της Σεντ Ετιέν, αλλά για προσωπικούς λόγους δεν έκανε ποτέ το ταξίδι στη Γαλλία. Το 1974, μετά από 13 χρόνια στη Νέα Σμύρνη, έγινε κάτοικος ...Νέας Φιλαδέλφειας.

Οπότε ο Γιώργος Δέδες είναι από τους καταλληλότερους ανθρώπους που μπορούν να μιλήσουν το σημερινό ματς Πανιώνιος-ΑΕΚ. Ο παλαίμαχος επιθετικός αναφέρθηκε στο Sportdog για την έχθρα των οπαδών των δύο ομάδων και απόρησε με την ανυπαρξία φιλικών σχέσεων.

Ο παλιός άσος δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα της Ένωσης με την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Τόνισε ότι θα γίνει ένα πολύ γρήγορο παιχνίδι, το οποίο θα ...πάρει όποιος αντέξει σε αυτόν τον ρυθμό. Όσον αφορά την υπόθεση τίτλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο Πανιώνιος, αν σταθεί τυχερός, μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος επιθετικός κλήθηκε να μιλήσει για τη συνταγή του Πανιωνίου στην παραγωγή νέων, γηγενών ποδοσφαιριστών και έκανε μία μεγάλη αποκάλυψη που αφορά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Πώς βλέπετε το παιχνίδι Πανιώνιος-ΑΕΚ;

"Νομίζω ότι θα παιχτεί ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες είναι στο ζενίθ της φόρμας τους. Η ΑΕΚ αναβαθμίστηκε αρκετά με την έλευση του Χιμένεθ και τις μεταγραφές που επιτέλους έγιναν. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία απώλεια σημαντική με τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι. Θα δούμε, όμως, ωραίο ποδόσφαιρο.

Σε αυτή τη φάση έτσι όπως είναι τα πράγματα, αν ο Πανιώνιος πάρει το παιχνίδι θα έχει ελπίδες για κάτι μεγάλο. Η ΑΕΚ, ούτως ή άλλως, στα πλέι οφ είναι μέσα. Ποιος να την κυνηγήσει ο Πλατανιάς; Έχει άλλα 8 παιχνίδια. Μπορεί να την ευνοεί και η ισοπαλία, η οποία όμως δεν κάνει για τον Πανιώνιο. Εφόσον έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει μπορεί να τα καταφέρει. Όλα παίζονται. Εδώ έγινε πρωταθλήτρια η Λέστερ στην Αγγλία και την επόμενη χρονιά είναι τελευταία, κινδυνεύει να πέσει κατηγορία.

Ο Πανιώνιος έχει μία διετία σταθερή πορεία. Είναι μία ομάδα που την είχα ζήσει πριν 14 χρόνια ως γενικός αρχηγός. Είναι μία ομάδα με υγεία. Δεν έχει πολύ μεγάλους παίκτες, αλλά μία ομάδα δεν χρειάζεται να έχει 11 μεγάλους παίκτες. Πρέπει οι μισοί να είναι πολύ καλοί και οι υπόλοιποι να προσαρμόζονται με αυτούς. Γιατί απ' ότι βλέπετε είναι ελληνόπουλα και νέα παιδιά τα περισσότερα. Το ίδιο πάει να γίνει στην ΑΕΚ και προσπαθεί να καταφέρει και ο Ολυμπιακός".

Βλέπετε κάποια από τις δύο ομάδες να έχει προβάδισμα νίκης;

"Είδα την ΑΕΚ με τον Πλατανιά και μου άρεσε. Το στήσιμό της, το παίξιμό της, οι αλλαγές της με ικανοποίησαν. Έπαιξε με μία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Χάθηκε το τόπι κάποια στιγμή. Βρήκε έναν Πλατανιά που έτρεχε και είχε καλό passing game. Αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορείς να είσαι 90 λεπτά έτσι. Όταν ανοίχτηκε η άμυνα και μπήκε το πρώτο γκολ τέλειωσαν τα πράγματα.

Τον τελευταίο καιρό μου αρέσει η Ένωση. Έτσι και ο Πανιώνιος, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Θα παιχτεί ένα ματς πολύ γρήγορο. Όποιος αντέξει στα 90 λεπτά θα πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Σίγουρα θα έχει πολύ κόσμο. Αν παιχτεί το ίδιο παιχνίδι όπως με Ολυμπιακό και Ξάνθη τότε θα δούμε σίγουρα ωραία αναμέτρηση".

"Αυτή είναι η ταφόπλακα του Πανιωνίου"

Πού οφείλεται η επιτυχία του Πανιωνίου από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα;

"Ο σύλλογος πάντα διοικούταν από καλούς παράγοντες. Πλέον υπάρχουν ακόμα καλύτεροι παράγοντες. Την εποχή που ήμουν εγώ με τον Μπέο ήμασταν τέσσερις άνθρωποι που τρέχαμε την ομάδα. Πήγε καλά η ομάδα, βγήκε τέσσερις φορές ΟΥΕΦΑ, ήρθε μετά ο Τσακίρης και παίξαμε άλλες δύο φορές στη διοργάνωση. Ήταν πολύ καλά. Την εποχή που έπαιζα μπάλα ήταν μονίμως στην πεντάδα.

Αυτή η ομάδα έχει υγεία πάνω απ' όλα. Είναι οικογένεια. Εμείς το 1971 που πήραμε τη δεύτερη θέση ήμασταν μία ομάδα που αποτελούταν 14 χρόνια από τους ίδιους παίκτες. Όλοι Έλληνες φυσικά. Έβαλα 28 γκολ, αλλά δεν τα έβαλα εγώ! Μου τα έδωσαν από πίσω μου κάτι θηρία, ο Χαΐτας, ο Μωραϊτέλης και ο Θανάσης Ιντζόγλου που αμφιβάλλω σήμερα αν υπάρχει τέτοια τριάδα από πίσω. Η γενιά αυτή είχε δεξί μπακ τον Σκρέκη, αριστερό τον Θεοφιλόπουλο, Μπαμπη Ιντζόγλου, Ντουνιά και Παπαζήκα σέντερ μπακ και τον Νέγρη. Τερματοφύλακες είχαμε τον Φίλη και τον Γάταρη.

Ήταν καλή ομάδα με παίκτες που είχαν μέταλλο. Αυτή είναι η επιτυχία του συλλόγου. Η μεγάλη αποτυχία ήταν που πωλήθηκε το αθλητικό κέντρο. Ο Τσακίρης όταν έφτιαξε το προπονητήριο ήταν δώρο ζωής για μένα και τον Πανιώνιο, 200 παιδιά προπονούνταν την ημέρα στις εγκαταστάσεις. Όλες οι Ακαδημίες μας. Δυστυχώς, όμως, ο άνθρωπος έπαθε ζημιά και το πούλησε στον Παναθηναϊκό. Για τον Πανιώνιο, όμως, αυτό είναι ταφόπλακα. Τρέχουν τώρα και κάνουν προπονήσεις στη Φυλή. Δεν ξέρω αν πηγαίνουν και στον Άγιο Κοσμά".

Επομένως είναι μεγάλο κατόρθωμα της ομάδας το γεγονός, ότι παίζει καλή μπάλα και βρίσκεται στη 2η θέση...

"Βεβαίως. Σκεφτείτε να είχε το αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ. Θα είχε διαφορά στην απόδοση η ομάδα".

Ο Πανιώνιος, πλέον, πώς ζει; Μόνο με τις πωλήσεις παικτών;

"Ζαμάνης, Δάρρας και Μυγόπουλος κάνουν φοβερή δουλειά στην ομάδα, χωρίς μπάτζετ και τίποτα ιδιαίτερα έσοδα. Δε θα σας πω νούμερα για ευνόητους λόγους. Δεν μπορεί μία ομάδα να ανταγωνιστεί Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ με αυτό το μπάτζετ. Κι όμως ο Πανιώνιος το έκανε. Η διοίκηση αγκομαχά. Ο παίκτης όταν είναι πληρωμένος και τακτοποιημένος ξέρετε πόσο διαφορετική είναι η απόδοσή του στο γήπεδο; Αν δεν του έχεις λύσει τα προβλήματα σκέφτεται αυτά περισσότερο, παρά να παίξει μπάλα. Ειδικά τα παιδιά που είναι απέξω και θέλουν σπίτια, αυτοκίνητα. Είναι μεγάλη υπόθεση".

Πιστεύετε ότι μπορεί ο Πανιώνιος να κάνει την έκπληξη και να πάρει τον τίτλο στις τελευταίες αγωνιστικές;

"Η ομάδα έχει διάρκεια όλον το χρόνο, αν εξαιρέσετε μερικά παιχνίδια που έκανε κοιλιά. Θα φανεί πολύ περίεργο, αν τσακίσει ο Ολυμπιακός και πάρει ο Πανιώνιος το πρωτάθλημα. Στην Αγγλία για παράδειγμα η Λέστερ το είχε πάρει από την αρχή. Αν πήγαινε να το χτυπήσει στο τέλος θα το έχανε. Στην Ελλάδα μπορεί να γίνει. Απλά πράγματα. Αν έχει και άλλες απώλειες ο Ολυμπιακός που δεν έχει τόσο βατό πρόγραμμα, τότε μπορεί να γίνει. Και ας μην καταφέρει την έκπληξη, ας παλέψει να είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα και να σπάσει το δικό μας ρεκόρ του '71. Αν έρθουν οι γκέλες του Ολυμπιακού έχει ελπίδες. Δεν είναι απίθανο".

Αυτό που προβληματίζει πολύ κόσμο είναι εχθρική διάθεση εκ μέρους των Πανιώνιων προς τους ΑΕΚτζήδες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

"Ένα ντε; Κι εγώ αυτό το πράγμα αναρωτιέμαι πολλές φορές. Είναι δύο ομάδες με τις ίδιες καταβολές. Στα χρόνια που έπαιζα μπάλα δεν υπήρχαν αυτά τα πράγματα. Πλέον επικρατεί τρομερός φανατισμός. Αυτό το πράγμα που γίνεται μεταξύ δύο σωματείων προσφυγικών δεν μπορώ να το καταλάβω, ούτε μπορούν να το καταλάβουν πολλοί άνθρωποι στη Νέα Σμύρνη. Τα παιδιά (σ.σ. οργανωμένοι) αυτά έχουν μεγάλη συμμετοχή στην πορεία της ομάδας. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να κάνουν αδελφοποιήσεις, όπως είχαν κάνει με τον ΠΑΟΚ. Να είναι αγαπημένοι και να λένε τα συνθήματά τους στην εξέδρα. Δεν χρωστά κάτι ο σύλλογος να πληρώνει πρόστιμα για κάθε βρισιά προς τον διαιτητή. Τραγουδήστε, γλεντήστε".

Αποκάλυψη για Παπασταθόπουλο

Ο Πανιώνιος από παλιά μέχρι σήμερα είναι μία... μηχανή παραγωγής ποδοσφαιριστών, η οποία τροφοδότησε και συνεχίζει να τροφοδοτεί όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πού οφείλεται αυτό;

"Είναι απλά τα πράγματα. Όταν έχεις ανθρώπους παιδαγωγούς, τελειόφοιτους ΤΕΦΑΑ και μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά τότε διαθέτεις τις καλύτερες βάσεις. Ο παλιός ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να σου πει πολλά πράγματα πέρα από το παίξιμό του. Κακά τα ψέμματα. Χρειάζεται η ανάλογη μόρφωση για να επικοινωνήσεις με τους μικρούς αθλητές. Η επιτυχία του Πανιωνίου βασίζεται και σε άλλο τομέα. Εμάς μάς μαζεύανε από τις αλάνες. Υπήρχαν πάντα κάποιοι άνθρωποι που κοίταγαν δεξιά και αριστερά. Εμένα με είδαν από τον Φοίβο Νέου Κόσμου. Ο Χαϊτας με τον Γιαννακόπουλο έπαιζαν στο Κουκάκι, ο Σκρέκης στην Καλλιθέα.

Υπήρχαν μάτια που μάζευαν ό,τι καλύτερο από μικρές ομάδες. Συγχρόνως όμως έβγαιναν και μικρά παιδιά. Τον Θωμά Μαύρο εγώ τον είχα μασκότ στον Πανιώνιο, τον έβγαζα στο γήπεδο στους αγώνες, όπως επίσης τον Δημήτρη Σαραβάκο. Βγήκανε πολλά παιδιά. Εγώ όταν ήμουν στον Πανιώνιο ξέρετε πόσους παίκτες στείλαμε Εθνική ομάδα; Πού τους βρήκαμε; Είχα τον Χάιτα... λαγό, του έλεγα: δώσε μου ονόματα και φύγε. Είχαμε ανθρώπους που μας έφερναν πληροφορίες για παίκτες που άξιζαν. Nα σας πω παίκτες; Τζιώλης, Μάντζιος, Μανιάτης.

Τον Παπασταθόπουλο, πριν πάει στην ΑΕΚ, τον είχα φέρει στον Πανιώνιο*. Δεν τα βρήκανε ο πατέρας του παίκτη με τον Μπέο και μας τον πήρε η Ένωση. Εγώ και ο Χάιτας τον φέραμε στον Πανιώνιο, αλλά δεν ήξερε κανείς τίποτα. Ο Γεωργόπουλος (πρώην παίκτης Παναθηναϊκού και Πανιωνίου) μας είχε πει για έναν παίκτη από το Πεταλίδι. Τον είδαμε και τον φέραμε στη Νέα Σμύρνη. Προφανώς δεν τα βρήκαν οι δύο πλευρές στο οικονομικό κομμάτι και έτσι μπήκε η ΑΕΚ με τον Σαβέφσκι στη μέση. Αν τον παρακολουθούσε από πριν η Ένωση δεν το γνωρίζουμε. Αλλά το παιδί είχε έρθει στη Νέα Σμύρνη, πριν ακόμα ακουστεί για τον Δικέφαλο. Εγώ του το είχα πει του Μπέου:  θα παίξει στην Ευρώπη για πλάκα.

Όπως τώρα λέω ότι η ΑΕΚ πήρε ένα φοβερό σέντερ φορ από τον Πλατανιά. Θυμηθείτε το. Ο Γιακουμάκης, όταν πάει στην ΑΕΚ τον πρώτο θα βάλει 20 και τον δεύτερο 30 γκολ. Είναι θηρίο, 1,85 και 22 χρονών. Ξέρετε πόσο θα αλλάξει η συμπεριφορά του παίζοντας στην ΑΕΚ; Είναι δύσκολο, αλλά έχει προσόντα! Θα δουλέψει και θα πιάσει".

* Την είδηση για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο μάς ζήτησε ο ίδιος, ο Γιώργος Δέδες να τη διασταυρώσουμε, μέσω του Έλληνα διεθνή αμυντικού της Ντόρτμουντ. Ο SportDog επικοινώνησε με τον 28χρονο στόπερ, μετά τη μεγάλη νίκη της Μπορούσια επί της Λεβερκούζεν με 6-2, το Σάββατο. Ο Socrates επιβεβαίωσε την πληροφορία. "Με πάτε 15 χρόνια πίσω. Είχα μιλήσει με τον Πανιώνιο, πριν πάω στην ΑΕΚ", μας είπε. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags