Facebook Pixel "Αυτό είναι το πρόβλημα του Τζεντίλε και γι' αυτό τον έστειλε ο Πασκουάλ – Αντικαταστάτης του Ιταλού ο..."!
| 2017-03-07 12:45:00

"Αυτό είναι το πρόβλημα του Τζεντίλε και γι' αυτό τον έστειλε ο Πασκουάλ – Αντικαταστάτης του Ιταλού ο..."!

"Αυτό είναι το πρόβλημα του Τζεντίλε και γι' αυτό τον έστειλε ο Πασκουάλ – Αντικαταστάτης του Ιταλού ο..."!

"Πράσινος" άσος τα ...μαρτυράει όλα για τον Τζεντίλε! Γιατί δεν μπορούσε ο Ιταλός να βάλει ούτε βολή; Ποιος πηγαίνει για διάδοχος; Τι λέει για Χαραλαμπόπουλο; "Καυτές" απαντήσεις!

Την αποψη ότι ο Τζεντίλε ήταν απογοητευτικός στον Παναθηναϊκό και δικαίως τον έδιωξαν οι "πράσινοι", εξέφρασε μέσω του SportDog ο Χρήστος Μυριούνης.

Ο παλαίμαχος άσος του "τριφυλλιού" αναφέρθηκε στην κακή ψυχολογία του Ιταλού άσου, αλλά και στην περίπτωση του Χαραλαμπόπουλου, που έχει φορτωθεί με άγχος και δεν μπορεί να αποδώσει όπως πρέπει.

Τέλος, σχολίασε ποιοι παίκτες μπορούν να καλύψουν το αγωνιστικό κενό του Τζεντίλε, αν μπορούμε να πούμε ότι θα δημιουργηθεί τέτοιο, αλλά και την ανανέωση στο συμβόλαιο του Σίνγκλεντον.

Κύριε Μυριούνη, πώς σχολιάζετε τις εξελίξεις στο θέμα του Τζεντίλε;

"Είμαι από τους πρώτους που είχα πει ότι αυτό το παιδί μπορούσε να βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό, αλλά με απογοήτευσε. Κάποιο θέμα υπάρχει με αυτόν τον παίκτη και είναι μη μπασκετικό, είναι θέμα ψυχολογίας. Ήταν απογοήτευση, του έδωσε πολλές ευκαιρίες ο κόουτς, αλλά δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει. Θεωρώ ότι δικαίως αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό".

Τι έφτιαξε και δεν πήρε ποτέ τα πάνω του. Μήπως ήταν και θέμα Πασκουάλ;

"Νομίζω ήταν καθαρά ψυχολογικό, από την άποψη ότι δεν μπορούσε να βάλει ούτε βολές το παιδί. Έδειχνε ότι ήταν εκτός κλίματος ομάδας. Πήρε πολύ χρόνο στο παρκέ, αλλά ουσιαστικά δεν έδειξε κάτι. Πολύ μπερδεμένος στο παιχνίδι του, ακόμα και στα lay up δυσκολευόταν, στα σουτ, σε όλα. Σα να είχε ξεχάσει το μπάσκετ. Ο Πασκουάλ προσπάθησε να τον βάλει στην ομάδα, αλλά δεν τα κατάφερε. Απογοητεύτηκα γιατί τον πίστευα ως παίκτη, είχε κάνει καλές σεζόν στο Μιλάνο. Αλλά στον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να δείξει τίποτα".

Πόσα τέτοια παιδιά, με ταλέντο που δεν τα κατάφεραν δηλαδή, έχετε δει όλα αυτά τα χρόνια;

"Σίγουρα έχουμε δει πολλά τέτοια παιδιά. Και ο Χαραλαμπόπουλος, που προσπαθούν τόσα χρόνια να τον βάλουν στην ομάδα, αλλά δυσκολεύεται. Είναι κάτι που φαίνεται αυτό, δεν το λέω μόνο εγώ, αν και τον πιστεύω πολύ ως παίκτη. Είναι όλο το κλίμα γύρω από τον Χαραλαμπόπουλο, ίσως τον έχουν αγχώσει λίγο, του έχουν βάλει βάρος στις πλάτες. Μπαίνει με άγχος στο γήπεδο, φαίνεται. Εντάξει, στον Παναθηναϊκό αν χάσεις 1-2 σουτ, ο προπονητής θα σε βγάλει έξω. Τον αποθέωναν από μικρή ηλικία ως σούπερ ταλέντο, που θα πάει στο ΝΒΑ κ.λπ. Αλλά έχει παραμείνει ταλέντο. Πολλά παιδιά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο. Ο Τζεντίλε, όμως, δεν ήταν ταλέντο. Ήρθε ως ολοκληρωμένος παίκτης, φτασμένος, έτοιμος. Από τους πιο καλούς Ιταλούς παίκτες, αλλά αν δεν είναι συγκεντρωμένος δεν μπορεί να αποδώσει σωστά".

Ποιος παίκτης θα μπορούσε να γίνει αντι-Τζεντίλε στον Παναθηναϊκό;

"Ο Γκιστ που θα επιστρέψει τώρα ή ο Χαραλαμπόπουλος. Ακόμα και ο Φώτσης. Έχει παίκτες ο Παναθηναϊκός. Ο Τζεντίλε δεν έπαιζε, ήταν εκτός έτσι κι αλλιώς, δεν βοηθούσε δηλαδή για να χρειαστεί να τον αντικαταστήσει κάποιος. Δεν έκανε, έστω, καλή δουλειά στην άμυνα... Ήταν κακός και στα δύο μήκη του γηπέδου".

Στην επικαιρότητα του μπασκετικού Παναθηναϊκού υπάρχει και η ανανεώση στο συμβόλαιο του Σίνγκλεντον. Πώς το σχολιάζετε αυτό;

"Από τους πιο σταθερούς παίκτες του Παναθηναϊκού και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έρχεται από σερί σεζόν από την Κίνα. Είναι παίκτης κλειδί για τον Παναθηναϊκό, πρέπει να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Έπρεπε να το είχε κανει ήδη. Πρόκειται για τρομερό εργαλείο, τρομερό παίκτη. Και δεν δημιουργεί προβλήματα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags